وی با اشاره به انتخاب شایسته و به حق یکی از شهرهای استان کردستان به عنوان شهر جهانی کلاش، افزود: بر اساس تمامی ارزیابی ها و معیارهای کارشناسانه، هنرمندان، صنعت گران و مردم بافرهنگ کردستان، شایسته این انتخاب و این عنوان بودند و ثبت جهانی مریوان حقی بود که تایید و تاکید شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان عنوان کرد: بدون شک سر منشاء و مبداء کلاش، این اثر جهانی، مناطق بکر هورامان است و این اثر فاخر از دل یک فرهنگ چندین هزار ساله بیرون آماده است و سالهای سال است دست به دست شده تا به امروز که توانستیم یکی از مناطق استان را که دارای امکانات و پتانسیلهای لازم است به این نام ثبت کنیم.
وی با تاکید بر هورامی بودن کلاش گفت: باید تلاش کنیم نه تنها شهر زیبای مریوان بلکه خیابان ها، میدان ها، کوچه ها و پارک های سطح استان، کشور و حتی کشورهای خارجی را با این نام یعنی "کلاش" نام گذاری کنیم تا موجبات هرچه جهانی شدن و معرفی کردن این کالای فرهنگی و هنری را فراهم کنیم.
علوی با اشاره به اینکه ثبت مریوان بهعنوان شهر جهانی کلاش در بین مردم، هنرمندان، تولید کنندگان شور و نشاطی مضاعف ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: این امر موجب یک خودباوری، نشاط و انرژی مضاعف در این حوزه شده است که آثار مستقیم و با واسطه آن در سایر بخش ها نیز قابل مشاهده و تامل خواهد بود.