محمدرضا پورابراهيمي در گفتگو با خبرگزاري صدا و سيما به بيان برخي نقاط ضعف و قوت بودجه سال 97 پرداخت.
وي افزايش منابع صندوق توسعه ملي و کاهش سهم نفت در بودجه عمومي کشور را يکي از نقاط قوت بودجه سال آينده کل کشور دانست و گفت: براي اولين بار در بودجه سال 97 سهم صندوق توسعه ملي به 32 درصد مي رسد و کم کم يک سوم منابع را در صندوقي نگهداري مي کنيم که براساس قانون بايد عقبه جريان تامين مالي طرح هاي بزرگ اقتصادي توسط بخش خصوصي باشد.
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس افزايش سهم صندوق توسعه ملي را به معناي کاهش سهم دولت از درآمدهاي نفتي دانست و گفت: اين امر يکي از نقاط قوت بودجه است که با اجراي آن شاهد توسعه و اجراي طرح هاي بزرگ ملي خواهيم شد.
پورابراهيمي موضوع هدفمندي يارانه ها را يکي از نقاط ضعف لايحه بودجه سال 97 ذکر کرد و با اشاره به اينکه دولت جسارت به خرج داده و به ساماندهي موضوع هدفمندي يارانه ها در بودجه اقدام کرده است تصريح کرد: پيشنهادي که دولت در لايحه مطرح کرده اين است که بيش از 30 ميليون نفر از جمعيت کشور از يارانه محروم شوند.
وي افزود: اما منابعي که قرار است بعد از حذف اين افراد هزينه شود مغاير قانون هدفمندي يارانه هاست.
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس گفت: تمام هدفي که ما در جامعه داريم اين است که بتوانيم اين منابع را به همان هدفگذاري قانون که بحث ايجاد اشتغال و رونق و توسعه فعاليت هاي اقتصادي است سوق دهيم.
پور ابراهيمي افزود: اما در بودجه 97 مي بينيم که اين منابع از بحث هدفمندي يارانه ها جدا شده و در قالب پرداخت يارانه نان ، طرح نظام سلامت و يا کمک به افراد تحت پوشش کميته امداد امام خميني و بهزيستي ارائه شده است.
وي گفت: يکي از اشکالات اين موضوع در لايحه بودجه سال آينده کل کشور اين است که عليرغم اقدام دولت براي مديريت پرداخت هدفمندي يارانه ها ، اقلامي که ذيل ان تخصيص پيدا کرده کاملا داراي مغاير است.
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس همچنين افزايش سهم هزينه هاي جاري کشور را يکي ديگر از اشکالات لايحه بودجه سال 97 عنوان کرد و گفت: با افزايش اين هزينه ها بودجه عمراني کاهش مي يابد و اين بسيار نگران کننده است.
پورابراهيمي همچنين گفت: حجم زيادي از اتکاي منابع به استقراض به صورت آشکار در بودجه 97 رفته است .
وي افزود: هم اکنون برآوردهاي ما نشان مي دهد تقريبا عدد 285 هزار ميليارد تومان تعهدات قطعي و الزام در هزينه هاي جاري دولت وجود دارد.
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس افزود: همچنين برآوردهاي ما نشان مي دهد عدد قابل اتکا براي درآمدهاي دولت از افزايش سهم عوارض گمرک 325 هزار ميليارد تومان بيشتر نخواهد شد و حدود 40 تا 45 هزار ميليارد تومان منابعي است که دولت مي خواهد روي آن حساب باز کند.
پورابراهيمي منابع ديده شده در سقف بودجه را غيرواقعي دانست و گفت: بقيه منابع تا سقف بودجه عمومي بين 325 تا 425 هزار ميليارد تومان عدد يکصد هزار ميليارد تومان را دربر مي گيرد که سقف بودجه افزايش دارد .
وي گفت: منابع براي بودجه ديده شده اما واقعي نيست و اين امر يکي از اشکالات بودجه سال 97 کل کشور به شمار مي رود.
رئيس کميسيون اقتصادي مجلس ابراز اميدواري کرد پس از ارائه پيشنهادهاي کميسيون هاي تخصصي در خصوص بودجه در کميسيون تلفيق بتوان بودجه را به تعادل خوبي که قابل قبول دولت و مجلس باشد رساند.