به گزارش سرویس فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ طبق آمارهای ارائهشده، آسیبدیدگی گوشیهای هوشمند بر اثر سقوط در آب و مایعات، بسیار بیشتر از سایر حوادثی است که ممکن است برای گوشی رخ دهد، در نتیجه ایجاد قابلیت ضد آب برای گوشیها مزیت بزرگی به شمار میرود. از این رو، کمپانیهای معروف دنیا برای کسب رضایت مشتریان خود و فروش بهتر محصولات تلاش کردهاند این نقص را برطرف کنند. آنها در چند سال اخیر نخستین نسل از گوشیهای ضد آب و مقاوم در برابر آب را روانه بازار کردهاند. در واقع، این قابلیت مانند بیمه، سلامت گوشی شما را در حوادث احتمالی نفوذ آب به داخل گوشی یا سقوط در آب تضمین میکند.
ضد آب یا مقاوم در برابر آب
وقتی حرف از گوشیهای هوشمند ضد آب میشود، بیشتر مقاومت این گوشیها در برابر آب مورد توجه است. در حقیقت، واژه ضد آب که برای برخی گوشیها به کار میرود، به معنای غیرقابل نفوذ بودن گوشی نسبت به آب یا مایعات نیست بلکه به این معناست که در شرایط خاص، مقاومت بالاتری نسبت به نفوذ آب دارد بهطوری که با بر هم خوردن چنین شرایطی، گوشی دیگر خاصیت ضد آب بودن ندارد. به گزارش androidauthority، قویترین گوشیهای ضدآب موجود در بازار دارای درجه مقاومت IP68 هستند، به این معنا که دستگاههای مجهز به این قابلیت قادرند در عمق 5/1 متری آب به مدت 30 دقیقه دوام بیاورند. اگر شما هم دارنده یکی از گوشیهای ضدآب هستید، هرگز تصور نکنید که یک گوشی صد درصد مقاوم در مقابل آب دارید و بهعنوان مثال میتوانید ساعتها آن را داخل یک ظرف آب رها کنید. اما با وجود ضد آب بودن گوشیهای هوشمند، باز هم تضمینی وجود ندارد که در شرایط خاص و بروز اتفاقات ناگهانی، گوشی از افتادن در آب جان سالم به در ببرد. اپل، سامسونگ، گوگل و الجی، جدیدترین گوشیهای هوشمند خود را با قابلیت ضد آب به بازار عرضه کردهاند که از IP67 و بالاتر برخوردارند. اما این ویژگی بهزودی جزء لاینفک تمام گوشیهای تولیدی خواهد شد.
قیمت گوشیهای ضد آب
گوشیهای هوشمند ضد آب نیستند بلکه مقاوم در برابر آب بوده و قادرند در برابر مواجهه با آب و مایعات که گوشیهای معمولی را مختل میکنند، مقاومت بالاتری داشته باشند. اما آیا این قابلیت ارزش پرداخت هزینه بالاتر را دارد و کاربران میتوانند به این واسطه، گوشی هوشمندی را که خریداری میکنند، تضمین کنند؟ مقاوم کردن گوشیهای هوشمند در برابر آب و مایعات فرآیند هزینهبری است و در آن از لاستیک محافظ چسبندهای استفاده میشود که در لایه داخلی گوشی مورد استفاده قرار میگیرد. بهطور کلی، قابلیت ضدآب بودن، حدود 20 تا 30 درصد قیمت گوشی را به خود اختصاص میدهد که البته بسته به محصول هر کمپانی سازنده، این قیمت متفاوت خواهد بود. البته این بدان معنا نیست که هر گوشی ضد آبی گرانتر از گوشیهای معمولی است بلکه شما بهعنوان کاربر تنها هزینه مازادی برای محافظت بیشتر از گوشی خود پرداخت میکنید. افزودن قابلیت ضد آب به گوشی هوشمند، نهتنها روی قیمت گوشی اثر میگذارد، بلکه ظاهر، اندازه، ضخامت و وزن دستگاه و نیز کیفیت صدای بلندگو را هم تحت تاثیر قرار میدهد.
کار با آنها دشوار است
به گزارش lorecentral، مانند تمام چیزهایی که در زندگی ما هستند و خوبیها و بدیهایی دارند، گوشیهای ضد آب هم از این مقوله مستثنی نیستند و در کنار تمام مزایایی که کاربران میتوانند به واسطه ضد آب بودن و مقاومت بالای آنها در برابر آب و مایعات از آن استفاده کنند، این گوشیها مضراتی هم دارند که بهتر است قبل از اقدام به خرید یک گوشی ضد آب از آن مطلع شوندتا چشمبسته خرید نکنند.
گوشیهای ضد آب برای اینکه بتوانند مدت زمان معین را در مقابل آب و مایعات مقاومت کنند و آب به درون دستگاه نفوذ نکند، خیلی محکم ساخته شدهاند بهطوری که باز و بسته کردن در گوشی، تعویض باتری و جایگزین کردن اجزای درونی دستگاه به سادگی سایر گوشیهای هوشمند موجود در بازار صورت نمیگیرد و دشوارتر است و باز و بسته کردن گوشی باید توسط یک متخصص انجام شود. نفوذپذیری گوشیهای ضد آب بهطور کامل رعایت نشده است بنابراین سعی کنید در نگهداری از آن اشتباه نکنید.
این مدل گوشیها هنوز در حال تکمیل هستند و نباید انتظار داشته باشید که تا 100 درصد بتوانند در مقابل نفوذ آب یه صورت عایق عمل کنند. چنانچه زمان قرار گرفتن گوشی در رطوبت بیشتر از حد تعیین شده باشد، نفوذپذیری آن از بین میرود. در صورت استفاده از این گوشیها در عمق بیشتر از حد مشخص نیز مشکلآفرین خواهد شد. البته برخی انواع گوشیها بهطور کامل مقاوم در برابر نفوذ آب و مایعات نیستند.
∎