به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، محمدرضا مسیبزاده مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش امروز در نشست خبری پیرامون برگزاری هفته قرآن، عترت و نماز در مدارس کشور که در دبیرستان فرهنگ منطقه 2 تهران برگزار شد، با اشاره به برگزاری این هفته در مدارس، اظهار داشت: از سال 90 که کار خود را آغاز کردهایم، مهمترین موضوع اجرای طرح و برنامهها بود که در این خصوص برنامهها بر سه اصل محوریت مدرسه، فراگیری در عین اثربخشی و توسعه و مشارکت بوده است که ماحصل آن تهیه کتاب «ندای رحمت» است که در آن شیوهنامهها و فعالیتهای این ادارهکل بیان شده است.
وی اضافه کرد: دومین سال اجرای برنامهها را سال مستندسازی فعالیتها قرار دادیم که ماحصل آن برنامه راه فعلی اداره کل است ضمن اینکه در سال سوم به تولیدات پرداختیم که نتیجه این اقدام، 80 عنوان کتابی است که تهیه شده و یا در دست تهیه است.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش تصریح کرد: از این تعداد کتاب 65 عنوان در سال گذشته آماده شده و 10 عنوان نیز در دست چاپ است ضمن اینکه در چهارمین سال برنامه، رساندن این محتوا به مدارس در دستورکار قرار گرفت.
مسیبزاده خاطرنشان کرد: در سال گذشته حدود 10 تا 15 درصد مدارس از این تولیدات بهرهمند شدند و امسال این میزان به حدود 40 درصد رسیده است ضمن اینکه امسال در پنجمین سال اجرای برنامهها، ارزیابی برنامهها در دستورکار قرار گرفت.
وی با اشاره برنامههای سال تحصیلی جاری اظهار داشت: اجلاس سراسری اقامه نماز به میزبانی وزارت آموزش و پرورش، سیام آذرماه در شهر بندرعباس برگزار میشود.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش ابراز داشت: در 70 هزار مدرسه کشور نماز جماعت اقامه میشود و در مابقی مدارس نیز به دلایل مختلفی مانند به حدنصاب نرسیدن دانشآموزان و عدم تطابق افق شرعی با زمان فعالیت مدارس، نماز برگزار نمیشود؛ ضمن اینکه 20 هزار روحانی و بیش از 40 هزار فرهنگی، برپایی نماز جماعت مدارس را برعهده دارند.
مسیبزاده با اشاره به برنامههای حوزه عترت در آموزش و پرورش عنوان کرد: طرح امامشناسی یا مصباحالهدی در سال جاری با ظرفیت بیشتری ادامه پیدا میکند، ضمن اینکه 2 میلیون نسخه کتاب در این خصوص بین دانشآموزان مناطق مختلف توزیع شده است.
وی از تشکیل دبیرخانه امام رضا(ع) در استان تهران خبر داد و گفت: در این دبیرخانه سیره و روش این امام بیان میشود، ضمن اینکه هیأتهای دانشآموزی نیز فعال هستند.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش با اشاره به حوزه قرآنی دانشآموزان خاطرنشان کرد: حفظ موضوعی و ترتیبی قرآن مورد توجه قرار گرفته است و طرح نورباران انجام میشود و 20 تا 40 آیه قرآن به صورت کاربردی برای دانشآموزان انتخاب میشود و در کنار این برنامه، محافل انس با قرآن در مدارس برپا میشود.
مسیبزاده گفت: امسال برای نخستین بار ردیف مستقل اعتباری برای فعالیتهای قرآنی معاونت پرورشی و فرهنگی اختصاص یافته که برابر 48 میلیارد تومان است.
وی در خصوص کاهش اعتبار قرآنی آموزش و پرورش یادآور شد: باید در این خصوص شورای توسعه قرآن توضیح دهد، اما قطعاً کاهش 40 درصدی نبوده است، بلکه باید به میزان اعتباری که تخصیص داده میشود، توجه کرد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در خصوص عدم آموزش قرآن توسط دانشآموزان افزود: کتب درسی در این سالها پیشرفت خوبی داشته است و دانشآموزان نیز در کلاس درس قرآن را یاد میگیرند اما اینکه چقدر در این راه ممارست داشته باشیم و قرآن را اجرا کنیم، موضوع دیگری است و باید قرآن به صورت تلاوت روزانه انجام شود، اما این پرسش مطرح است که چقدر خواندن قرآن دغدغه همه افراد و خانوادههاست.
مسیبزاده با اشاره به موضوع اجلاس سراسری نماز و فضای مجازی که در آن مسئولان مختلف آموزش و پرورش شرکت میکنند، گفت: سی و ششمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان از امروز شروع شده است.
وی یادآور شد: در کنار برنامه حفظ ویژه قرآن، حفظ 5، 10 و 20 جزء قرآن نیز به مسابقات اضافه شده است، ضمن اینکه مسابقات کشوری قرآن در سال جاری در شهر تهران و سال آینده در زنجان برگزار میشود.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در خصوص کمبود فضای آموزشی و تغییر مکانهای مختلف در مدارس به کلاس درس گفت: شاخص نمازخانههای ما از 40 سانتیمترمربع به 32 سانتیمترمربع تقلیل یافته است و این به این خاطر است که تعدادی از نمازخانهها به دلیل تغییر سیستم آموزشی و نیاز به کلاس، تبدیل به کلاس درس شده بود که اعلام کردیم این موضوع غیرقانونی است و بر عدم تبدیل این اماکن تأکید شده است.
انتهای پیام/
∎