به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان٬ غلامحسین مجذوبی بعدازظهر امروز در آیین گرامیداشت هفته پژوهش٬ اظهار داشت: 73.9 درصد نخبگان همدانی شاغل، 23.5 درصد جزو اساتید دانشگاه هستند و 2.6 درصد از آن ها بیکارند.
وی با بیان اینکه70 درصد از نخبگان همدانی مهاجرت کردهاند٬ تصریح کرد: تنها 17 درصد از آنها در استان باقی ماندند و درصدی از آنها هم نامعلومهستند.
رئیس بنیاد نخبگان استان با بیان اینکه متاسفانه هیچ ارزیابی و نظارتی بر اجرای همایشها در حوزه تحقیق و پژوهش وجود ندارد، ابراز کرد : نه تنها از ظرفیت کارگروه پژوهش و فناوری استفاده نمیشود بلکه مدیرانی هم که با پژوهش ارتباط دارند در این کارگروهها شرکت نمیکنند که لازم است بازنگریهای لازم برای برگزاری این کارگروه های پژوهشی انجامشود.
مجذوبی گفت: بر اساس سند چشم انداز 1404 باید 50 درصد از تولید ناخالص ملی از محصولات دانشبنیان باشد، بنابراین برای تولید محصولات دانشبنیان باید نخبگان را حمایت کنیم.
ویبا بیان اینکه ایران پس از آمریکا دومین کشور دارای پایگاه استنادی است٬ تصریحکرد: این پایگاه مقالات را پایش و علم سنجی میکند.
رئیسبنیاد نخبگاناستان در خصوص استناد به پژوهشها اظهار داشت: بیشترین استنادها مربوط به کشورهای چین، آمریکا و کانادا است و در ایران استناد به پژوهشها در درجه متوسط قرار دارد.
مجذوبی با بیان اینکه در استان همدان استناد به مقالات رشتههای مهندسی از وضعیت مطلوبی برخوردار است٬ تصریح کرد: متاسفانه در رشته علوم فضایی کمترین استناد مقاله را داشته است.
وی با بیان اینکه استان همدان در استناد مقالات روند صعودی خوبی داشته است، افزود: 2.3 درصد مقالات کشور سهم استان همدان است.
رئیس بنیاد نخبگان استان با اشاره به اینکه تعداد مقالات پر استناد در ایران یکهزار و 288 مورد و در همدان 30 مورد است٬ گفت: در پارک علم و فناوری 52 شرکت دانشبنیان وجود دارد که در سال 95، 174 میلیارد تومان درآمدزایی حاصل از فروش محصولات داشته است.
مجذوبی افزود: باید پژوهشها به سمت و سوی تولید ثروت و اشتغال بروند تا بتوانیم در پیشرفت استان و کشورمان موثر باشیم.
وی به دانشگاههای نسل اول و آموزش محور اشاره کرد و گفت: درحال حاضر در کشور دوهزار و 800 دانشگاه داریم ولی باید بهسمت پژوهشی کردن دانشگاهها پیش برویم.
رئیس بنیاد نخبگان استان با بیان اینکه متاسفانه اساتید در امر تحقیق و ارائه مقالات ضعیف عمل میکنند٬ ابراز کرد: 50 درصد از مقالات دانشگاه بوعلی سینا توسط تنها پنج درصد اساتید این دانشگاه تولید میشود که باید راه حلی برای آن پیداکنیم.
انتهای پیام/
∎