شناسهٔ خبر: 22973761 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

بلومبرگ: ترامپ عربستان را به سمت غنی سازی اورانیوم می برد

تارنمای بلومبرگ با اعلام این خبر که دولت آمریکا، عربستان را تشویق کرده پیشنهاد شرکت های آمریکایی برای ساخت راکتورهای هسته ای در آن کشور را بررسی کند، تحلیل کرده است، اگر چنین چنین قراردادی شکل بگیرد، احتمال آنکه امریکا به عربستان اجازه دهد دست به غنی سازی اورانیوم بزند، افزایش می یابد.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین /در حالی است توافقنامه های قبلی آمریکا، این کشور را از غنی سازی و فرآوری اورانیوم در عربستان منع کرده است، گزارش بلومبرگ تاکید می کند، دو مقام دولت آمریکا که نخواستند نامشان فاش شود، گفته اند که در جریان سفر اخیر «ریک پری» وزیر انرژی آمریکا به عربستان سعودی در مورد پروژه های هسته ای صحبت شد و چهارشنبه (امروز) نیز جلسه ای برگزار می شود تا جزئیات توافق همکاری هسته ای با عربستان که به «توافق 123» موسوم است، مشخص شود بر اساس این گزارش دولت ترامپ در حال تسهیل شرایط است تا به شرکت «وستینگهاوس» و سایر شرکت های آمریکایی کمک کند که برنده این قراردادها شوند.

اگر نشست امروز موفقیت آمیز باشد، به ترامپ کمک می کند تا وعده خود مبنی بر احیای صنعت هسته ای آمریکا را عملی کند و شرکت های این کشور از رقبای چینی و روسی پیشی بگیرند بنا بر اعلام «اتحادیه هسته ای جهانی»، عربستان سعودی در نظر دارد طی بیست تا 25 سال آینده شانزده راکتور هسته ای به ارزش بیش از هشتاد میلیارد دلار بسازد
شرکت وستینگهاوس پس از آنکه در ماه مارس ورشکسته شد، اعلام کرد به دنبال توسعه فعالیتش در خارج از آمریکا خواهد بود. فناوری این شرکت در بیش از نیمی از راکتورهای برق هسته ای در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.
«
سارا کاسلا» سخنگوی این شرکت در ایمیلی گفت: وستینگهاوس خرسند است که عربستان تصمیم گرفته است انرژی هسته ای را دنبال کند. ما خوشحال خواهیم شد که نیروگاه AP1000 را که از پیشرفته ترین فناوری برخوردار است، در اختیار آنها قرار دهیم.
«
داریل کیمبل» مدیرعامل «اتحادیه کنترل تسلیحات» که در واشنگتن مستقر است، اظهار داشت که تضعیف ممنوعیت غنی سازی و فرآوری اورانیوم که اغلب از آن به عنوان «استاندارد طلایی» نام برده می شود، نگران کننده است زیرا که عربستان «سابقه ضعیفی در منع اشاعه هسته ای» دارد وی در ایمیلی این اقدام را «نگران کننده و غیرسازنده» خواند و افزود: ما نباید از تلاش های طولانی مدت خود برای متوقف کردن گسترش سلاح های هسته ای، به نفع برخی کشورها و شرکت های خاص کوتاه بیاییم. / ایرنا