شناسهٔ خبر: 22961655 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

همایش امید - محمدرسول ابراهیمی اسفدن*

برگزاری همایش سرمایه گذاری، تولید و اشتغال خراسان جنوبی، روزنه ای از امید را در دل مردم این استان ایجاد کرده است تا شاید حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی باعث افزایش رونق اقتصادی و توسعه همه جانبه این منطقه مرزی شود.

صاحب‌خبر -

چند روزی است که اخبار مربوط به برگزاری همایش چهاردهم آذر 96 در جای جای استان به گوش می رسد، همایشی که شاید جلوی محرومیت بیش از این را بگیرد و مردم را نسبت به توسعه و آبادنی استانشان دلگرم تر کند.
عده ای خوشحال و امیدوار، عده ای هم نگران و ناامید از اینکه نکند این همایش هم مانند سایر گردهمایی ها فقط دارای نام باشد و در کنار ناامیدی مردم بودجه ای هنگفت از بیت المال را صرف کند.
با این همه مردم خراسان جنوبی خوشحالند از اینکه مسئولان و در راس آنها استاندار جلوی سرمایه گذارانی فرش قرمز پهن کرده اند که می خواهند بارقه ای از امید را با اشتغالزایی به آنها هدیه دهند.
مسئولان باید بدانند که مردمان این دیار منتظرند؛ منتظر تغییری که موجب شکوفایی و پویایی شود، نکند طرح های پیشنهادی سرمایه گذاران درگیر بروکراسی های مزاحم اداری شود، مسئولان باید فرش قرمزها را تا تحقق تولید و اشتغال و حتی بعد از آن برای پشتیبانی از کارآفرینان پهن نگه دارند.
کشاورزی استان متاثر از 18 سال خشکسالی پیاپی و برداشت بی رویه از سفره های زیرزمینی آسیب جدی دیده و دامداری کم رونق شده است، از طرفی انگیزه ای برای ماندن در برخی روستاها و مناطق وجود ندارد پس باید طرح های اشتغالزا را حمایت کنند و تدبیری هم در زمینه اشتغال روستاییان بیندیشند.
روستاییان و عشایری که اگر رفتن را بر ماندن ترجیح دهند آبادی هایشان باراندازهای مناسبی برای اشرار و قاچاقچیان خواهد شد و ما را با مشکلات زیادی روبرو خواهد کرد.
آنچه به نظر می رسد دیگر وقت آن رسیده که نگاهی تازه و متفاوت به ظرفیت های موجود در استان داشته باشیم، ظرفیت های مهم بخش صنعت و معدن، بازارچه های مرزی، محصولات استراتژیک، آثار تاریخی، گردشگری و ... باید در اینگونه همایش ها مورد بررسی قرار گیرد و به سرمایه گذاران معرفی شود.
چرا کارخانه های فرآوری سنگ های معدنی در استان وجود ندارند؟
چرا با وجود 460 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان و مزیت های فراوان صادراتی بازارچه های ما آنگونه که باید فعال نیست؟
چرا محصولات استراتژیک و منحصر به فرد مثل زرشک، زعفران و عناب باید از این استان خارج و به نام و جای دیگر ثبت شود.
دلگرم کردن سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این استان به زودی پاسخ بسیاری از چراهای از این قبیل را خواهد داد اما سرمایه گذاری هم نیازمند وجود زیرساخت های لازم از جمله در حوزه آب، انرژی و راه است.
تامین زیرساخت های مربوط به حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی مهمترین نیاز سرمایه گذاران است و از طرفی تعیین مشوق های سرمایه گذاری از جمله مهمترین راهکارهای جذب آنها به این استان خواهد بود که پشتکار قوی همه مدیران و روحیه خدمت گونه جهادی را فارغ از هر گونه گرایش سیاسی و حزبی می طلبد.
امید است با تامین زیرساخت ها و از طرفی جذب سرمایه گذاران موجبات شادی و دلگرمی مردم خراسان جنوبی و اشتغال خیل عظیمی از نیروهای انسانی غنی این خطه از مرز و بوم محقق شود.
همایش سرمایه گذاری تولید و اشتغال استان خراسان جنوبی روز سه شنبه 14 آذرماه با حضور مسئولان کشوری، سرمایه گذاران و سرکنسولگران خارجی در سالن اجتماعات شهید رجایی استانداری برگزار و 12 تفاهم نامه سرمایه گذاری نیز امضا شد.
98 سرمایه گذار از استان خراسان رضوی از بخش های مختلف مانند صنعت، معدن، عمران و ساختمانی، گردشگری، تجارت و اقتصاد محض به استان آمدند و همچنین 14 نفر از تهران و 10 سرمایه گذار از سیستان و بلوچستان به منظور آشنایی با امکانات و قابلیت های این استان مرزی برای سرمایه گذاری در این همایش حضور داشتند.
همچنین در حاشیه این همایش، نمایشگاه ظرفیت ها و پتانسیل های سرمایه گذاری خراسان جنوبی با حضور ادارات کل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی در استانداری خراسان جنوبی برپا شد.
*خبرنگار ایرنا در بیرجند

انتهای پیام /*