شناسهٔ خبر: 22981559 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش:

فعالیت های قرآنی وزارت آموزش و پرورش در اجلاس سراسری نماز رونمایی می شود

تهران - ایرنا - مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: در اجلاس سراسری نماز که 30 آذر ماه در بندرعباس برگزار می شود، از فعالیت های قرآنی این وزارتخانه در قالب کتابی با عنوان «در مسیر رضوان» رونمایی خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدرضا مسیب زاده روز چهارششنبه در نشست خبری افزود: اجلاس سراسری نماز، 30 آذر ماه با حضور مدیران قرآنی دستگاه های مختلف در بندرعباس برگزار می‌شود و قرار است از کتاب گزارش فعالیت های قرآنی این وزارتخانه با عنوان «در مسیر رضوان » که دارای تکنولوژی واقعیت افزوده است، رونمایی شود.
وی تصریح کرد: با نصب نرم افزار مخصوص کتاب بر روی تلفن همراه به راحتی می توان با قرار دادن دوربین تلفن خود بر روی هر یک از تصاویرف فیلم های مربوطه را مشاهده کرد.
مسیب زاده با بیان اینکه شعار امسال این اجلاس « نماز و فضای مجازی » است، اظهار کرد : در این اجلاس به رسم هر سال پیام رهبر معظم انقلاب خوانده شده و گزارشی از روند فعالیت های قرآن دستگاه های مختلف در یک سال گذشته ارائه خواهد شد.

** کار آموزش و پرورش نخبه پروری قرآنی نیست
وی همچنین گفت: دانش آموزان در مدارس روخوانی قرآن را یاد می گیرند اما هدف این وزارتخانه نخبه پروری قرآنی نیست.
مسیب زاده با بیان اینکه آموزش و پرورش بدنبال توسعه آموزش عمومی قرآن است، تصریح کرد: هدف اصلی ایجاد انس با قرآن و فراهم کردن فضای عمومی به منظور حضور دانش آموزان در فعالیت‌های قرآنی است و ما قصد نخبه‌پروری نداریم.
وی افزود: کم لطفی است که بگوییم بچه‌ها با آموزه‌های دینی آشنا نیستند و کم قرآن می‌خوانند زیرا در مدارس به طور کامل روخوانی قرآن آموزش داده می شود اما نکته مهم این است که دانش آموزان چه قدر نسبت به روخوانی قرآن ممارست دارند.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش با بیان اینکه حلقه مفقوده فعالیت های قرآنی تلاوت روزانه است، اظهار کرد: خواندن قرآن باید به دغدغه خانواده‌ها، دانش آموزان و آحاد جامعه تبدیل شود.
وی عنوان کرد: اگر این دغدغه وجود داشته باشد و روزی پنجاه آیه قرآن را بخوانند به تدریج با حفظ، روخوانی و تدبر در قرآن آشنا می شوند.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در خصوص مطالبی مبنی بر کاهش نیروی قرآنی در این وزارتخانه نیز گفت: هیچگونه کاهش نیرو در زمینه مربی قرآن، فعالیت‌های قرآنی و برگزاری کلاس قرآن در مدارس در مقایسه با سال گذشته نداشته ایم و اکنون در حوزه پرورشی 5 هزار مربی پرورشی قرآن در 750 دارالقرآن به فعالیت مشغول هستند.
وی ادامه داد: تعداد اقامه نماز جماعت از 63 هزار مدرسه در سال گذشته به 70 هزار مدرسه در سال جاری رسیده و این مسئله که عنوان می‌شود امامان جماعت به دلیل پرداخت نشدن حق القدم در مدارس حضور می یابند درست نیست زیرا به روحانیون تنها هزینه ایاب و ذهاب پرداخت می شود که تاکنون 40 درصد آن محقق شده و 60 درصد مابقی نیز بزودی پرداخت خواهد شد.
مسیب زاده با بیان اینکه اکنون فعالیت‌های قرآن، عترت و نماز به عنوان یک مطالبه از سوی اولیا و دانش آموزان دنبال می‌شود، افزود: تاکنون فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه قرآن، عترت و نماز صورت گرفته است اما هنوز به اهداف پیش بینی شده بسیاری نرسیده‌ایم.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش یادآور شد: از 2 سال قبل ایجاد فرهنگ حفظ قرآن و آموزش عمومی قرآن در کشور گسترش پیدا کرده اما این به معنای نفی و کنار گذاشتن فعالیت های نخبه پروری نیست بلکه برای این که دانش آموزان در رقابت قرار گیرند باید مسابقاتی برگزار شده و سطح آگاهی دانش آموزان افزایش یابد.

** تمامی فعالیت های قرآنی وزارت آموزش و پرورش مستند سازی شد
مسیب زاده با بیان اینکه در 5 سال گذشته در حوزه قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش فعالیت‌های گسترده‌ای به اجرا درآمده، اظهار داشت: در سال نخست اجرای این فعالیت‌ها، طرح ها و برنامه ها را با توجه به سه اصل محوریت مدرسه، فراگیری و اثربخشی و توسعه مشارکت ها در استانها و مناطق مختلف اجرا کردیم.
وی ادامه داد: در این رابطه کتابی با عنوان «ندای رحمت» دربرگیرنده شیوه نامه فعالیت های اداره کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش تدوین و چاپ شد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش افزود: در سال دوم اجرای برنامه ها، اقدام به مستند سازی فعالیت‌های انجام شده قرآنی کردیم که شاید از سال‌های بعد از انقلاب تاکنون انجام نشده بود و ما توانستیم تمامی فعالیت‌ها را مستندسازی کنیم.
مسیب زاده اضافه کرد: در سال سوم اجرای برنامه با شناسایی نقاط قوت و ضعف بر اساس مستندات، تولیداتی را آغاز کردیم و در این رابطه 80 عنوان کتاب تولید شد که 65 عنوان آن در سال گذشته به چاپ رسید و 10 عنوان نیز اکنون در دست چاپ است .
وی با بیان اینکه در سال چهارم اجرای برنامه رساندن این محتواها به مدارس را در دستور کار قرار دادیم، گفت: سال گذشته 10 تا 15 درصد مدارس از تولیدات اداره کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش بهره‌مند شدند و امسال این رقم به 40 درصد رسیده است.

** اقامه نماز جماعت در 70 هزار مدرسه
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش ارزیابی طرح و برنامه ها را از جمله اقدامات در سال پنجم اجرای این فعالیت‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: از مهر ماه امسال نیز فعالیت های تخصصی در حوزه قرآن، عترت و نماز دنبال شد.
مسیب زاده با بیان اینکه از 105 هزار مدرسه سراسر کشور در 70 هزار مدرسه اقامه نماز جماعت انجام می شود، تصریح کرد: البته این به معنای آن نیست که سایر مدارس نماز جماعت ندارند بلکه در تمامی مدارسی که از ظرفیت های لازم برخوردار باشند، نماز جماعت برگزار می شود اما تعدادی از مدارس شیفت آنها به نماز نمی‌خورد و یا مدارس عشایری هستند که شرایط اقامه نماز را ندارند.
وی با بیان اینکه دو هزار روحانی و چهل هزار نفر از فرهنگیان امر امامت جماعت مدارس را بر عهده دارند، یادآور شد: برخی روحانیون و فرهنگیان در دو نوبت نماز برگزار می کنند.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش به برنامه‌های حوزه عترت نیز اشاره کرد و گفت: طرح مصباح الهدی که از سه سال قبل آغاز شده از جمله این برنامه‌ها است و در مجموع تاکنون 70 عنوان کتاب چاپ شده یا در دست چاپ است.
مسیب زاده با بیان اینکه یکی دیگر از طرح های حوزه عترت امام شناسی است، افزود: در مجموع 17 عنوان کتاب در برگیرنده برشی از زندگی ائمه اطهار(ع) به منظور آشنایی دانش‌آموزان با آموزه های اهل بیت(س) تولید و توزیع شده است.
وی تاسیس دبیرخانه ویژه امام رضا(ع) در استان تهران و اجرای طرح «احلی من العسل» در روز ششم محرم هر سال با همکاری تشکل ها و هیئت های دانش آموزی را از دیگر برنامه‌های حوزه عترت وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در خصوص برنامه های حوزه قرآن این وزارتخانه نیز گفت: سامانه حفظ در حوزه ترتیل و حفظ موضوعی قرآن کریم با 12 عنوان کتاب برای هر پایه تحصیلی تدارک دیده شده است و بین 20 تا 40 آیه قرآن متناسب با سنین دانش آموزی تعیین و عباراتی از یک بخش از آیه مشخص می شود تا دانش آموزان ضمن حفظ به تدبر در آن آیه نیز بپردازند.

** ردیف بودجه قرآنی وزارت آموزش و پرورش مستقل شد
وی با بیان اینکه طرح الگوی تلاوت نیز در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: امسال برای اولین بار در حوزه پرورشی ردیف بودجه مستقل پیش بینی و بودجه اداره کل قرآن، عترت و نماز برای تمامی فعالیت های قرآنی در سراسر کشور در مدارس 48 میلیارد تومان تعیین شد.
فراهنگ ** 1883 ** خبرنگار: مریم جلوداران * انتشار: امید غیاثوند

انتهای پیام /*