شناسهٔ خبر: 22982525 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

شهردار:

شهروندان بافت‌های قدیمی رشت به محلات دیگر کوچ کرده‌اند

شهردار رشت در نشست علمی، تخصصی شهرسازی گفت: شهروندان متعلق به بافت‌های قدیمی به محلات دیگر کوچ کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

‌به گزارش ایسنا، دکتر مسعود نصرتی در نشست علمی،تخصصی شهرسازی که با حضور مهندس سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور برگزارشد، اظهار کرد: رشت یک شهر تاریخی و با هویت است و آثار و بناهای تاریخی زیادی دارد.

شهردار رشت با اشاره به مشکلات مدیران شهری در حفظ و حراست بافت‌های تاریخی بیان کرد: در شهر قزوین چالش‌های موجود در حفظ بناهای تاریخی را شناسایی و به رفع موانع موجود پرداختیم.

شهردار رشت با بیان اینکه باید بپذیریم داشتن هویت برای شهرها یک تفاوت است، مطرح کرد: باید به ارزش بناهای تاریخی پی ببریم و نباید ساده نگاه کرده و سهل انگارانه دست به تخریب آن بزنیم.

وی اظهار کرد: مدیران دستگاه‌های دولتی و مدیریت شهری شرایط انگیزشی را به وجود نیاورده‌اند که از تک بناهای تاریخی استفاده کنیم و از آنها بهره وری اقتصادی ببریم‌.

شهردار رشت از احیای ۸۰۰ خانه قدیمی توسط دست اندرکاران کاشان خبر داد و گفت: این خانه‌ها توسط مجمع جهانی شهرهای اسلامی شناسایی و ۴۰۰ خانه توسط بخش خصوصی احیا شد.

دکتر نصرتی با اشاره به اینکه قزوین یک شهر نیمه خشک محسوب می‌شود، گفت: در قزوین ۱۸ قنات داشتیم و ۸ رشته قنات را احیا کردیم و با احیای قنات‌ها تا حدودی مشکل کم آبی حل شد.

وی اظهارکرد: همچنین ۶ هزار هکتار باغستان سنتی ایجاد شد که از سیلاب‌ها و باد غالب جلوگیری می‌کرد.

شهردار رشت با بیان اینکه شهروندان به بافت‌های تاریخی به عنوان محدودیت نگاه می‌کنند، اظهار کرد: در بسیاری از بافت‌های فرسوده منازل شهروندانی که متعلق به آن بافت هستند، تخلیه شده و به مکان‌های دیگر مهاجرت کرده‌اند.

دکتر نصرتی مطرح کرد: باید تحقیق و پژوهش لازم را انجام دهیم که شرایط اقتصادی شهروندان بافت تاریخی چگونه باشد تا بافت‌های تاریخی حفظ شود.

وی ظرفیت رشت را به لحاظ دارا بودن بناهای تاریخی و کاروانسراها و تک بناها دارای یک ظرفیت بالا عنوان کرد و افزود: چقدر به این بناها توجه کردیم؟ چه قدر شرایط لازم را برای بخش خصوصی فراهم کردیم تا آن ها را احیا کند و چقدر از ظرفیت ۳۶ میلیون گردشگر ورودی استفاده کردیم .

شهردار رشت در ادامه افزود: چقدر سعی کردیم جذابیت در بناهای تاریخی به وجود آوریم و آنها را به گردشگران معرفی کنیم؟

دکتر نصرتی مطرح کرد: بازار صدرالسلطنه قزوین تا ۱۰ سال گذشته یک مخروبه بود ولی اکنون احیا شده و برنامه‌های فرهنگی زیادی در آن انجام می شود .

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید میراث های سپرده شده به ما از نسل‌های گذشته را امانتداری کنیم و با اقتدار به نسل آینده منتقل کنیم.

دکتر عظیمی رئیس دانشکده معماری و هنر دانشگاه گیلان نیز در این نشست اظهار کرد: یکی از مسائل مهمی که شهرهای بزرگ با آن مواجه هستند حفاظت و حراست از بناهای تاریخی است‌.

وی افزود: در کشورهای پیشرفته بافت های تاریخی حفظ می شوند ولی در جهان سوم به بافت‌های تاریخی کمتر توجه شده و در بسیاری از موارد بناهای تاریخی بر اثر غفلت از بین رفته‌اند.

رئیس دانشکده معماری و هنر دانشگاه گیلان بافت‌های تاریخی یک شهر را هویت و تمدن آن عنوان کرد و گفت: وقتی آثار تاریخی خود را حفظ کنیم در واقع به هویت و گذشته خود توجه کرده‌ایم‌.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور گفت: شهر رشت شهر اولین ها است و هرچه قرار است در آینده رخ دهد ابتدا در رشت اتفاق می‌افتد.

‌مهندس سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور در این نشست اظهار کرد: شهر رشت شهر اولین‌ها است و هرچه قرار است در آینده رخ دهد، ابتدا در رشت اتفاق می‌افتد.

وی شهر را لباسی به قامت مدنیت تعریف کرد و افزود: هنگامی که مدنی زندگی می‌کنیم، مناسبات ما مدنی می‌شود.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه در آستانه بهار شهرنشینی هستیم و هنوز وارد آن نشدیم، گفت: تا ۱۰ الی ۱۵ سال آینده شهرنشین خواهیم بود و حال ما به لحاظ مدنی خوب خواهد شد.

بهشتی اضافه کرد: در سال ۸۳ هنگامی که عضو هیات مدیره سازمان زیباسازی شهرداری تهران بودم، پیشنهاد مناسب سازی پیاده‌روها را مطرح کردم و اکنون پیاده رویی در تهران وجود ندارد که در لیست مناسب سازی قرار نگرفته باشد.

دکتر ترانه یلدا محقق و پژوهشگر برجسته کشور نیز در این نشست شهر رشت را شهر اولین ها و دارای بناهای قدیمی بسیار قلمداد کرد .

وی از اقدام دکتر نصرتی در زمان تصدی شهرداری قزوین برای احیای بازار صدرالسلطنه قدردانی کرد و گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر به بافت‌های تاریخی کشور بی اعتنایی شده است‌.

دکتر یلدا تاکید کرد: هر بنایی که خوب ساخته شده میراث محسوب می‌شود و میراث لزوما به قدیمی بودن نیست و حتی اگر بنایی به مدت ۶۰ سال قبل ساخته شده و زیبا است می‌تواند میراث ما باشد و باید در حفظ آن بکوشیم‌.

این محقق و پژوهشگر خاطرنشان کرد: نباید فکر کنیم که فقط بناهایی که متعلق به قاجار هستند، دارای ارزشند و بنایی که قدیمی نشده ارزشی ندارد.

دکتر یلدا تاکید کرد: در رشت به بناهای تاریخی بی اعتنایی شده و بسیاری از بناها فرسوده شده‌اند و پیش از این به طور مثال در ساغری‌سازان رشت بهاری از مرمت و احیا مشاهده نشده است.


انتهای پیام