به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، سید محمد بهشتیشیرازی صبح امروز در هفتمین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار و عمران شهری اظهار کرد: پایداری به معنای تداوم و ادامهدار بودن است، بنابراین از گذشته تاکنون جز پایداری چیزی نیست و پایداری در ادبیات و فهم ما پدیده جدیدی نیست.
وی افزود: در حال حاضر زندگی ما دچار ناپایداری شده است و به دنبال شیوههایی هستیم که از این وضعیت نجات پیدا کنیم؛ تا قبل از یک قرن اخیر هم با اصطلاح ناپایداری آشنا بودهایم و این سؤال مطرح است که چرا حالا به فکر توسعه پایدار شهری افتادهایم؟
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: منظور از رشد بیرویه شهرها، اتفاقات نیمقرن اخیر در ایران است؛ پس از اصلاح اراضی شاهد هجوم زیادی از مردم به شهرها بودهایم.
وی خاطرنشان کرد: امروز وقتی صحبت از توسعه پایدار میشود به معنای تغییر رویکرد است؛ اصفهان در اصفهان بودن باید برای ما مهم باشد، چراکه از ابتدای حکومت شاهعباس و پس از پایتخت شدن آن نیز همین موضوع مطرح بوده است.
بهشتی اذعان کرد: اگر توسعهای در شهر اصفهان صورت گیرد که به هویت این شهر لطمه بزند، مشخصاً این توسعه پایدار نخواهد بود؛ برگزاری کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار و عمران شهری در کارخانه قدیمی ریسباف اصفهان نقطه عطف و نشانه مهمی است.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای توسعه پایدار منطقی بودن انسانهاست، ادامه داد: نشانههای خوبی از ظاهر شدن عوارض ناگوار اقدامات قبلی به وجود آمده است، طبیعت گاهی به بشر پسگردنی میزند تا متوجه صدماتی که به طبیعت آورده بشود.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ضمن توصیه به خواندن کتاب تاریخی تصریح کرد: این کتاب آخرین سند مبتنی بر ایرانشهری است؛ نوع نگاه ما به شهرها بلاهای زیادی را دچار شهرها کرده است.
وی در پایان با بیان اینکه یکی از پایههای توسعه پایدار شهری، طبیعت است، عنوان داشت: تجربه زیست درونمحیطی هر شهر از گذشته تاکنون نیز یکی دیگر از مهمترین پایههای توسعه پایدار شهری است.
انتهای پیام/ی/2346
∎