شناسهٔ خبر: 22958712 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آی‌تی‌‌من | لینک خبر

افشای استفاده چینی ها از لینکدین برای جاسوسی از سیاستمداران آلمانی

صاحب‌خبر -

CNBC- سرویس اطلاعات داخلی اداره نگهبانی از قانون اساسی آلمان در اقدامی بی سابقه، حساب های کاربری متعددی را بررسی کرده و معتقد است که این اکانت ها متعلق به افراد یا سازمان های جعلی است. این سرویس در همین راستا گزارشی را منتشر کرده تا مقامات رسمی این کشور را در رابطه با خطر نشت اطلاعات محرمانه شان از طریق شبکه های اجتماعی آگاه کند. 
افراد کارشناس سرویس جاسوسی آلمان می گویند: سرویس های اطلاعاتی چین در شبکه هایی چون لینکداین بسیار فعال هستند و مدت هاست که تلاش می کنند اطلاعات را از این شبکه اجتماعی استخراج و منابع اصلی اطلاعات را از این روش پیدا کنند. از جمله این اطلاعات می توان به عادات روزانه، سرگرمی ها و مواضع سیاسی افراد اشاره کرد. 
تحقیقات نه ماهه سازمان اطلاعات آلمان نشان می دهد که حدود 10 هزار شهروند آلمانی در شبکه اجتماعی لینکدین با این حساب های کاربری ساختگی ارتباط داشته اند و این اکانت های جعلی با نام مشاور کاریاب، بخش استخدام منابع انسانی یا محقق با شهروندان آلمانی تعامل کرده اند. 
کارشناسان می گویند: مطمئنیم تعداد افرادی که با این اکانت های جعلی در ارتباط بودند، خیلی بیشتر از اینها بوده است و تعداد اکانت های جعلی خیلی بیشتر از چیزی است که تاکنون شناسایی کرده ایم. 
در میان پروفایل های جعلی که جزییات آنها منتشر شد، می توان از «راشل لی» نام برد که به عنوان سرپرست شرکت RiseHR و «الکس لی»،  به عنوان مدیر پروژه مرکز مطالعات توسعه اقتصادی چین و اروپا در لینکدین فعالیت می کردند. 
به گفته این کارشناسان، عکسی که در پروفایل این اکانت های جعلی گذاشته شده، مربوط به مردان و زنان جوان و بسیار شیکی بوده است. حتی عکس بعضی از آنها مربوط به مدل های یک فروشگاه آنلاین مد برداشته شده است. گفتنی است که رویترز نیز روی این موضوع تحقیق کرده است و بررسی های آن نشان می دهد که برخی از اکانت های ساختگی توانسته اند حتی با دیپلمات های ارشد و سیاستمداران کشورهای دیگر اروپا ارتباط برقرار کنند. البته هنوز مشخص نیست که این ارتباط فقط به لینکداین مربوط است یا به شبکه های اجتماعی دیگر نیز سرایت کرده است یا خیر. 
با این حال به نظر می رسد که زنگ خطر برای سیاستمداران اروپایی و غربی زده شده است و نگرانی ها درباره فعالیت های عجیب و موذیانه چینی ها در کشورهای دیگر رو به افزایش است. این در حالی است که آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا سعی دارد شهروندان آمریکایی بیشتری را برای بررسی این پدیده به استخدام درآورند. سرویس جاسوسی آلمان نیز از کاربران خواسته با کسانی که در شبکه های اجتماعی نمی شناسند یا مشکوک هستند، ارتباط نگیرند و حتی این موارد را گزارش دهند.