شناسهٔ خبر: 23025665 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

ظریف : بازی با مستندات نمی تواند مباشرت ایالات متحده در جنایات جنگی را بپوشاند

واکنش ایران به نمایش آمریکایی

وزیر امور خارجه کشورمان تلاش آمریکا برای ماجراجویی علیه ایران به بهانه موشک های شلیک شده از سوی یمن به ریاض و ابوظبی را تلویحا با اقدام آمریکا در ماجرای طرح اتهام تولید سلاح کشتار جمعی علیه عراق و جنگ علیه این کشور در سال 2003 مقایسه کرد.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین /محمدجواد ظریف با قرار دادن تصویر «نیکی هیلی» نماینده کنونی امریکا در سازمان ملل در کنار تصویر «کالین پاول » وزیر دفاع دولت اول بوش پسر به نمایش تبلیغاتی هیلی در سازمان ملل و اتهام های او واکنش نشان داد و نوشت: «زمانی  که من در سازمان ملل بودم این نمایش و آنچه به بار آورد را دیدم». اشاره ای واضح به چندین سال اصرار آمریکا بر وجود ضرادخانه های هسته ای و شیمیایی در عراق که پس از تشکیل ائتلاف و اشغال عراق هیچ گاه درستی آن ثابت نشد.  
ظریف همچنین در خصوص فرافکنی و نقش آمریکایی‌ها در بحران یمن گفت:«هیچ‌گونه بازی با حقایق و مستندات (حقایق جایگزین و مستندات جایگزین) هم نمی‌تواند مباشرت ایالات متحده در جنایات جنگی را بپوشاند». به گزارش ایرنا، او در توییتی نوشت: «در حالی‌که ایران از روز اول آغاز بحران در یمن همواره خواستار آتش بس و ارسال کمک و آغاز گفت‌وگو بوده، ایالات متحده به متحدانش اسلحه فروخت تا به کشتار غیرنظامیان یمنی بپردازند و قحطی را بر آنان تحمیل کنند».
این موضع گیری پس از آن بود که نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل روز پنج شنبه در سخنانی ضمن طرح ادعاهای متعدد علیه کشورمان مدعی آن شد که «وزارت دفاع امریکا در آینده نزدیک از اقدامات جدید برای مقابله با اقدامات خصمانه ایران خبر می دهد».
به گزارش ایسنا به نقل از بی بی سی، هیلی با این ادعا که «رفتار ایران در خاورمیانه روز به روز بدتر می‌شود و بر درگیری‌های منطقه دامن می‌زند»، گفت: «تمرکز ما فقط بر روی برنامه هسته‌ای ایران نیست بلکه برنامه های موشکی ایران نیز در دستور کار ما قرار دارد.ما هیچ بهبودی در رفتار ایران مشاهده نمی‌کنیم بلکه حمایت این کشور از تروریستها همچنان ادامه دارد. هیچ گروه تروریستی در خاورمیانه نیست که ایران با آن همکاری نکند».
هیلی مدعی شد: «نشانه‌های ایران بر روی موشک‌هایی که انصارالله پرتاب می‌کند پیدا است. موشکی که انصارالله به سمت سعودی پرتاب کرد ساخت ایران بوده است. بر آن هستیم ماهیت نظام ایران را افشا کرده و بر ضرورت مقابله با تهدیدهایی که ایران ایجاد کرده تاکید کنیم».
آنچه علاوه بر این اتهام زنی اظهارات هیلی را به نمایش تبلیغاتی امریکا برای آغاز جنگ علیه عراق شبیه ساخت این سخن وی بود که گفت: «قصد داریم برای مقابله با رفتار ایران یک ائتلاف بین‌المللی ایجاد کنیم. تحرک علیه ایران از شورای امنیت شروع می‌شود و این تحرک توسعه می‌یابد به گونه‌ای که تمامی جامعه جهانی را در بر بگیرد».
هیلی در سخنان خود برای تاکید بر امکان شکل گیری ائتلاف مدعی آن شد که «شرکای امریکا قانع شده‌اند که ترامپ حق داشته توافق هسته‌ای را تایید نکند». اما آنچه در واقعیت اتفاق افتاد این بود که از سخنان چهارشنبه شب هیلی جز رژیم اسرائیل ، عربستان و بحرین کشور دیگری استقبال نکرد. مقامات سعودی با استقبال از سخنان ضد ایرانی هیلی مدعی شدند که «ایران با حمایت موشکی از حوثی‌ها مصوبه 2216 و 2231 شورای امنیت را نقض کرده است و جامعه بین‌المللی باید اقداماتی علیه اقدامات خصمانه ایران اتخاذ کند». دولت بحرین هم در یک بیانیه نوشت: «ما از موضع واشنگتن که مخالف فعالیت‌های ایران و حمایت‌های او از گروهک‌هایی مانند حزب الله است و با این حمایت‌ها معاهدات بین‌المللی را نقض می‌کند، تمجید می‌کنیم».
رد ادعای آمریکا از سوی سازمان ملل
ادعای نماینده امریکا در سازمان ملل علیه ایران مبنی بر اینکه موشک های مورد استفاده انصار الله ساخت ایران بوده است، در حالی از سوی او به عنوان مبنایی برای شکل گیری اقدام بین المللی علیه ایران عنوان شد که سازمان ملل از اساس ادعای او را رد کرده و اعلام کرد که «هیچ شواهد قاطعی که نشان دهد چه کشوری سازنده موشک‌های شلیک شده توسط حوثی‌های یمن به عربستان بوده است، وجود ندارد».
فرحان حق، جانشین سخنگوی دبیر کل سازمان ملل در کنفرانس خبری خود در مقر این سازمان در نیویورک با اشاره به گزارش دبیرکل سازمان ملل درباره قطعنامه 2231 شورای امنیت گفت: «در بخشی از این گزارش، تحلیلی درباره موشک های شلیک شده از یمن به عربستان ارائه شده است اما هیچ مدرک قاطعی در آن وجود ندارد که کشور سازنده این موشک ها را تعیین کرده باشد». او در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره زمان اعلام دقیق شواهد قطعی کشور سازنده موشک‌های شلیک شده به عربستان گفت: کمیته کارشناسان (سازمان ملل) همچنان در حال بررسی این مسئله هستند. در گزارش دبیر کل سازمان ملل تاکید شده که گروهی از کارشناسان این سازمان برای بررسی لاشه موشک های شلیک شده به عربستان، به این کشور رفته‌اند.
این همه در حالی است که مقامات کشورمان از ابتدا ادعای بی‌اساس  هرگونه همکاری با حوثی‌های یمن را در حمله موشکی به فرودگاه ریاض رد کرده‌اند.
«عبدالملک العجری»، سخنگوی انصارالله یمن نیز با رد اتهامات هیلی گفت: «این اتهامات به منظور انحراف توجه‌ها از تصمیم اخیر واشنگتن درباره بیت‌المقدس است».
سفیر روسیه در یمن :در باره امکان صادر کردن موشکی به یمن شک جدی داریم
«ولادیمیر دیدوشکین»، سفیر روسیه در یمن هم در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس در واکنش  به اظهارات نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت: «در مورد امکان صادر کردن موشکی به این ابعاد از ایران به یمن شک جدی داریم. زیرا تمام مرزهای هوایی، دریایی و زمینی یمن تحت سیطره نیروهای ائتلاف عربی است ». او با بیان اینکه نباید توان و قدرت یمنی‌ها را دست کم گرفت، افزود: «متعجب نمی‌شوم اگر ثابت شود که موشک ساخت داخلی باشد».
در عین حال نمایندگی کشورمان در سازمان ملل در بخشی از بیانیه ای که در واکنش به اتهام زنی های امریکا صادر کرد، این اقدام را در ادامه سیاست‌های خصومت‌آمیز و مغرضانه دولت آمریکا علیه ایران دانست و نوشت: «در حالی که ایران موشکی به یمن ارسال نکرده، این جار و جنجال ها فقط برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات ماجراجویانه آمریکا در منطقه، شامل حمایت افسار گسیخته و ظالمانه از رژیم صهیونیستی است».
این بیانیه با یادآوری اظهارات هیلی در گفتگو با سی ان ان که مدعی شده بود «جنگ مشترک ما و متحدان منطقه‌ای مان علیه ایران بسیار مهمتر از مصائب فلسطینیان و شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل است»، افزود: «این اتهامات همچنین با هدف سرپوش نهادن بر جنایات جنگی عربستان سعودی در یمن با مشارکت و حمایت همه جانبه آمریکا مطرح می‌شود.» ایران در این بیانیه ضمن تاکید مجدد بر حق مردم یمن در دفاع مشروع از خود علیه تجاوز اعلام کرد :«بحران یمن به هیچ وجه راه حل نظامی ندارد و جمهوری اسلامی ایران ضمن یادآوری ارائه طرح صلح‌اش به دبیرکل سازمان ملل در سال 2015 برای حل مسالمت‌آمیز بحران یمن، مجدداً آمادگی خود را برای هرگونه کمک جهت تحقق این هدف اعلام می‌دارد».