شناسهٔ خبر: 23025134 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

رییس پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاد دانشگاهی:

دستیابی به اقتصاد مقاومتی با اکتفای صرف به بازارهای داخلی میسر نمی‌شود

رییس پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاد دانشگاهی معتقد است که با اکتفای صرف به بازارهای داخلی نمی‌توان به اهداف تعیین شده در راستای دستیابی به اقتصاد مقاومتی رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دکتر نجف قراچورلو در «اولین کنفرانس ملی نقش حسابداری، اقتصاد و مدیریت در توسعه پایدار با تاکید بر اقتصاد مقاومتی» به میزبانی تبریز با اشاره به این‌که اقتصاد مقاومتی در بسیاری از کشورها به کار گرفته می‌شود، گفت: در اینگونه کشورها به دنبال اقتصاد مقاومتی، در جهت تحقق اقتصاد پایدار نیز تلاش می‌شود و از سویی در اقتصاد مقاومتی عواملی همچون سبک زندگی، حمایت از تولید داخلی و دستیابی به کیفیت مورد انتظار نقش موثری دارد.

وی با تاکید بر ضرورت آسیب‌شناسی در سه حوزه عرضه، تقاضا و فرآیندهای مربوط به اقتصاد مقاومتی، یادآور شد: بررسی مشکلات در عرضه و تقاضا، توجه به زبان ارتباطی در حوزه خدمات، رعایت استاندارها، شرایط ورود به بازار، انتخاب حوزه‌های عرضه، چگونگی ایجاد سهولت برای ورود به بازار و نیز بررسی فرآیندها باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان این‌که در صورت تنظیم ساختار لازم برای اقتصاد مقاومتی و پایدار، در ابتدا باید سیستم متناسب با این امر ترسیم شود، گفت: توجه به میزان صادرات و واردات در تصمیم گیری بسیار مهم است و نمی‌شود که به دور خودمان خط بکشیم و با شعار و حرف ادعای تلاش برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی را بکنیم.

قراچورلو افزود: متاسفانه حدود 150 هزار نفر، نیروی نخبه از ایران به دیگر کشورها صادر شده است و مشخص نیست که هزینه‌ آموزش و خدمات ارائه شده به آنان در کجا و چگونه ثبت شده است.

وی بیان کرد: آیا ساز و کارهای مناسب برای اقتصاد مقاومتی وجود داد؟ مزیت‌های صادراتی کشور چه مواردی هستند؟ کشورهای هدف ما برای صادرات کدام‌ها است؟ اسکیل صادراتی کشور چیست؟ قیمت تمام شده‌ محصولات تولیدی چه مقدار است؟ آیا روابط بین‌المللی لازم برای ایجاد لینک وجود دارد؟ آیا زیرساخت‌های بانکی و مالی آماده است؟ به نظرم پاسخ دادن به اینگونه سوالات می‌تواند راهگشا باشد.

وی همچنین به اهمیت وجود نیروی انسانی ماهر، مواد مناسب برای تولید، استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا، وجود سیستم یکپارچه و نظام‌مند، توجه به چگونگی تامین منابع مالی و محاسبه میزان نرخ این منابع در تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید کرد.

معاون پژوهشی سازمان جهاددانشگاهی استان با اشاره به اهمیت تمرکز بر روی مزیت‌های تولیدی، خاطرنشان کرد: باید بدانیم که برای چه کسی و با چه کیفیتی محصولات تولید می‌شود که در اینجا حسابداری و مدیریت و ارتباط بین آن‌ها نیاز به بررسی دارد.

سخنرانی پروفسور محمد نمازی، استاد حسابداری دانشگاه شیراز و مدرس دانشگاه نبراسکا آمریکا و دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا با موضوع «بررسی و نقش حسابداری و حسابداران در گسترش توسعه پایدار»  و دکتر حسین عبده تبریزی، عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار و مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مدیریت و تامین منابع مالی با «موضوع نقش حسابداری در توسعه پایدار »از جمله برنامه های این کنفرانس بود. 
  
همچنین دکتر رسول برادران حسن زاده، عضو هیئت علمی و پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز با موضوع « فرصت‌ها و تهدیدهای رشته حسابداری» و دکتر مهدی زینالی با موضوع « بودجه ریزی عملیاتی» به ایراد سخنرانی پرداختند.

در پایان جلسه پرسش و پاسخ برگزار و نیز از مقالات برگزیده تجلیل شد.

منبع: ایسنا

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

برچسب‌ها: