شناسهٔ خبر: 22968091 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بیش از یکصد تن از هنرمندان جهان تصمیم ترامپ درباره قدس را محکوم کردند

لندن - ایرنا - بیش از یکصد تن از هنرمندان جهان با انتشار نامه‌ای سرگشاده تصمیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در شناسایی قدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، در این نامه که روز سه‌شنبه در روزنامه گاردین منتشرشده آمده است: با شناسایی قدس به‌عنوان پایتخت اسرائیل ترامپ اقدامی را صورت داد که اسرائیل 50 سال است تلاش می‌کند تا از طریق زور حضور سیاسی و فرهنگی فلسطینیان را محو کند.
هنرمندان در این نامه رژیم صهیونیستی را به تبعیض نژادی و پاک‌سازی قومی متهم کرده و عنوان کردند که هم‌اکنون اقدامات این رژیم با تصمیم دونالد ترامپ بدتر از قبل خواهد شد.
نویسندگان این نامه در پایان تصریح کردند: ما با اقدام اخیر ترامپ برای کمک به ارتش رژیم صهیونیستی برای تسخیر قدس و بی‌تفاوتی رئیس‌جمهوری آمریکا به حقوق فلسطینیان مخالفت می‌کنیم. ما با این اقدام نژادپرستانه دونالد ترامپ و اینکه او قوانین بین‌المللی را نادیده می‌گیرد، مخالفت می‌کنیم. ما به‌عنوان هنرمند و شهروند، این سیاست‌های غیرانسانی را به چالش می‌کشیم و به انعطاف‌پذیری فلسطینیانی که تحت اشغال زندگی می‌کنند افتخار می‌کنیم.
در میان نویسندگان این نامه، هنرمندان افرادی ازجمله «مارک روفالو»، بازیگر و تهیه‌کننده آمریکایی، «راجر واترز»، خواننده انگلیسی، «پیتر گابریل»، آهنگساز انگلیسی و «برایان اینو»، موسیقی‌دان انگلیسی هم حضور داشتند.
ترامپ چهارشنبه‌شب (بعدازظهر به‌وقت محلی واشنگتن) شهر قدس را به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت و فرمان انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس را امضا کرد.
در پی اعلام این تصمیم، شماری از شخصیت‌های سیاسی انگلیس ازجمله «ترزا می» نخست‌وزیر و بوریس جانسون وزیر امور خارجه این کشور مخالفت خود را اعلام کرده‌اند.
به گزارش ایرنا، شهر قدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جای‌داده بخش لاینفک فلسطین بوده و یکی از مهم‌ترین اماکن سه‌گانه مقدس اسلامی به شمار می‌آید و از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای نزد مسلمانان برخوردار است.
قدس شرقی ازنظر قطعنامه‌های سازمان ملل اراضی اشغال‌شده محسوب می‌گردد، اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن این شهر به‌عنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس نقض آشکار قطعنامه‌های بین‌المللی است.
شورای امنیت سازمان ملل در دسامبر سال میلادی گذشته قطعنامه‌ای تصویب و تأکید کرد که «هیچ تغییری در مرزهای قبل از چهارم ژوئن 1967 ازجمله در رابطه با قدس به رسمیت شناخته نخواهد شد، مگر اینکه طرف‌ها در مذاکرات بر سر آن به توافق برسند».
اروپام ** هـ ن **3404**انتشار: محسن اسماعیلی

انتهای پیام /*