به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس، محمدمهدی عزیززاده دبیر کمیسیون تبلیغ و ترویج فعالیتهای قرآنی وزارت ارشاد در برنامه رصد گفت: واقعیت این است اگر بخواهیم این عدم اهتمامی که نسبت به بودجههای قرآنی در کشور وجود دارد را متوجه کسی کنیم تقریباً کسی نیست که در این موضوع دخیل نباشد.
وی عنوان کرد: یعنی اگر دولت در دو سال گذشته کوتاهی کرده که 200 میلیارد بودجه قرآنی را به 100 میلیارد تبدیل کرده است، در عوض مجلس بسیاری از طرحهای اساسی در کشور که با پیشنهاد دیگری از طرف دولت به ارائه شده بود را با تغییرات اساسی مواجه کرده و یا چندین برابر اعتباراتش جابهجا شده است.
دبیر کمیسیون تبلیغ و ترویج فعالیتهای قرآنی وزارت ارشاد تصریح کرد: ورودی و خروجی لایحه تا قانون بودجه در 2-3 سال گذشته نشان میدهد مجلس در روندی که دولت پیش گرفته با آن همراهی کرده است و از آن طرف هم شورای توسعه فرهنگ قرآنی باید یک جریان مطالبه عمومی در این خصوص در کشور ایجاد میکرد که با این اعتبارات و پولها نمیشود آن تغییرات مدنظر را که یکی از آنها تحقق 10 میلیون حافظ قرآن کریم است را در کشور روی داد.
وی با اشاره به کاهش بودجه قرآنی سال 97 از سوی دولت، گفت: رقم پیشنهادی دولت در لایحه 40 میلیارد تومان است که از جداول موردی و موقت منتقل شده و ذیل یک جدول برنامهای مختص به صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی در لایحه ذکر شده است. این اقدام مبارکی است که از ردیف بودجههای موردی و موقت که پرداخت آن منوط به روزهای پایانی سال و اعتبارات موجود و سنجش میزان موجودی خزانه موکول میشد، خارج شدیم.
عزیززاده خاطرنشان کرد: خوشبختانه امسال در بودجه، اسامی اسناد راهبردی سهگانه به صورت مجزا قید شده یعنی کمیسیونهای سهگانه تبلیغ و ترویج، آموزش عمومی و پژوهش هر کدام سهمشان در بودجه مشخص است.
وی اظهار داشت: کاهش رقم بودجه قرآنی از 100 میلیارد به چهل میلیارد، گام سوم جدی در کاهش بودجه بود چون در سال 96 یک کاهش پنجاه درصدی داشتیم نسبت به سال 94 اما اینبار اگر قرار بود بودجه قرآنی کاهش 50 درصدی داشته باشد، باید میشد 50 میلیارد که متأسفانه از این مبلغ هم کمتر شد و به اعتقاد بنده با این پول نباید خیلی منتظر تحول جدی در فعالیتهای قرآنی کشور بود.
عزیززاده با انتقاد از شورای توسعه مبنی بر عدم پیگیری صحیح بودجه قرآنی گفت: باید مسئولان نهادهایی که تاکنون این بودجه را دریافت کردند پاسخگو باشند که با این بودجه اهداف منشور را دنبال کردند یا بودجه را صرف امور جاری دستگاه خود کردند.
وی ادامه داد: شورای توسعه درپیگیری دریافت و نحوه هزینهکرد بودجه تعلل کرده زیرا عزیزان دارای مسئولیتهای متعددی هستند و برای این کار زمان کافی ندارند که حتی از نمایندگان کمیسیونهای مربوطه درباره بودجه حتی یک سؤال بپرسند.
انتهای پیام/
∎