مصرف سوختآلاینده مازوت در نیروگاه شهید سلیمینکا، خطراتی مانند مواجه شدن شرق مازندران با بارانهای اسیدی را به دنبال دارد. به گزارش ایسنا، نیروگاه شهید سلیمیهر چند از بزرگترین نیروگاههای خاورمیانه به شمار میرود و در ساحل دریای خزر و 22 کیلومتری شمال شهرستان نکا قرار دارد اما این نیروگاه به دلیل مصرف سوخت مازوت مشکلاتی را برای مردم این منطقه و نیز برای باغداران و کشاورزان ایجاد کرده و از آنجایی که این مازوت تولید باران اسیدی میکند میتواند بر تولیدات منطقه و همچنین بر طبیعت اثرات سو داشته باشد. هر چند رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، عنوان کرده بود که در سال جاری با وزارت نفت برای ممنوعیت استفاده از سوخت «مازوت» به توافق رسیدند و این لایحه تصویب شد که پس از بهرهبرداری از خط انتقال گاز دامغان به نکا در مرداد 96 و با تقویت گاز مازندران، سوخت «نیروگاه شهید سلیمینکا» به صورت کامل با گاز انجام میشود اما همچنان شاهد سوخت مازوت در این نیروگاه هستیم.
جمال ابوطالبی عبدالملکی عضو شورای اسلامیزاغمرز شهرستان بهشهر و مدیر انجمن دوستداران محیط زیست سبز زاغمرز در حوزه میانکاله در گفت و گو با ایسنا، میگوید: با توجه آنکه اعلام شده بود که استفاده سوخت مازوت در نیروگاه شهید سلیمینکا تعطیل شده اما این روند همچنان ادامه دارد و برای محیطزیست منطقه مشکلاتی را ایجاد کرده است؛ از آنجایی که جریان هوا از غرب به شرق استان میوزد دود ناشی از سوختن مازوت بر روی منطقه میانکاله اثرات مخرب دارد و سلامت باغات منطقه و جمعیت انسانی را تهدید میکند. ابوطالبی میافزاید: ذرات دود مازوت بر روی سکوی منازل مسکونی و بر روی برگهای درختان قرار میگیرد و موجب آلودگی میشود. من به وزیر نفت که برای افتتاح گاز عسلویه به استان مازندران آمده بود نامهای دادم اما اثری داده نشد. مدیر انجمن دوستداران محیط زیست سبز زاغمرز، عنوان میکند: از آنجایی که گاز عسلویه به استان مازندران رسیده حال مشکلی در زمینه این کار وجود ندارد و باید سوخت آن تغییر کند؛ این مشکل باید در اولویت باشد تا مصرف سوخت مازوت قطع شود؛ آسیبهای فراوان در زمینه پوشش گیاهی محیططبیعی و محیطانسانی منطقه را تهدید میکند و از آنجایی که اقتصاد منطقه در باغ مرکبات خلاصه میشود تمامیمیوههای آن به دلیل باران اسیدی ناشی از مازوت بازار پسندی محصولات را کاهش داد. وی خاطرنشان میکند: ابتکار رئیس سابق سازمان محیطزیست در جلسه سازمانهای مردم نهاد عنوان کردند مصرف مازوت بحثی ملی است و خودمان نیز به این روند مصرف مازوت در نیروگاه شهید سلیمیمعترض هستیم و طرف صحبتمان وزارت نیرو است؛ به آنها نیز اعتراض خود را ابلاغ کردیم اما وزارت نیرو در جواب عنوان کرد ما ناچاریم از مازوت استفاده کنیم زیرا به دلیل تحریم؛ مازوت به خارج از کشور صادر نمیشود و باید داخل کشور مصرف شود.
وی میافزاید: مکانی برای انبار مازوت که از نفت خام تهیه میشود وجود ندارد و به علت فراوانی به نیروگاهها ارسال میشود. با توجه به تمامیموارد بیان شده و حال که گاز به مازندران رسیده باید مصرف مازوت در این نیروگاه قطع شود.
پرستو ملکی مسئول انجمن رفتگران طبیعت استان مازندران، نیز درباره سوخت مازوت نیروگاه شهید سلیمینکا در گفت و گو با ایسنا، میگوید: این نیروگاه پیش از سال 50 گذشته بنیان گذاری شد و دو شرکت اتریشی و آلمانی آن را تأسیس کردند و اصرار به مصرف سوختی داشتند که زیان زیست محیطی نداشته باشد. ملکی میافزاید: نیروگاه پایه گاز سوز دارد در حالی که از مازوت استفاده میشود و مازوت سوختی بسیار آلاینده است. در نیروگاه شهید سلیمینکا روزانه بیش از 8 هزار تن مازوت میسوزد که این سوخت از آنجایی که اثرات مخرب زیستمحیطی دارد بر روی خاک و آب و طبیعت، پرندگان و ماهیها اثرات سوء ایجاد میکند.
این فعال محیطزیست با اشاره به اینکه سوخت مازوت این کارخانه را وقتی وارد شهر نکا شوید به خوبی حس میکنید، میگوید: این نشان میدهد که این سوخت به چه میزان اثرات زیستمحیطی مخرب ایجاد کرده است. وی درباره علت استفاده از مازوت توسط این نیروگاه، میگوید: علت استفاده از مازوت در این نیروگاهها، مهیا نشدن پالایشگاههای جدید است و اینکه به دلیل نبود مکان ذخیره مجبور به مصرف مازوت هستند.
تهدید بارانهای اسیدی در شرق مازندران
صاحبخبر -