معرفی گل مرجان بهانهای بود تا با هم یک روایت تاریخی ـ دینی را هم مرور کنیم، اما برویم سراغ کار اصلی خودمان و این که چگونه میتوانیم یک مرجان خوشرنگ و با طراوت در خانه داشته باشیم.
مرجان، بومی ماداگاسکار است و جزو گیاهان سرسخت طبقهبندی میشود که بهطور طبیعی نگهداری آسانی هم دارد و قیمت آن هم پایین است و براحتی میتوان آن را از مراکز گل و گیاه خرید.
شرایط نگهداری:
نور: مرجان به نور خوب احتیاج دارد، یک پنجره جنوبی و باز میتواند نقطهای ایدهآل برای قرار دادن گلدان آن باشد.
آبیاری: اصولا در آبیاری گیاهان یک قاعده کلی وجود دارد که بین هر آبیاری باید خاک خشک شده باشد، البته این قاعده استثناهایی هم دارد اما در مورد مرجان شما به همان قاعده کلی آبیاری را انجام دهید و تا زمانی که خاک کامل خشک نشده است دوباره گیاه را آبیاری نکنید.
دما: مرجان از نظر دمایی گیاه به نسبت حساسی محسوب میشود و به سرما و گرمای زیاد واکنش منفی نشان میدهد، در واقع گیاهی معتدل پسند است و اگر دمای محیطاش از 24درجه بیشتر یا 15 درجه کمتر شود، در رشد و طراوت و گلدهیاش تاثیر میگذارد.
خاک: بهترین خاکی که میتوانید برای مرجان در نظر بگیرید خاک کاکتوس است. گونههایی از مرجان وجود دارد که خیلی به کاکتوس شبیه است.
کود: چندان نیاز به کود مکمل ندارد اما میتوان در شش ماهه نخست از کودهای کمکی بهره گرفت.
گلدهی: مرجان را گیاه همیشهگلدار میشناسند اما بهتر است بدانید مرجان در نیمهدوم سال اتفاقا گلهای بیشتری میدهد و این روزها دقیقا فصل خوب گلدهی آن است.
نسیبه سادات میرباقر/ مهندس کشاورزی