شناسهٔ خبر: 22991305 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره سراسری داستان بانه خبرداد:

ارسال ۲۰ اثر خارجی به زبان کردی به دبیرخانه جشنواره سراسری بانه

سنندج - دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره سراسری داستان بانه گفت: علی رغم اینکه هنوز این جشنواره به سطح بین المللی ارتقا پیدا نکرده ولی ۲۰ اثر از چهار کشور خارجی به دبیرخانه این دوره ارسال شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محمد صدیق کریمپور شامگاه چهارشنبه  در نشستی با خبرنگاران رسانه های گروهی استان در بانه گفت: علی رغم اینکه جشنواره داستان بانه هنوز بین المللی نشده است ولی ۲۰ اثربه زبان کردی از کشورهای فرانسه، انگلیس،کانادا و اقلیم کردستان عراق به دبیرخانه یازدهمین دوره جشنواره داستان بانه ارسال شده بود.

وی عنوان کرد: مسئله مذکور نشان می دهد با بین المللی شدن این جشنواره شاهد ارسال آثار بیشتری از کشورهای مختلف دنیا خواهیم بود.

وی اظهارداشت: در این دوره جشنواره قرار بود داستان نویسانی از اقلیم کردستان عراق،تاجیکستان و افغانستان را دعوت کنیم که بنابردلایلی شرایط آن فراهم نشد.

دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره سراسری داستان بانه یکی از دستاوردهای این دوره از جشنواره را ارسال ۷۰ درصد از آثار به صورت الکترونیکی ذکر کرد وافزود: در حال حاضر بالغ بر پنج هزار داستان که در طول یازده دوره برگزاری جشنواره داستان بانه به دبیرخانه  ارسال شده، آرشیو بندی شده است.

وی عنوان کرد: با توجه به پتانسیل های موجود در حوزه داستانی نویسی در این منطقه، درصدد ایجاد بنیاد ادبیات کردی و فارسی در بانه هستیم.

وی اظهارداشت: یکی از برنامه های ما در راستای برگزاری دوازدهمین دوره این جشنواره برگزاری کارگاه های آموزش داستان نویسی در شهرهای مختلف استان است تا خروجی این برنامه آموزشی  در جشنواره مشاهده شود.

دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره سراسری داستان بانه اضافه کرد: متاسفانه ادبیات کردی علی رغم داشتن زیرساخت های بسیار قوی هموز با ادبیات فارسی در کشورمان فاصله دارد و یکی از دلایل این مسئله هم به ضعف آموزش برمی گردد.

کریمپور اظهارداشت: در  دوره یازدهم از جشنواره داستان بانه در راستای تجلیل برخی از اساتید حوزه داستان نویسی هر کدام از نشست ها را به نام یکی از این مفاخر نامگذاری کردیم.

وی افزود: نخستین نشست به نام خالد خاکی که در دوره سوم این جشنواره رتبه اول را کسب کرده بودند، نشست دوم هم به نام علی اشرف درویشیان، نشست سوم نیز به نام ابراهیم یونسی و نشست چهارم هم به نام فتح الله بی نیاز نامگذاری شده است.

وی عنوان کرد: در اختتامیه این دوره از جشنواره هم از حسین میرعابدینی با اهدای تندیس جشنواره و لوح سپاسی تجلیل به عمل می آید.