به گزارش ايرنا، سیدهادی بهادری روز دوشنبه با اشاره به تلاشهای نمایندگان برای همکاری با دولت در جهت احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: 220 میلیارد ریال از این میزان اعتبار برای لایروبی رودخانههای نازلو، شهرچای، باراندوز، سیمینه و گدارچای مهاباد پیشبینی شده است.
به گفته وی 150 میلیارد ریال از این اعتبار نیز به سازمان جنگلها و مراتع اختصاص مییابد تا صرف طرحهای مقابله با ریزگردهای دریاچه ارومیه شود.
وی ادامه داد: 100 میلیارد ریال از این اعتبار برای تجهیز شبکههای اندازهگیری، 100 میلیارد ریال دیگر برای تاسیسات فاضلاب شهری و 190 میلیارد ریال جهت مرمت و بازسازی تاسیسات آبی صرف میشود.
وی با تاکید بر این که تمامی این طرحها از برنامههای ستاد احیای دریاچه ارومیه برای صرفهجویی در مصرف آب و احیای نگین آبی آذربایجان است، اظهار کرد: 120 میلیارد ریال از این اعتبار برای انتقال پساب تصفیه شده آذربایجانشرقی به دریاچه و 100 میلیارد ریال برای تصفیهخانه فاضلاب ارومیه اختصاص مییابد.
تراز دریاچه ارومیه در روز جاری با افزایش 6 سانتیمتری نسبت به ماه گذشته روبرو شده و به یک هزار و 270 متر و 29 سانتیمتر رسیده است؛ وسعت کنونی این دریاچه یک هزار و 747 کیلومتر بوده که در مقایسه با 15 سال گذشته بیش از 2 هزار و 779 کیلومتر کاهش یافته است.
دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آبراههها و رودخانهها تامین میشود؛ این حوضه آبریز توسط 21 رودخانه دائمی و 39 رودخانه دورهای سیراب میشود.
بنابر نظر کارشناسان خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر منفی بر محیط زیست منطقه داشته و بر روی دمای هوا و وزش بادهای نمکی تاثیرگذار گذاشته است.
∎