به گزارش ایلنا، همه آنجا بودند جز حاتم بنعرفه که مریض بود و شاید حال و حوصله شرکت در این مراسم را نداشت و نیمار که با اجازه باشگاه به دلایل شخصی به کشورش برزیل برگشته بود. مهاجم سابق بارسلونا که تابستان امسال با قرارداد 222 میلیون یورویی بهعنوان گرانترین بازیکن تاریخ فوتبال به پاریسیها ملحق شد، در این فصل کمتر پیش آمده غیبتی داشته باشد. همه چیز برای او البته ایدهآل نبوده اما چهار ماه و نیم اول حضورش در پاریس را حداقل میتوان بسیار پررویداد توصیف کرد.
اول، آمارهای تحسینبرانگیز او است: 15 گل (9 تا در لیگ یک، 6 تا در لیگ قهرمانان) و 9 پاس گل در 18 بازی در تمامی رقابتها (12 تا در لیگ یک و 6 تا در لیگ قهرمانان). او همچنین موقعیتهای گلزنی بسیار بیشتری خلق کرده است و در یک سوم هجومی زمین تیمش مسلط بوده است. او در تساوی2 بر 2 تیمش در خانه مارسی تأثیرگذار بود - اولین گل را زد – اگرچه در اولین لوکلاسیک دوران بازیگریاش اخراج شد. او در پیروزی 3 بر صفر پاریسنژرمن مقابل بایرن مونیخ در پارک دپرنس در مرحله گروهی لیگ قهرمانان هم نقشی کلیدی داشت.
دوم عملکرد کلی او است. با وجود آمار فوقالعادهاش، چنین طرز تفکری درباره او وجود دارد که زمانی که بخواهد بازیهایش اوج میگیرند و با اینکه لحظات درخشان فراوانی داشته که نبوغش به نمایش درآمده است، در برخی بازیها هم کاملاً بیانگیزه و خاموش بوده است. زمانی که او بخواهد بازی کند، مانند دیدار تیمش برابر بوردو یا در لیگ قهرمانان (به استثنای بازی آخر مرحله گروهی برابر بایرن مونیخ) عملاً غیرقابل مهار میشود.
با این حال نیمار تمایلی نسبی هم دارد که همه کارها را خودش انجام دهد بخصوص زمانی که اوضاع برای تیمش بر وفق مراد پیش نمیرود. در بازی مقابل دیژون که تیمش 2 بر یک برد یا در بازی با استراسبورگ (باخت 2 بر یک) او تلاش کرد بازی را به تنهایی برای تیمش ببرد و ناکام ماند. او اضافهکاری میکرد و به تکروی تا مرز ضرر رساندن به تیم مانند زمانی که زلاتان ابراهیموویچ در پاریسنژرمن بود، پافشاری داشت. در فاز دفاعی هم این بازیکن برزیلی به ندرت پیش میآید که به همتیمیهایش کمک کند که این میتواند تعادل تیمش را زمانی که توپ را در اختیار ندارد، از بین ببرد، البته پاریسنژرمن این مقدار پول را برای خرید او خرج نکرده است که از او در کارهای دفاعی بهره ببرد. پاریسنژرمن شاید صعودش را به مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان قطعی کرده باشد اما باخت 3 بر یکش در آخرین دور مرحله گروهی در خانه بایرن مونیخ نشان داد این تیم ضعفهای زیادی دارد بخصوص اگر نیمار تأثیر کمی بر روند بازی بگذارد در شرایطی که از او انتظار میرود فرمانده تیمش باشد.
مورد آخر درباره نیمار جنجالهایی است که او به پا میکند. «جنجال پنالتی»، داستان کشمکشاش با ادینسون کاوانی برای زدن پنالتیهای پاریسنژرمن در ماه سپتامبر روی نیمار تأثیر مثبتی نداشت. این بازیکن 25 ساله میخواست به همه نشان دهد که او رییس جدید پاریسنژرمن است و این خوب است اما برای این کار راههای دیگری هم هست و قطعاً کشمکش با همتیمی در زمین بازی در مقابل تماشاگران راه درستش نیست. رابطه نیمار با اونای امری، سرمربی پاریسنژرمن هم تیره و تار شده است. ظاهراً او از آنالیزهای ویدئویی طولانی مربی اسپانیایی خوشش نمیآید. علاوه بر این او از امتیازاتی در تیم بهره میبرد که همتیمیهایش از آن بیبهرهاند، مثل داشتن فیزیوتراپ شخصی و چمدان مسافرتی اختصاصی در حالی که دیگر همتیمیهایش باید با چمدانهای باشگاه سفر کنند که این تبعیضها از نظر روانی برای تیم میتواند مخرب باشد. بحثهای دیگری درباره جشنهای نیمار و زندگی شخصیاش مثل خوشگذرانی با لوئیز همیلتون و سفرهایش با جت شخصی به بارسلونا هم وجود دارد. ماجراهای نیمار در پاریس متفاوت از تمام چیزهایی است که پاریسنژرمن یا فوتبال فرانسه پیش از این تجربه کردهاند. او یک فوق ستاره کلاس جهانی است و همانطور که انتظار میرفت تأثیر مثبت و بزرگی بر عملکرد تیمش گذاشته است اما هنوز مأموریتهای بزرگی پیش روی پاریسنژرمن است و این تیم باید امیدوار باشد که انگیزه ستاره برزیلیاش برای آنها در اوج باشد مخصوصاً برای رویارویی با رئال مادرید در یک هشتم لیگ قهرمانان اروپا.
منبع: سایت ESPN/ ژولین لورنس
∎