شناسهٔ خبر: 23033142 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

یک آسیب شناس علوم رفتاری در گفت و گو با شبستان:

گزینش های احساسی عامل طلاق در دهه هفتادی ها

خبرگزاری شبستان: یک آسیب شناس علوم رفتاری با بیان اینکه به علت گزینش احساسی سن ازدواج دردهه هفتادی ها کاهش و طلاق افزایش یافته است گفت:از هر ۱۰۰ ازدواج ۶۰ تا منجر به طلاق می شود. با توجه به افزایش سن بیوگی به ۱۷ سالگی بنیان خانواده در تهدید جدی است.

صاحب‌خبر -

دکتر مجید ابهری، آسیب شناس علوم رفتاری در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: با توجه به ظهور بیوه های جوان و رسیدن سن بیوگی به 17 سالگی، اکنون بنیان خانواده ها در تهدید جدی قرار دارد، یعنی روابط فرازناشویی و ازدواج سفید تهدیدی برای جامعه ما محسوب می شوند.

 

وی در ادامه بیان کرد: این مسئله باید اخطاری برای خانم ها باشد که اولا به خودشان برسند و به همسرانشان توجه داشته باشند و فقط به فکر فرزندان و کار خانه نباشند چون با اندک غفلتی همسران خود را از دست خواهند داد.

 

ابهری تصریح کرد: به دلیل اینکه فاصله بین بلوغ و ازدواج به 20 تا 25 سال و گاهی تا 30 سال رسیده است، متاسفانه یک عده ای بعد از این دیگر ازدواج نمی کنند.

 

این آسیب شناس علوم رفتاری تصریح کرد: در واقع اکنون ما با موج زندگی مجردی و شبهه خانوادگی مواجه هستیم که چند دختر و چند پسر با هم زندگی می کنند، از خانواده های خود جدا شدند و ازدواج هم نمی کنند لذا این امر تهدیدی برای عفت و اخلاق جامعه می باشد.

 

وی با بیان اینکه اکنون آمار ازدواج در حال افزایش است، افزود: فاصله بلوغ ازدواج زیاد شده است، در صورت رخ دادن چنین اتفاقی باز هم سن ازدواج افزایش می یابد. اکنون دختران بین 25 تا 35 سال در جامعه داریم که دیگر حاضر به ازدواج نیستند، چون با بهانه های مختلف کیس های خود را رد کردند و اکنون نیز همسر مورد علاقه آنها به سراغشان می آید لذا با موج دختران ازدواج نکرده روبرو هستیم که دیگر از سن ازدواج گذشته اند و وقتی برای همسرداری و بارداری ندارند.

 

ابهری با بیان اینکه فضای مجازی تا حدودی در این مسئله نقش دارد، اظهار دارد: اما تغییر سبک زندگی در این مسئله بسیار تاثیرگذارتر است. سختگیری خانواده ها در ازدواج جوانان مانند بالا گرفتن مهریه ها، هزینه های سنگین ازدواج و جهیزیه تاثیر بسیار زیادی در عدم ازدواج دختران و رواج مجردی در جامعه دارند که اکنون هم چنین مسایلی وجود دارد.

 

این آسیب شناس علوم رفتاری در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر متوسط هزینه یک مراسم عروسی 50 میلیون تومان است، یک جوان با این شرایط اقتصادی جامعه چگونه باید این امکانات را برای ازدواج خود فراهم کند.

 

ابهری بیان کرد: متاسفانه وام ازدواج هم فقط در مرحله حرف است و دولت هیچ توجهی به این مسئله ندارد.

 

وی بر لزوم اشتغالزایی و کارآفرینی در جامعه تاکید کرد و افزود: در حال حاضر 2 میلیون تحصیلکرده بیکار در جامعه داریم.

 

وی با بیان اینکه 70 درصد طلاق ها در پنج اول زندگی رخ می دهد، اظهار کرد: این امر نشان از گزینش و انتخاب غلط و نامناسب دارد لذا دولت می تواند این امکانات را فراهم کند، چون ما کشور فقیری نیستیم و یا می تواند اجاره به شرط تملیک و یا اجاره های 15 ساله پایین به جوانان ارایه دهد، سپس با برقراری تفاهم و مهارت های رفع مشکلات، مهارت های فرزندآوری و فرزندپروری را به دختران و پسران جوان آموزش دهد، در صورت بروز این مسایل نیز آنها را تحت مشاوره قرار دهد.

 

ابهری با بیان اینکه اکنون 10 الی 12 میلیون جوان مجرد در کشور داریم، اظهار کرد: این مسئله یک خطر برای جامعه و بنیان خانواده محسوب می شود.

 

ابهری در ادامه تصریح کرد: اکنون خانواده ها هسته ای و تک نفری در حال شکل گیری در جامعه است که اینها تنها و جدا از خانواده و یا با دوستان خود زندگی می کنند و یا ازدواج سفید دارند، این مسایل چالش های پیش روی 10 سال آینده جامعه ما هستند،ما از حالا پیش بینی و اعلام می کنیم، امیدواریم که مسئولان به حرف های ما گوش دهند.

 

این آسیب شناس علوم رفتاری با بیان اینکه به علت گزینش احساسی سن ازدواج در دهه هفتادی ها کاهش و طلاق افزایش یافته است، افزود: برای اینکه انتخاب این گروه سنی نادرست بوده، مشاوره های قبل از ازدواج ندارند و صرف قد، زیبایی، شرایط مالی مناسب و ظواهر همسران خود را انتخاب می کنند و در سه سال اول زندگی خود منجر به طلاق می شوند.

 

ابهری با بیان اینکه جوانان به نظر خانواده ها بی توجه شدند، تصریح کرد: قتی جوانان به حرف های والدین و بزرگترها گوش نمی دهند چه کار باید کرد، باید با آنها دعوا کرد؟ نسل های آینده بین ما و خودشان یک اختلاف سنی، اختلاف سلیقه ای و اختلاف دیدگاه احساس می کنند، اشکال ندارد، ما می پذیریم ولی حداقل به مشاوره مراجعه کنند.

 

ابهری بر لزوم اجباری شدن مشاوره های قبل از ازدواج و طلاق توسط دولت تاکید کرد و افزود: دولت باید بدون داشتن گواهی مشاوره عقد نکند،‌ بدون داشتن گواهی مشاوره طلاق ندهد، این امر یکی از راه های کاهش آمار طلاق و افزایش آمار ازدواج در جامعه است.