شناسهٔ خبر: 22984594 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

حجت الاسلام رفیعی:

ائمه‌جماعات باید جوانان را شیفته و تشنه نماز کنند

عضو جامعة المصطفی العالمیه گفت: ائمه جماعات باید جوانان را شیفته و تشنه نماز نمایند و آن ها را با آثار و برکات این فریضه الهی آشنا کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی امروز در همایش آموزشی ائمه جماعات و مسئولین فرهنگی صنعت برق کشور که با حضور 400 تن از ائمه جماعات در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی در مسجد جمکران برگزار شد، افزود: برخی از افراد نسبت به نماز بی توجه و کاهل هستند یکی از آسیب های مهم سست بودن در نماز است در این باره عدم آگاهی از آثار نماز موجب سستی در ارتباط با خدا می‌شود.

وی با بیان اینکه سستی خانواده ها یکی از علل بی نمازی در جوانان است، عنوان کرد: لازم است خانواده ها نسبت به بی نمازی جوانان هوشیار باشند؛ همچنین ائمه جماعات باید با ابزار نوین در جذب جوانان تلاش کنند و شیوه هایی را اتخاذ نمایند که جوانان مجذوب عبادت شوند.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از آسیب ها که جوانان را از عبادت دور می کند شبهات مطرح در حوزه دین است، برخی از شبهات باید با مطالعات دقیق و علمی و به روز پاسخ داده شود؛ ثواب پاسخ دادن به برخی از شبهات بیشتر از عبادت است چرا که شبهات می تواند انسان را تا مرز انحطاط بکشاند.

عضو جامعة المصطفی العالمیه بیان کرد: نباید بدون سند و با خواب و بر اساس مطالب بی پایه و اساس به سخنرانی پرداخت مردم را باید عالمانه بیدار کرد. همچنین شکست ها و ناکامی‌ها موجب بی نمازی برخی از افراد می شود در این باره نیز به جوان آگاهی دهید که نباید نسبت به خداوند نا امید گردد.

وی بیان کرد: نماز سیره انبیاء و نماز ستون دین و نور قلب و زینت صورت و و رحمت است باید جوانان را با آثار و برکات نماز آشنا کنیم.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: در مساجد به سمت جلسات پرسش و پاسخ پیش بروید، بگذارید جوانان سوالات و شبهات خود را بپرسند وقتی قرار باشد پاسخگو باشیم پشتوانه علمی برای آن فراهم سازیم. اگر عده ای مسئول و یا عالم بین عمل و سخن شان تفاوت بود نباید جامعه بدبین شوند و همه را با یک نگاه قضاوت کرد بسیاری از علما و مسئولان زندگی ساده ای دارند این ها را برجسته کنید تا جوانان نسبت به دین گرایش یابند.

وی بیان کرد:عدم توان جذب جوان با معنویت در مساجد یکی از آسیب های جدی است گاهی نیز احساس گناه در جوان موجب ناامیدی می شود در این باره ائمه جماعات باید به خوبی وارد شوند.

حجت الاسلام رفیعی گفت: نماز باید مستمر و سازنده باشد. با ابزار هنر نماز را تبیین کنید و رسانه ها با تولید کلیپ های زیبا و برنامه های جذاب در فرهنگ سازی تلاش کنند.

عضو شورای عالی مدیریت حوزهٔ علمیهٔ قم نیز گفت: خواص با منش و رفتار خود در جامعه اثرگذار هستند و می توانند موجب اصلاح مردم شوند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، آیت الله رضا استادی امروز در همایش آموزشی ائمه جماعات و مسئولین فرهنگی صنعت برق کشور که با حضور 400 تن از ائمه جماعات در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی در مسجد جمکران برگزار شد، افزود: خواص در جامعه اثر گذار هستند که این افراد شامل حکام، علما، مردم فرهیخته و تجار هستند. اگر این گروه‌ها اصلاح شوند جامعه اصلاح می‌شوند. عمل مسئولان و علما می تواند مردم را متدین کند وگرنه اگر تنها در حد حرف زدن بدون پشتوانه عمل باشد اثری ندارد.

وی در مورد نقش مهم ائمه جماعات نیز بیان کرد: هدف اصلی این است که مردم را به دین گرایش دهیم اگر اخلاق دینی نباشد نمی توان به هدف رسید برخورد چه در منزل و چه در میان مردم باید به نیکی باشد تا در جذب دیگران موفق باشیم. ما باید با مردم باشیم و در آن ها اثر بگذاریم در این عرصه همه از خودشان باید شروع کنند. علما می خواهند بیماری روحی مردم را درمان کنند. اگر خود بیماری روحی داشته باشد نمی توانند در رسالت خود موفق باشند.

عضو شورای عالی مدیریت حوزهٔ علمیهٔ قم اظهار کرد: حکام نیز در اداره کشور رسالتی دارند و باید در فکر مردم باشند سطح اطلاعات مردم بالا رفته است و از مسئولان توقع وفای عهد دارند.

وی تصریح کرد: اگر همه به وظایف عمل کنند امور اصلاح می شود همچنین باید با مردم صادقانه رفتار کنند؛ افرادی که خدمت را پذیرفته اند باید به خدمت بپردازند و با ساده زیستی امور را بگذرانند.

آیت الله استادی یادآور شد: مسئولان سرمشق و الگوی مردم هستند اگر مسئولی پایبند به ارزش‌های دینی باشد در جامعه نیز گرایش به سمت ارزش های دینی و اخلاقی می رود.

وی گفت: همه بندگان خدا دارای وظایفی هستند که اگر بدان جامعه عمل بپوشانند بسیاری از آسیب ها رفع می شود انسان های غنی نسبت به فقیران و افراد آگاه نسبت به افراد جاهل وظیفه ای دارند.

استادی خطاب به ائمه جماعات افزود: ائمه جماعات باید با مطالعه وسیع و شناخت جامعه به سخنوری بپردازند روزی دو ساعت برای مطالعه احکام و اعتقادات و آموزه ها و مبانی وقت بگذارند تا پاسخگوی شبهات و سوالات باشند. اگر مطلبی را نمی دانیم باید بگوئیم که نمی دانیم این نشانه دیانت و تقوای انسان است همچنین ائمه جماعات باید با مردم مانوس باشند تا مشکلات خود را با آن ها در میان بگذارند و مشاوره بگیرند و هدایت شوند.

وی بیان کرد: نباید به دنبال جمعیت و کمیت باشیم. کیفیت را در انتقال مفاهیم در نظر بگیریم، از طرفی عالم باید علم خود را به روز کند و همواره دست از طلب علم برندارد تا بتواند با آگاهی مشکلات و آسیب های اجتماعی را حل کنند.
انتهای پیام

برچسب‌ها: