به گزارش خبرگزاری صدا و سیما این طرح به منظور فراهم کردن مقدمات پیشنهاد ثبت محوطه باستانی ربع رشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو اجرا شد.
سرپرست هیئت باستان شناسی و دانشیار باستان شناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز در این باره گفت: «در فصل اول این طرح ، علاوه بر گمانه زنی باستان شناختی، نمونه برداری های باستان سنجی و آزمایشگاه مواد و مصالح مرمتی، مطالعات ژئورفرنس، ژئوفیزیک، لیزر اسکن سهبعدی و مطالعات مرمتی برج بزرگ جنوبی به روش برداشت رلووه و آندوسکوپی سازه انجام شده است.
بهرام آجورلو افزود: محوطه باستانی ربع رشیدی یا رشیدیه که دارای لایه هایی از دوران های ایلخانی ، صفویه و قاجاریه است، در مجاورت محلات عباسی و یوسفآباد در شمال شرقی تبریز با وسعت حدود 13 هکتار یک اثر ملی ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران است.
این باستان شناس خاطرنشان کرد : ابعاد واقعی اراضی آن با حساب بخشهایی که بیرون از حصار قرار داشته و در چهار دهه اخیر زیر ساخت و سازهای شهری و یا تصرفات غیر قانونی رفته، حدود 30 هکتار است.
آجرلو افزود: هیئت بینالمللی ربع رشیدی با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان شرقی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز و مؤسسه باستانشناسی آلمان در ربع رشیدی پس از یک وقفه 10 ساله و بر اساس چهار تفاهم نامه همکاری متقابل اولین فصل کاوش و مطالعات بلندمدت بینالمللی چندجانبه را شروع کرد.
دانشیار باستا نشناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز ، فراهم کردن مقدمات برای پیشنهاد ثبت محوطه باستانی ربع رشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو تا افق 1404 با توجه به ثبت وقفنامه ربع رشیدی در فهرست میراث معنوی یونسکو و ایجاد بستر برای آزادسازی اراضی تحت تصرف غیرقانونی و گسترش محدوده تحت حفاظت را از اهداف راهبردی هیئت بینالمللی ربع رشیدی اعلام کرد .
وی افزود: معرفی اثر ملی ربع رشیدی در ابعاد جهانی بهمناسبت رویداد بینالمللی "تبریز2018" و تبدیل کاربری اثر به پارک موزه گردشگری در شهر تبریز ضروری است.
تلاش برای ثبت جهانی محوطه باستانی ربع رشیدی تبریز
فصل نخست اجرای طرح بین المللی ربع رشیدی تبریز به پایان رسید.
صاحبخبر -
∎