شناسهٔ خبر: 22967762 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

معاون سیمای رسانه ملی تاکید کرد:

ارتقای کمی و کیفی برنامه‌ها با بهره گیری از فناوری و رسانه

معاون سیمای رسانه ملی گفت: برای ارتقای کمی و کیفی برنامه هایمان نیازمندیم که در عرصه فناوری و رسانه حرکت‌های زیادی داشته باشیم. شبکه تلویزیونی شوتایم با همکاری بن افلک و مت دیمون، مجموعه «شهر روی تپه» را تولید می‌کند. این درام جنایتکارانه طرحی اصیل و غیراقتباسی دارد که ایده آن متعلق به بن افلک است. البته افلک ایده خودش را از یک ماجرای واقعی گرفته است. استفاده از عنصر پژوهش در برنامه‌ها، موضوعی نیست که بتوان آن را با بخشنامه و ابلاغیه در سطح سازمان بزرگی چون صدا و سیما ساری و جاری کرد. اساسا نوع ارتباط بین پژوهش و رسانه، ارگانیک و ساختاری است. پژوهش، باوجود برخی گفته‌ها و نوشته‌ها، همراه تولید نیست بلکه ماهیت تولید است. تولید منهای پژوهش، تیری است بی‌هدف و تلاشی است بی‌جهت. گاهی یک موسیقی قدیمی می‌تواند ما را به گذشته پرتاب کند، مثل موسیقی تیتراژ برنامه کودک در سال‌های دور که یادآور قدم زدن کودکی در مقابل پرده‌ای سرخ بود تا وقتی که عقربه‌ها به ساعت 17 برسد و برنامه‌ها آغاز شود. تصور کنید بچه‌های نسل امروز در آینده با شنیدن ترانه‌های کودکانه چه تصاویری در یادشان زنده خواهد شد؛ وقتی که مجموعه شادمانه را تماشا کنند! مرکز صداوسیمای گیلان (شبکه باران) از جمله مراکز فعال و پویای صداوسیمای استانی در خطه شمال کشور است که همه‌روزه برنامه‌های مختلف و متنوعی را هم از تلویزیون و هم رادیو برای مخاطبان گیلکی زبان خود روانه آنتن می‌کند. به گواه آمار و نظرسنجی‌های صورت گرفته، مخاطبان هم از این برنامه‌ها رضایت دارند و این، کیفیت نسبی تولیدات این مرکز استانی را می‌رساند. رئیس سازمان صدا و سیما در مراسم اختتامیه چهاردهمین اجلاس سراسری فنآوری رسانه بر حمایت و تعامل بیشتر با شرکت های دانش بنبان در جهت خودکفایی در حوزه فنآوری رسانه تاکید کرد. «محمد نظری» مجری برنامه «به خانه برمی‌گردیم» بازیگر سریال «محکومین» به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی شد. پدر و دختر بازیگر امشب میهمان برنامه دورهمی می شوند. معاون توسعه و فناوری رسانه رسانه ملی از تلاش های جدی برای بهره گیری از فضای مجازی در تبادل اطلاعات خبرداد. در مراسم اختتامیه چهاردهمین اجلاس فناوری رسانه که در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد برگزیدگان این اجلاس معرفی شدند. دومین شب از فصل سوم برنامه دورهمی با میزبانی از حمید هیراد خ

صاحب‌خبر -

به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صدا و سیما، مرتضی میرباقری در مراسم افتتاحیه چهاردهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه افزود: به نمایندگی از حوزه تولید در این مراسم شرکت کردم، حوزه‌ای که ۴۰۰ هزار برنامه و یک میلیون ساعت پخش برنامه از رسانه ملی داشته است.

وی گفت: رسانه ملی رسانه‌ای است که در کشور مرجعیت تام و با فاصله زیاد از سایر رسانه‌ها قرار دارد، ۸۵ درصد مردم ایران به طور متوسط روزانه ۳ ساعت و ۲۵ دقیقه در حال تعامل با رسانه ملی هستند و این به واسطه همت و تلاش همکاران ما در عرصه‌های مختلف به دست می‌آید.

معاون سیمای رسانه ملی افزود: ما در مناسبت‌های مختلف تعاملات گوناگونی با شهر‌های مختلف، همسایگان خود و حتی کشور‌های دیگر داریم و رسانه ملی همواره در جهت اطلاع رسانی سریع و دقیق می‌کوشد.

وی گفت: حضور به موقع در کرمانشاه یکی از آخرین نمونه‌های آن است و رسانه ملی توانست با تلاش‌های انجام شده مرهمی روی آلام مردم بگذارد، این حضور موثر رسانه ملی در زمینه‌های مختلف به دنبال بهره گیری از فناوری و رسانه است.

میرباقری افزود: تولید محتوا با شتاب زیادی در حال حرکت است و ما همسایگانی را که تا شعاع چندین کیلومتری کشورمان قرار دارند هم می‌توانیم در بر بگیریم.

وی گفت: اکنون در عرصه‌های مختلف نیازمند این هستیم که بتوانیم سرعت تولید را بالا ببریم یکی از این عرصه‌ها کار‌های نمایشی است، ۶۵ درصد بینندگان تلویزیون خواهان سریال‌های ایرانی هستند.

میرباقری با بیان اینکه در تولید سریال‌های الف ویژه، هم زمان بالاست و هم هزینه، افزود: روزی سریال الف ویژه را با ۲۵ میلیارد تومان می‌ساختیم اکنون اگر بخواهیم به شکل سنتی سریال بسازیم ۵ یا ۶ برابر این هزینه مصرف می‌شود و زمان زیادی را هم می‌برد.

وی گفت: اکنون فناوری‌های نوینی چون جلوه‌های ویژه و... آمده اند که می‌تواند سرعت ما را بالا ببرد؛ همین الان سریال سلمان فارسی باید در سه لوکیشن فیلمبرداری شود و اگر بخواهیم این سریال را به شکل سنتی بسازیم ۴-۵ سال طول می‌کشد، اما امروز می‌توان با جلوه‌های ویژه سرعت را بالا برد.

معاون سیمای رسانه ملی افزود: ما به واسطه جلوه‌های ویژه توانسته ایم برنامه هایی چون خندوانه و دورهمی داشته باشیم که ۷۰ درصد بیننده داشته باشد و برای ارتقای کمی و کیفی برنامه هایمان نیازمندیم که در عرصه فناوری و رسانه حرکت‌های زیادی داشته باشیم.