شناسهٔ خبر: 22956711 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

تکرار کابوس شبهای سرد و پر از دلهره در کرمانشاه

خبرگزاری شبستان: یک ماه از زلزله تلخ ۷.۳ ریشتری در ازگله می گذرد ولی هنوز مردم کرمانشاه روی خط پس لرزه ها هستند و کابوس شب های سرد و پر از دلهره آنان تمام نشده است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری شبستان: ساعت 17:30 عصر دوشنبه(20 آذر) زلزله ای به بزرگی 6 ریشتر در حوالی مرز ایران و عراق و 26 کیلومتری ازگله رخ داد، برای چندمین بار کرمانشاه را لرزاند و مردم را در شهرهای غربی و مرکز استان کرمانشاه به وحشت انداخت.

 

مردم کرمانشاه که هنوز با گذشت یک ماه از تجربه تلخ و غمبار زلزله 7.3 ریشتری (21 آبان) در ازگله که شهرستان های ثلاث باباجانی، سرپل ذهاب، دالاهو، گیلانغرب، اسلام آبادغرب، قصرشیرین، جوانرود و کرمانشاه را درگیر کرده و 620 نفر را به کام مرگ کشیده است، تاکنون بیش از 1400 پس لرزه را تجربه کرده اند که در نوع خود در جهان بی نظیر است.

براساس اعلام کارشناسان زلزله 6 ریشتری روزگذشته شدیدترین پس لرزه به ثبت رسیده از زلزله 7.3 ریشتری اصلی است که شهرهای ازگله، نوسود و نودشه بیش از هر جای دیگری آن را احساس کردند.

 

وقوع این پس لرزه و پس لرزه 4.9 ریشتری که دقایقی پس از آن به وقوع پیوست، مردم را در برخی از نقاط شهر کرمانشاه و منطقه اورامانات وادار به خارج شدن از منزل و گذراندن پاسی از شب در فضای باز و هوای سرد پاییزی کرد.

 

رضا محمودیان مدیرکل بحران استان کرمانشاه، گفت: به محض اینکه از طریق مرکز لرزه نگاری گزارش زلزله 6 ریشتری در حوالی 26 کیلومتری ازگله به ما گزارش شد سریعا دستور آماده باش به همه نیروهای امدادی و اعضای مدیریت بحران استان که در حالت نیمه آماده باش بودند، ابلاغ شد.

 

وی افزود: به محض وقوع زلزله با فرمانداران شهرستان های غربی استان و بخشدار ازگله تماس تلفنی داشتیم که خوشبختانه گزارشی مبنی بر تلفات جانی واصل نشد.

 

محمودیان، از اعزام تیم های پیشرو و امدادی برای ارزیابی زلزله و امدادرسانی در همان لحظات اولیه وقوع این پس لرزه ها به نقاط مذکور خبر داد.

جاوریان بخشدار ازگله، نیز با بیان اینکه خسارت جانی در منطقه گزارش نشده است، گفت: در پی وقوع دو پس لرزه عصر روز گذشته با توجه به بررسی های به عمل آمده جز موارد معدودی از خسارت های مربوط به سازه های آسیب دیده از زلزله اصلی، تلفات جانی گزارش نشده است.

 

وی افزود: اولین اقدام ارزیابی از طریق شوراها، دهیاران، اعزام تیم های ارزیابی به سطح روستاها بود که خوشبختانه در این مناطق نیز گزارشی مبنی بر تلفات جانی نداریم.

 

در شهر کرمانشاه و مرکز استان ساکنین و به صورت ویژه آپارتمان نشین ها ساعاتی از شب را در فضای باز سپری کردند که در ساعات اولیه پس از وقوع پس لرزه ها منجر به ترافیک شدید در برخی از نقاط شهر شد.

گزارشات مقدماتی زلزله در شهرستان پاوه نیز حاکی از وارد شدن خسارت به تعدادی از خانه های روستایی و تخریب برخی از ساختمان های آسیب دیده در زلزله اصلی شد.

 

مهندس فرهاد فروزی رئیس مرکز لرزه نگاری استان کرمانشاه، با بیان اینکه کانون زلزله عصر دوشنبه(۲۰ آذر) در مرز ایران و عراق و حوالی ۲۶ کیلومتری ازگله بوده است، گفت: ممکن است پس‌لرزه‌های بزرگ در منطقه رخ دهد اما بزرگی آن‌ها هیچگاه به اندازه زلزله اصلی نیست.

وی با بیان اینکه استان کرمانشاه را در شمار یکی از مناطق زلزله خیز کشور برشمرد و گفت: تمامی زلزله‌های بزرگی که در دنیا اتفاق می‌افتد ممکن است تا چندین ماه پس لرزه ها ادامه داشته باشد اما هر چه می گذرد از تعداد و قدرت آن ها کاسته می شود تا به سطح طبیعی برسد.

 

مسئول مرکز لرزه نگاری استان کرمانشاه، با تأکید بر طبیعی بودن روند پس لرزه ها، خاطرنشان کرد: آمار بسیار زیاد پس‌لرزه‌ها حاکی از این است که این گسل با روند مشخصی در حال تخلیه انرژی است.

 

این در حالی است که با توجه به ابعاد گسترده زلزله در شهرستان های سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی سرپناه تعداد بیشماری از خانواده های زاگرس نشین را تخریب کرده و علاوه بر به سوگ نشستن در مرگ عزیزانشان قریب به یک ماه است که آنان را چادر نشین کرده است.

شب ها و روزهای مناطق زلزله زده که با سختی و رنج فراوانی که برای دومین بار پس از جنگ نا برابر هشت ساله از سوی مادر طبیعت بر آنان تحمیل شده است، به سختی می گذرد.

 

مردم در مناطق زلزله زده با گذشت یک ماه از وقوع زلزله ویرانگر ۷.۳ ریشتری(۲۱ آبان) هنوز در مرحله اسکان اضطرای قرار دارند و با توجه به شب های سرد دشت ذهاب و در پیش بودن فصا سرما، رسیدن به اسکان موقت و تسریع در اسکان دائم از مهمترین خواسته های آنان است.

زلزله زدگان شب را به سختی در زیر چادرها می گذرانند و علی رغم نصب تانکرهای آب، چشمه های سرویس بهداشتی و حمام به دلیل کمبود آب قادر به استفاده از آن نیستند و به شدت در مضیقه هستند.