شرق: نمایندگان مجلس با مادهای در طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها موافقت کردند که در صورت تأیید آن از سوی شورای نگهبان یا مجمع تشخیص مصلحت نظام، سپنتا نیکنام به شورای شهر یزد بازمیگردد. نمایندگان کار خودشان را انجام دادند. طرح دو فوریت اصلاح قانون انتخابات شورا نخست 201 امضا گرفت؛ یعنی دوسوم مجلسیها با تغییر و اصلاح قانون موافقت کردند و حالا رأی مثبت بهارستان به این اصلاحیه برای ثبت در تاریخ خواهد ماند. هرچند احتمال مخالفت شورای نگهبان با قانون مصوب مجلسیها زیاد است، اما نمایندگان امیدوارند با رأی مثبت شورای نگهبان یا پادرمیانی مجمع تشخیص مصلحت نظام، فضایی برای بازگشت سپنتا نیکنام به شورای یزد و بهبود وضعیت حضور اقلیتها در شوراهای شهر و روستا ایجاد شود. نمایندگان مجلس در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها در جلسه علنی روز گذشته مجلس ماده چهارم این طرح را به تصویب رساندند که براساس آن این قانون از زمان برگزاری دوره پنجم انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا لازمالاجراست. در ماده یک این طرح نمایندگان مصوب کرده بودند اقلیتهای دینی شناختهشده در قانون اساسی امکان نامزدی را در انتخابات شوراها دارند. پیش از تصویب این ماده نادر قاضیپور در تذکری اعلام کرد: «با این نحو از قانوننویسی قانون عطف به ماسبق میشود درحالیکه نباید به این شکل قانونگذاری شود». اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان، استدلال کرد «در این انتخابات حقی حذف شده و آنچه در این قانون آمده از ابتدا وجود داشته است و باید در شورای شهر پنجم هم اعمال شود».
جلوگيري از ضايعشدن حق مردم
علی مطهری پیشتر در جریان تصویب دو فوریت اصلاح قانون انتخابات گفته بود «پیگیری این طرح در مسیر جوسازی علیه شورای نگهبان نیست، بلکه صحبت از ضایعشدن حق مردم است. شورای نگهبان باید تصمیم مستدل بگیرد بهطوریکه عقلها و وجدانها را قانع کند».
نایبرئیس مجلس همچنین تأکید میکند «استدلال شورای نگهبان درباره حذف تبصره ۲۶ قانون انتخابات شوراها به نظرم استدلال ضعیفی است. آنها به سخن امام در سال ۵۸ استناد کردند که ایشان میگویند گروههای زیادی اصرار بر مسئله شوراها دارند، مراقب باشید که میخواهند افراد خود را در شورا قرار دهند. ایشان صحبت از احزاب و گروههای سیاسی میکنند و میگویند اعضای شورا باید مسلم باشند. روشن است که نظر امام کمونیستها، حزب توده و منافقان بوده و نه اقلیتهای مذهبی».
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ارتباط با پرونده سپنتا نیکنام گفته بود «هیچ راه بنبستی در بحثهای اختلافی میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی وجود ندارد. درباره موضوع آقای سپنتا نیکنام هم هیچ بنبستی وجود ندارد. موضوعات مختلفی بهدلیل مغایرتهایش به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده میشود».
پیش از این شورای نگهبان ایرادی را درباره عضویت اقلیتهای دینی در شوراهای اسلامی شهر و روستا وارد کرده بود و درحالحاضر با رأی دیوان عدالت اداری عضویت این عضو زرتشتی شورای شهر یزد در این شورا تعلیق شده است.
طرح اصلاح قانون شوراها تصويب شد
امید به بازگشت «سپنتا»
صاحبخبر -