به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، این زباله ها شامل تلویزیونها، گوشیهای هوشمند، پنلهای خورشیدی، یخچالها و تجهیزات الکترونیکی خارج از چرخه مصرف، ابزارها و سایر محصولات الکترونیکی است که دارای باتری یا شارژر هستند یا با استفاده از برق شهری کار میکنند.
فقط در سال 2016 میلادی بیش از 4.7 میلیون تن زباله الکترونیکی تولید شده است که در مقایسه با سال 2014 میلادی افزایش 8 درصدی داشته است.
انتظار میرود تا سال 2021 میلادی این زباله ها به میزان 17 درصد افزایش یابند و به 52.2 میلیون تن برسد.
این در حالیست که در سال 2016 تنها برای بازیافت 20 درصد از این زباله ها برنامهریزی شده بود.
بر اساس این گزارش چهار درصد از زباله های الکترونیکی دفن شده و 76 درصد از آن توسط سازمانهای متفرقه بازیافت شده یا در منازل مصرفکنندگان باقی مانده است.
مدیر انستیتوی امنیت محیط و انسان دانشگاه سازمان ملل متحد در این رابطه گفت با توجه به رشد بیش از انتظار زبالههای الکترونیکی لازم است اهداف نظارتی تعیین شده و سیاستهای مناسبی برای مدیریت این وضعیت اتخاذ شود. برای این منظور لازم است اطلاعات ملی توسط دولتها تهیه و تدوین شده و بهطور مستمر منتشر و مقایسه شود.
علمی(6) ** 9259 ** مترجم: سپیده کاشانی * انتشار: امید غیاثوند
در گزارش دانشگاه سازمان ملل اعلام شد:
افزایش حجم زبالههای الکترونیکی جهان به حدهشدار
تهران - ایرنا - دانشگاه سازمان ملل متحد با انتشار گزارش موسوم به Global E-waste Monitor 2017 اعلام کرد که میزان زبالههای الکترونیکی جهان بین سالهای 2014 تا 2016 میلادی افزایش چشمگیری داشته است.
صاحبخبر -
∎