به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، یازدهمین دوسالانه کاریکاتور تهران سهشنبه 7 آذر در موسسه فرهنگی هنری صبا افتتاح شد و عصر دیروز (جمعه 24 آذر) با معرفی نفرات برگزیده هر بخش و اهدای جایزه بزرگ 8000 دلاری به کار خود خاتمه داد.
در این دوره، 320 هنرمند از کشورمان به همراه هنرمندانی از 73 کشور با هم رقابت کردند که در نهایت 500 کارتون و کاریکاتور انتخاب و در کاتالوگ دوسالانه چاپ شد. یکسوم آثار چاپی متعلق به هنرمندان ایران است.
در بخش کاریکاتور چهره «برونو همزاگیج» از برزیل، امین ترابی از ایران و عارف نیازی از ایران اول تا سوم شدند. در بخش کارتون موضوعی با موضوع امنیت هم «توشو بورکوویچ» از صربستان، شهرام رضایی از ایران و «میخاییل زلاتکوفسکی» از روسیه اول تا سوم شدند.
نفرات اول تا سوم سه بخش دوسالانه تندیس دوسالانه و به ترتیب جایزه ۲۰۰۰، ۱۵۰۰ و ۱۰۰۰ دلاری دریافت کردند.
جایزه ویژه ۸۰۰۰ دلاری یازدهمین دوسالانه بین المللی کاریکاتور تهران به سجاد رافعی از ایران اهدا شد.
رافعی کارتونیست 34 ساله کشورمان که از سال 80 فعالیت خود را در این حوزه آغاز کرده است، درباره اثر برگزیده خود در یازدهمین دوسالانه کاریکاتور تهران گفت: دوسالانه امسال سه بخش کارتون موضوعی با محور «ایمنی و امنیت»، کارتون آزاد و کاریکاتور چهره را شامل میشد که من در دو بخش نخست با 8 اثر شرکت کردم.
وی ادامه داد: اثری که برگزیده شده، در بخش موضوعی شرکت داده شد.
رافعی اظهار داشت: کشورهای سرمایهداری همیشه این ادعا را دارند که ما ایمنترین کشورها هستیم و امنیت را در جهان برقرار میکنیم. جالب اینکه جنگها و ناآرامیهای خاورمیانه زاییده پولپرستی و سیاستهای اقتصادی کشورهای سرمایهداری است.
این هنرمند افزود: در اثرم کاخ سفید را ترسیم کردم که رئیسجمهور آمریکا به عنوان مدعی قدرتمندترین کشور جهان، خودش احساس امنیت نمیکند و نگرانی او باعث میشود مقامات دیگر کشورها را هم تفتیش و بازرسی کند.
به گزارش فارس، رافعی تا کنون 5 دوره در دوسالانه کاریکاتور تهران شرکت کرده و در جشنوارههای متعددی صاحب رتبه شده است. جدیدترین جوایز وی کسب جایزه دوم از اولین جشنواره بینالمللی جامعه ایمن مشهد در سال 2017 و جایزه ویژه روزنامه جمهوریت ترکیه از جشنواره بیناامللی شهر آرام ازمیر ترکیه 2017 است.
در ادامه تصاویری از نمونه کارهای رافعی را مشاهده میکنیم.
این کاریکاتورها با موضوعاتی همچون جنگ سوریه، آلودگی هوا، اینترنت و آتشنشان خلق شدهاند.
انتهای پیام/
∎