وي ادامه داد: طرح شبکه تطهيرکنندههاي داوطلب را با هدف ترويج کار داوطلبانه راهاندازي کرديم و افراد را آموزش ميدهيم که در موارد خاص و مواقع بحراني بتوانند خود تطهير را انجام دهند.
الهام فخاري با تقدير از فعاليتهاي اجتماعي و فرهنگي و خدمات رساني به شهروندان توسط سازمان بهشت زهرا(س) گفت: کار شما ساده نيست و اگر اين سيستم منظم که طراحي کرديد، نباشد يا دچار وقفهاي شود نقش آن در زندگي روزمره شهروندان مشخص ميشود.
عضو فرهنگي شوراي اسلامي شهر تهران افزود: متاسفانه در حال حاضر يک آرامستان مرکزي داريم که بايد به شهر تهران با جمعيت 10ميليوني با انواع مشکلات و تنوع مراجعهکنندگان خدماترساني کند.»
وي با بيان اين که با مرگ آشنايي نداريم و براي آن آموزش نديدهايم، افزود: از جمله شغلهايي که کمتر مورد توجه قرار گرفته، مشاغلي است که با سوگ سر و کار دارند. رفع و رجوع تطهير از يک سو و تنش خانوادههاي داغدار (با غم و اندوهي که دارند) از سوي ديگر فشار رواني خاصي را به تطهيرکنندگان و کارکنان آرامستان وارد ميکند. بايد انصاف داشته باشيم و به طور ويژه به همکاران شما در بخش تطهير نگاه کنيم. در فضايي که سخت و مملو از غم و سوگ است فعاليت ميکنند و دشواري فيزيکي وجود دارد به همين سبب بايد شرايطي فراهم شود که بتوانند از يک روانشناس يا مشاور کمک بگيرند و تصميم ارزندهاي است که برنامهريزي شده بخش روانشناسي اين آرامستان را راهاندازي کنيد، در اين راستا ميتوانيد با دانشگاهها و سازمان نظام روانشناسي و مشاوره همکاري تدارک ديده شود و مشاوره همکاري تدارک ديده شود.
رئيس کميته اجتماعي شوراي اسلامي شهر تهران تاکيد کرد: با توجه به اين که مردم ما با مقوله مرگ آشنايي کاملي ندارند و فاصله ميان مرگ و زندگي به طور مصنوعي افزايش يافته، در مواجه با مرگ يکي از عزيزانشان در شوک فرو ميروند و گاهي پذيرش آن برايشان نشدني است. بنابراين ا و مردم با شناختي که از کار روانشناسان به دست ميآورند، ترغيب ميشوند در مشکلات روانشناختي و اجتماعي خود از اين خدمات تخصصي استفاده کنند.
فخاري با تقاضاي رسيدگي به آرامگاههاي شخصيتهاي برجسته، افزود: «به نظر من آرامستانها ميتوانند به پايگاه فعال فرهنگي تبديل شود و اين اقدام در مورد آرامستانهاي قديمي هم صدق ميکند.
∎