شناسهٔ خبر: 22960310 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر علوم: کنکور به گزینش علمی تبدیل می شود

تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به وجود برنامه ای برای حذف کنکور گفت: برنامه ای هست که در آینده کنکور به روش جدیدی از گزینش دانشجو به نام گزینش علمی تبدیل شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر منصور غلامی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: حذف کنکور در دستور کار است، همین حالا هم در انتخاب دانشجویان برای ورود به دانشگاه بخش اصلی کار و امتیازها مربوط به سوابق تحصیلی است.
وی که در حاشیه مراسم اولین روز هفته پژوهش با خبرنگاران صحبت می کرد، افزود: در بسیاری رشته ها صرفا با همین سوابق وارد دانشگاه می شوند؛ در رشته هایی که پرطرفدار هستند و محدودیت برای ورود همه وجود دارد، قطعا سهمی که از طریق آزمون سراسری صورت می گیرد؛ تاثیرگذار است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه آیین روز پژوهش، فناوری، مدرسه و دانش آموز تصریح کرد: برنامه ای هست که در آینده کنکور به روش جدیدی از گزینش به عنوان گزینش علمی دانشجو تبدیل شود. ضرورتا این برنامه باید از آموزش و پرورش شروع شود، یعنی باید دانش آموزان را از زمانی آماده کنیم که مثلا طی 5 سال آینده مدل آزمون سراسری نخواهیم داشت. در این رابطه آموزش و پرورش باید برنامه لازم را برای آماده سازی دانش آموزان برای ارزیابی سوابق تحصیلی به اجرا دراورد.
غلامی گفت: نظر شخصی من این است که دانش آموزان باید بدانند بر اساس چه معیاری در آینده مشخصی قرار است انتخاب رشته کرده و وارد دانشگاه شوند به این دلیل که باید خود را با آن ضوابط وارد دانشگاه کنند.

***شرکت تعاونی سازمان سنجش در گردش مالی کنکور دخیل نیست
وی در این مورد که شرکت تعاونی سازمان سنجش در امر حذف نشدن کنکور دخیل است، توضیح داد: سازمان سنجش مجری امور است و قانون را اجرا می کند و همین حالا سازمان سنجش 85 درصد امتیاز را از سوابق آموزشی دانش اموزان استخراج می کنند که حجم زیادی از کار را دارد.
غلامی تاکید کرد: مباحثی که اخیرا مطرح شده در مورد گردش های مالی آزمون سراسری مربوط به سازمان سنجش نیست و با بیرون سازمان ارتباط دارد.
وزیر علوم در مورد ادامه تغییرات در روسای دانشگاه ها نیز گفت: تغییر مدیریت ها روند طبیعی است و بر اساس شرایط بعضی روسا می خواهند تغییر کنند زیرا می خواهند به فعالیت های علمی خود برسند، گاهی هم با توجه به سیاست ها ممکن است بعضی مدیران برای پیشبرد سیاست های موجود بهتر تشخیص داده شوند.
وی بر اهمیت پژوهش در مدارس نیز تاکید کرد و گفت: پژوهش به دانش آموزان کمک می کند برای هر مساله ای فکر کنند و این فکر و اندیشه در اطراف خود ایجاد جرقه های ذهنی می کند تا در حل مسائل و پیشنهاد و راه حل با ذهن جوان و پویا حرکت های خوبی انجام دهند، حوزه آموزش و پرورش برای این امر برنامه ای دارند البته جدیدا شروع شد و باید توسعه یابد.
هفته پژوهش از 21 تا 27 آذر با شعار پژوهش تقاضامحور و تجاری سازی فناوری؛ زیربنای تولید و اشتغال همراه با برپایی هیجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار برگزار می شود.
روزهای این هفته با عناوین روز پژوهش، فناوری، دانش آموز و مدرسه؛ پژوهش، فناوری و صنعت؛ پژوهش فناوری ایده و خلاقیت؛ پژوهش، فناوری اقتصاد مقاومتی؛ پژوهش، فناوری و سرمایه ملی؛ پژوهش فناوری، مهارت و کارآفرینی و پژوهش فناوری، حوزه و دانشگاه نامگذاری شده اند. جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر روز 27 آذر با حضور رییس جمهوری از دیگر برنامه های این هفته است.

علمی**9157
خبرنگار: منصوره شوشتری**انتشار: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me

انتهای پیام /*