کمبود اعتبار طرح جنگلکاری اقتصادی
رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: سالانه 140میلیارد ریال اعتبار برای تامین نهال، بذر و ماشینآلات برای اجرای طرح جنگلکاری اقتصادی در کشور نیاز است.
فریبرز غیبی روز گذشته در گفتوگو با ایرنا در سمنان افزود: طرح جنگلکاری اقتصادی از سال 1393 از سوی این سازمان با هدف افزایش پوشش گیاهی در عرصههای طبیعی ایران آغاز شده است. وی اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه به تناسب جمعیت باید میزان سهم یک ایرانی از جنگلهای کشور به 2هزار و 500 مترمربع برسد و اجرای طرح جنگلکاری اقتصادی در حفظ عرصههای ملی تاثیر شایانی دارد. اکنون میزان سهم یک ایرانی از جنگلهای کشور یک هزار و 300مترمربع است و از سال 93 تاکنون در 30هزار هکتار از عرصههای طبیعی کشور طرح جنگلکاری اقتصادی اجرا شد. وی خاطرنشان کرد: براساس برآورد اولیه اجرای طرح جنگلکاری اقتصادی باید در 100هزار هکتار از عرصههای طبیعی انجام میشد که به دلیل کمبود اعتبار فقط 30درصد از این طرح در کشور عملیاتی شده است. غیبی تصریح کرد: در طرح جنگلکاری اقتصادی گونههای گیاهی مانند زالزالک، گلابی وحشی، زرشک، بادام وحشی، پسته وحشی و انجیر کوهستانی و گیاهان دارویی مانند آویشن، گل محمدی و زیره کشت میشود. 12میلیون و 400هزار هکتار از عرصههای طبیعی کشور را جنگلهای خارج از شمال شامل میشود. رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: براساس برنامه ششم توسعه باید در بیش از 100هزار هکتار از عرصههای طبیعی کشور گیاهان دارویی کشت شود و از سال گذشته کشت این گونههای گیاهی در اراضی ملی در دستور کار قرار گرفته است. غیبی با بیان اینکه راهاندازی واحدهای فرآوری و بستهبندی یکی از برنامههای اساسی در افزایش اشتغال در عرصههای طبیعی سمنان است، گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده در 10روستای این استان به صورت نمونه واحدهای کوچک بستهبندی گونه گیاه دارویی باریجه حداکثر تا 15ماه آینده راهاندازی میشود. از 9.7میلیون هکتار وسعت استان سمنان 55 درصد را نواحی بیابانی و خشک، 38.5درصد را مراتع، 2درصد را اراضی کشاورزی و 3.6درصد را هم جنگل تشکیل میدهد.
گوشت گوسفند روسی در راه ایران
عرضه گوشت گوسفندی از آستاراخان روسیه به ایران آغاز شد. به گزارش ایسنا از تاس، دمیتری کرافچوک، مدیرکل شرکت میاسکو گفت: این شرکت، صادرات گوشت به ایران را با ارسال ۱۰تن گوشت گوسفند آغاز کرده و تا پایان سال جاری میلادی نیز محمولههای جدید گوشت ارسال میشود. وی افزود: خریداران ایرانی خواهان صادرات شبانهروزی گوشت گوسفند هستند و به همین منظور ما سال آینده نیز توافقنامهیی با ایران منعقد کردهایم. کرافچوک در عین حال اذعان کرد: روسیه برای صادرات گوشت گوسفند محدودیت تولید دارد و مساله اصلی پیدا کردن تعداد حیوانات لازم برای صادرات است. همچنین داغستان روسیه نیز عرضه گوشت حلال به ایران را در نیمه اول سال آینده میلادی دو برابر میکند. از اکتبر امسال کارخانه گوشت قزلیار صادرات گوشت حلال گوسفند را از طریق کریدور بینالمللی حمل و نقل«شمال- جنوب» آغاز کرده که روزانه حدود ۸۰۰ لاشه گوسفند است و در نیمه اول سال ۲۰۱۸ ظرفیت ارسالی دو برابر خواهد شد.
برای واردات برنج هندی مقابله به مثل میکنیم
مدیرکل دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با آنکه ۹۰درصد زعفران دنیا در ایران تولید میشود اما سهم 3.7درصدی از گردش ۸ میلیارد دلاری زعفران در دنیا داریم که باید روی تجاریسازی کار کنیم. به گزارش فارس، پیمان یوسفیآذر در نخستین پویش ملی گیاهان دارویی که در سالن توسعه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد به اهمیت گیاهان دارویی در ارزآوری برای کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه تا پیش از این با وجود ظرفیتهای فراوان در تنوع گیاهان دارویی در کشور این محصولات را به صورت فلهیی صادر میکردهایم و طرف خارجی آن را به صورت قطرهیی و با قیمتی بسیار بالاتر به کشور ما وارد میکرد. وی از پیگیری انجام شده طی یک سال گذشته توسط نمایندگان مجلس و وزیر جهاد کشاورزی برای به سرانجام رساندن برنامه گیاهان ملی دارویی خبر داد و گفت: بالاخره این برنامه به سرانجام رسید تا حدی که برای بودجه سال آینده دارای ردیف اعتباری ملی خواهد بود که بعد از 35سال اتفاق خواهد افتاد. وی در مورد جزییات این طرح گفت: در این طرح موارد تازهیی که در ساختار تولید و استاندارد برابر شاخصهای بینالمللی وجود دارد، دیده شده که اگر محقق نشود، این طرح در سایر حلقهها فلج خواهد شد همچنین سیاست کاشت، داشت و برداشت نیز تدوین شده است. یوسفیآذر همچنین از آشفتگی در بازار داخلی کشور گلایه کرد و گفت: ما همچنین در بازارهای خارجی جایگاهی نداریم و درحالی که 120میلیارد دلار گردش مالی گیاهان دارویی در دنیاست، حجم اندکی به ما اختصاص دارد. مدیرکل دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: حجم گردش مالی زعفران در دنیا 8 میلیارد دلار است درحالی که حجم مالی زعفران ما 300میلیون دلار(3.7درصد) است و 90درصد زعفران دنیا در ایران تولید میشود اما نتوانستهایم آن را تجاریسازی کنیم. وی همچنین به اهمیت زعفران به عنوان محصول خاص تولیدی کشور اشاره کرد و گفت: برای زعفران نیز کارگروه ملی از یک ماه گذشته تشکیل شده که همه دستاندرکاران از کشاورز گرفته تا صادرکنندگان برتر در این کارگروه حضور داشته تا با هماندیشی، نقاط ضعف این حوزه برطرف شود.
یوسفیآذر از تعرفه 30درصدی هند برای واردات زعفران از ایران انتقاد کرد و گفت: طبق دستور وزیر جهاد کشاورزی با گمرک و وزارت امور خارجه مکاتبه کردهایم که یا قراردادهای تعرفه ترجیحی با این کشور بسته شود، یا عضو WTO شویم یا اینکه سیاستهای متقابل تنبیهی در برابر واردات کالا از هند در نظر بگیریم و ما هم برای برنج وارداتی هند همین سیاستهای محدودکننده تعرفهیی را اعمال کنیم.