دکتر مسعودزاده باقری روز چهارشنبه به همراه سه تن از مدیران تیم ایرانی شرکت کننده در مسابقات جهانی ریاضی آی مت 2017 با حضور در دفتر ایرنا در کوالالامپور افزود: ریاضی یکی از مهمترین علوم پایه برای توسعه کشور است و با توجه به شرایط کنونی کشور باید از همه ظرفیت های علمی برای رشد و توسعه استفاده کرد.
وی رشته آی مت ( من ریاضی را دوست دارم) را یکی از رشته های نوین آموزش ریاضی و مفاهیم آن دانست و گفت: با استفاده از این روش کودکان ایرانی ریاضی را در زندگی روزمره خود به کار می برند و مفاهیم ریاضی دیگر برای آنها سخت و دشوار و یا دلهره آور نخواهد بود.
وی مهمترین سنین یادگیری این روش را سه تا هفت سالگی دانست و گفت : این دوره از اهمیت خاصی در آشنایی و آموزش با ریاضی برای کودک برخوردار است و زیرا در این سنین به طرز غیرقابل انکاری و ماندگاری سبب پیشرفت ذهنی کودکان می شود.
دکتر مسعودزاده باقری مدیر عامل موسسه عصر طلایی رشد کودک ایرانیان (عطرک) و عضو هیئت علمی دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: این مرکز پس از اخذ مجوزها از مراکز ذیصلاح وزارت آموزش و پرورش آموزش ریاضی به روش آی مت را آغاز کرده است.
وی گفت: کودکان بخش زیادی از جمعیت ایران را تشکیل می دهند و سرمایه های اصلی برای توسعه فردای کشور هستند بنابراین باید برای آموزش آنها با شیوه های نوین اقدامات لازم را انجام داد.
به گفته وی، واقعیت عینی و انکارناپذیر این است که کودکان در رده سنی سه تا هفت سال از بیشترین ظرفیت آموزشی و پرورشی برخوردار هستند. اهمیت این دوره را می توان به سه دلیل مرتبط دانست. نخست اینکه 90 درصد مغز یک کودک در همین شش سال اول زندگی شکل می گیرد و اگر این دوره از دست برود برای همیشه از دست رفته است.
'دوم اینکه 50 درصد از خلاقیت کودک در شش سال اولیه زندگی او شکل می گیرد و سوم اینکه در هر ثانیه 700 سیناپس مغزی در کودک می تواند ثبت شود.'
این کارشناس ارشد حوزه آموزش خردسالان گفت: مغز انسان حاوی حدود شصت و هشت میلیارد نورون (عصب)است که هر کدام توانایی ارتباط و تأثیر روی تعداد زیادی نورون دیگر را دارد. مکانیسم مؤثر و کارآمدی که ارتباط بین این تعداد نجومی از نورونها را برقرار کند با استفاده از سیناپس صورت میگیرد. هر چه تعداد سپناپس های مغزی بیشتر باشد، قدرت تجزیه و تحلیل کودک افزایش می یابد. ماتریس زمان و مکان را بهتر تشخیص می دهد. این کودک دیگر به شما دروغ نمی گوید چون با استفاده از کمکی که مغز می گیرد می فهمد که دروغ چیز بدی است.
وی تاکید کرد: ما به عنوان پدر و مادر وظیفه داریم تا به فرزندان خود کمک کنیم که سپناپس های مغزی بیشتری داشته باشند.
به گفته زاده باقری، افزایش سیناپس ها را با سه کار ساده می توان انجام داد: آموزش مناسب و متناسب سن برای سنین سه تا هفت ساله؛ توجه و محبت به کودک و انجام بازی های گوناگون.
زاده باقری در عین حال گفت: سخت ترین آموزش ها برای کودکان سه تا هفت سال است. زیرا آموزش نباید مسقیم باشد. آموزش ها کودک محور هستند و مدرس ها نقش هدایتگر دارند.
وی در ادامه تصریح کرد: تاکنون بیش از 35 هزار کودک ایرانی سه تا شش سال به روش آی مت ریاضی را آموزش دیدند که بیشترین تمرکز در استان فارس بوده و البته این آموزش در سراسرکشور درحال اجراست.
به گزارش ایرنا ، مسابقات جهانی مفاهیم پایه ریاضی به شیوه آی مت 2017 برای کودکان 4 تا 6 ساله در کشور مالزی در روزهای 10 و 11 دسامبر (19 و 20 آذر 96) با حضور 41 کشور و 500 شرکت کننده برگزار شد.
در این دوره از مسابقات کودکان ایرانی برای اولین بار درسه رده سنی A(کودکان 4 ساله) ، رده B (کودکان 5 ساله) و رده C(کودکان 6 ساله) در یک گروه 42 نفره به هدایت دکترمسعود زاده باقری مدیر عامل موسسه علمی- اموزشی عصر طلایی رشد کودک شرکت کردند.
این دوره از مسابقات اولین تجربه برای شرکت کنندگان ایرانی بود .
نوآموزان ایرانی موفق شدند مقام اول جهان در رده سنی A(کودکان 4 ساله) و مقام دوم در رده B (کودکان 5 ساله) و مقام دوم رده C(کودکان 6 ساله) مفاهیم جهانی پایه ریاضی به شیوه آی مت را کسب کنند.
آساق**241**1599**1144* انتشاردهنده: علیرضا جباری
مدیر تیم ایران در مسابقات جهانی آی- مت:برای هموار شدن توسعه علمی کشور باید از ریاضی بهره بگیریم
کوالالامپور – ایرنا - مدیر تیم ایرانی شرکت کنند در مسابقات جهانی آی مت 2017 در مالزی گفت : ریاضی علم پیشرفت جوامع است و اگر بخواهیم توسعه علمی در کشور هموار شود باید شیوه های نوین آموزش این علم را در سیستم آموزشی خود گسترش دهیم.
صاحبخبر -
∎