شناسهٔ خبر: 23031118 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

امروز مسئله اصلي کشور اقتصادي است

معاون اول رئیس جمهور: امروز مسئله اصلی کشور اقتصادی است؛ این موضوع از حالت یک شعار خارج شده است.

صاحب‌خبر -

جهانگيري : امروز مسئله اصلي کشور مسئله اقتصادي استبه گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما؛ اسحاق جهانگيري که در دومين همايش اقتصاد ايران سخن مي گفت افزود: امروز دغدغه مسئولان اول کشور از مقام معظم رهبري تا ديگر مسئولان اين موضوع است که معتقدند مسائل اقتصادي اولويت اول است و همه مسائل ديگر از اين موضوع سرچشمه مي گيرد.
وي گفت: دشمنان کشور نيز هر وقت بخواهند ايران را تهديد کنند مهمترين تهديد آنها تحريم هاي اقتصادي است.
جهانگيري گفت: آنها سعي مي کنند با هر بهانه اي اقتصاد ايران را نشانه بروند و اين هم گواهي آنست که فشار بر اقتصاد ايران از منظر مخالفان جدي است .
معاون اول رئيس جمهور گفت : از دهه 40 ايران سعي کرد که با ايجاد برنامه هاي توسعه صنعتي شود که در همان زمان کره جنوبي ، آرژانتين و برزيل هم کار خود را شروع کردند و چند دهه بعد مالزي هم اين کار را شروع کرد اما الان که نگاه مي کنيم مي بينيم فرصتهاي ايران براي توسعه از آنها خيلي بيشتر بوده ولي از آنها عقب تر هستيم .
وي گفت : با وجود آنکه در برنامه هاي قبل و بعد از انقلاب اهداف مهم اقتصادي در برنامه ها همواره تکرار شده اما همچنان مهمترين دغدغه اصلي مردم ما باز مسائل اقتصادي است .
معاون اول رئيس جمهور گفت: استنباط من اينست که در سياستگذاري ضعف اصلي را داشتيم .
وي گفت: بعنوان مثال با تغيير دولتها سياستهاي ما عوض مي شود و رئيس جمهور جديد فکر کرده هر چه رئيس جمهور قبلي کرده همه را بايد تغيير دهد و يا با تغيير يک وزير و يا يک مدير خيلي از سياستها تغيير يافته است.
معاون اول رئيس جمهور با بيان اينکه موضوع آب ديگر يک موضوع ساده در حوزه وزارت نيرو و يا کشاورزي نيست گفت: امروز وزارت کشور در مهمترين مسائل امنيتي خود موضوع آب را در دستور کار قرار داده است.
وي افزود: امروز محيط زيست فقط يک موضوع فانتزي نيست بلکه يک واقعيت است که تالاب هاي کشور خشک شده و تبديل به کانون هاي ريزگرد شده است.
جهانگیری با بيان اينکه امروز کشور با معضل ايجاد اشتغال براي فارغ التحصيلان دانشگاهي مواجه است گفت: مشکلات نظام بانکي پيچيدگي هايي دارد که نمي توانيم خيلي از مسائل داخلي آن را باز کنيم.
وي با بيان اينکه قبلا فرض بر اين بود که با بازنشستگي يک کارمند دولت سبک مي شود افزود: اما امروز با بازنشسته شدن دولت رديف بودجه اين کارمند از يک رديف به رديف ديگر منتقل مي شود و اتفاقي در بودجه دولت نمي افتد و حتي در همين بودجه سال 94 حدود 60 هزار ميليارد تومان براي کمک دولت به صندوق هاي بازنشستگي در نظر گرفته ايم. 

جهانگیری گفت: با اينهمه يک بازنشسته را پيدا نمي کنيد که از دريافتي خود راضي باشد.
معاون اول رئيس جمهور گفت: نهادهاي پژوهشي و پژوهشهاي اقتصادي در اين زمينه مي تواند بسيار به مسائل و مشکلات اقتصادي کشور و سياستگذاري هاي مربوط به آن کمک کنند که اميدواريم نتايج اين گونه همايشها نيز در همين اين راستا باشد.

بهره وري از چالشهاي اقتصادي ايران است
معاون اول رئيس جمهور خاطرنشان کرد: بهره وري همواره يکي از چالش هاي اقتصاد ايران بوده است و هر سال بر اساس معلومات خود، يکسري حرف مي زنيم و يکي از مجهولات خود را هم نسبت به گذشته برطرف نکرده ايم، يعني چالش ها به قوت خود باقي است و معلومات در دوران مختلف تکرار شده است.
 اسحاق جهانگيري درادامه سخنانش در دومين کنفرانس اقتصاد ايران با بيان اينکه نبايد هماهنگي و همگرايي اقتصادي و سياسي در حوزه اقتصاد مقاومتي را از دست داد، گفت: برنامه جامعي که اهداف کمي مشخص و قابل اندازه گيري داشته باشد، نتوانسته ايم حاکم کنيم، اين در حالي است که برنامه ششم توسعه وضعيت خاصي داريم. اکنون اين چالش ها پيش روي سياستهاي اقتصادي قرار گرفته است.
وي اظهار داشت: در حوزه سياستگذاري ها، نبود ديدگاه علمي سبب شده است که اين سياستهاي نادرست نقد نشده است، اين در حالي است که هر سياستي که نقد شده به ديدگاههاي سياسي نسبت داده شده است و فارغ از ديدگاههاي سياسي، اين تحليل ها مورد توجه قرار نگرفته است.
معاون اول رئيس جمهور با بيان اينکه تحليل علمي راجع به سياستها داده نشده است، گفت: سياستهاي اشتغال زودبازده و ضربتي و همچنين خرج کردن منابع براي اشتغالزايي همواره به کار گرفته شده ولي هيچگاه نقد کارشناسي نشده است؛ اين درحالي است که در مورد ارز، هنوز برخورد علمي صورت نگرفته است و مجدد اشتباهات تکرار شده است که بايد نهادهاي پژوهشي نقش خود را ايفا کنند.
وي افزود: نهادهاي پژوهشي بايد بر سر مسائل اساسي کشور تلاش کنند تا نظرات واحد و مشترکي اعمال شود؛ تا همگرايي لازم ايجاد شود؛ ضمن اينکه درک مشترکي از شرايط موجود اقتصادي را هم به دست آورند. به اين معنا که مولفه هاي تشکيل دهنده شرايط اقتصادي ايران نيز بايد سنجيده شود تا بتوان راهکارها را مورد توافق قرار داد.
جهانگيري گفت: دنيا در اين زمينه دستاوردهاي زيادي داشته است و الزاما منظور از دنيا کشورهاي پيشرفته صنعتي نيست؛ بلکه بايد به ساير کشورها و خطاها و توفيق هاي آنها اشاره کرد. اين در حالي است که اکنون جوانان تحصيلکرده امروز در اختيار کشور هستند و بايد با رويکرد علمي به مسائل پيش روي کشور برخورد کرد. البته انباشت مطالعات بايد در جايي شکل گيرد.
وي اظهار داشت: برخي مطالعات را همانند يک ميراث مي دانند و آن را در اختيار ديگري قرار نمي دهند، در حاليکه بايد اين مطالعات را در اختيار ديگران قرار داد.