ایران آنلاین /در چهار نشستی که در قاهره برگزار شد، توافق آشتی میان تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش حماس و جهاد اسلامی به دست آمد و از جمله شروط آشتی آن بود که حماس تمامی وزارتخانهها و نهادهای وابسته به آن در نوار غزه را به تشکیلات خودگردان تحویل دهد و جنبش حماس واقعا این کار را انجام داد.
نخست وزیر فلسطین با سفرهای متعدد به نوار غزه و دیدار با مسؤولان آنجا تاکید کرد که وزارتخانهها در این منطقه که تحت کنترل حماس بودند، اکنون تحت نظارت تشکیلات خودگردان درآمدهاند.
رهبری تشکیلات خودگردان به ریاست محمود عباس و نخست وزیر فلسطین و سایر رهبران این تشکیلات در نشستی به بررسی مساله کارمندان وزارتخانهها و نهادهای حماس در نوار غزه و اسکان دو میلیون و ۵۰۰ هزار فلسطینی در مساحت بسیار کوچک پرداختند.
آنها تاکید کردند، ۵۲ هزار تن از اعضای وزارتخانهها و کارمندان آنها و نهادهای وابسته به حماس وجود دارند که تشکیلات خودگردان از پرداخت حقوقشان خودداری میکند و تشکیلات تنها با ابقای ۸۰۰۰ کارمند موافقت کرده و با پرداخت نکردن حقوق عقبافتاده آنها میخواهد تعداد کارمندان را کاهش دهد و بسیاری از آنها را اخراج کند اما حماس از ورود به این مساله خودداری کرد و آن را به تشکیلات خودگردان سپرد و در ادامه تشکیلات را مسؤول فلسطینیهای ساکن نوار غزه دانست.
پس از آنکه تشکیلات خودگردان حقوق این ماه ۵۲ هزار کارمند را پرداخت نکرد، آنها دست به اعتصاب عمومی در نوار غزه زدند. آنها اعلام کردند، دست از اعتصاب برنخواهند داشت تا اینکه به کارهایشان بازگردانده شوند و هیچ یک از کارمندان از بین آنها اخراج نشوند، چراکه آنها تحت اشغال اسرائیل اقدام به خدمت به شهروندان غزه کردهاند.
همزمان در پی اختلاف به وجود آمده میان تشکیلات خودگردان و نوار غزه، تشکیلات تحریمهایی را در بخش برق علیه غزه اعمال کرد تا جائی که برق غزه تا ۱۸ ساعت در روز قطع بود.
همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین پرداخت مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار از درآمد ماهانه خود را در سال به چهار میلیارد و نیم میرسد، از غزه دریغ کرد.
علاوه بر این تشکیلات خودگردان در سال بودجههایی را از خارج دریافت میکند که در مجموع درآمدهای تشکیلات در سال به بیش از هشت میلیارد دلار میرسد. / ایسنا