به گزارش شفاف، وی با اشاره به یکی از مهمترین مشکلات منطقه گفت: رقابت تسلیحاتی یکی از معضلاتی است که امروز منطقه غرب آسیا با آن روبروست و مطابق برآوردهای صورت گرفته، خاورمیانه بزرگترین بازار تسلیحاتی دنیا است و از سال 2012 تا کنون رشد 10 درصدی را تجربه کرده است.
عراقچی ادامه داد: عربستان، قطر، امارات متحده عربی و ترکیه بزرگترین خریداران این تسلیحات و ایالات متحده آمریکا بزرگترین فروشنده آن است، همچنین عربستان بودجهای قریب به 64 میلیارد دلار را به این امر اختصاص داده و به عنوان چهارمین کشور در این حوزه است، ایران نیز رتبه نوزدهم را در این بخش دارد.
معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه افزود: این رقابت تسلیحاتی زمینه بالقوه خطرناکی را برای ایجاد تنشها فراهم میکند، رقابت و درگیری بین کشورهای حاشیه خلیج فارس سبب شده که هر کدام جلب نظر برخی از فروشندگان تسلیحات نظامی از جمله آمریکا بودجه بیشتری را صرف خرید سلاحها کنند و در این میان عربستان تعهد 400میلیاردی برای خرید تسلیحات نظامی به ایالات متحده را داده بود برای اینکه ترامپ اولین سفر خود را به ریاض داشته باشد.
وی اذعان داشت: قطر برخی از جنگندههای خود را از فرانسه خریداری کرده بود، پاکستان نیز دارای 100 کلاهک هستهای است؛ این انباشت سلاحها برای منطقه خطرناک است چرا که هرگاه این انباشت صورت میگیرد فروشندگان آن به فکر برنامههایی هستند تا سلاحها نابود شده و کشورهای خریدار مجددا اقدام به خرید سلاح کنند.
عراقچی بیان کرد: سلاحهای غیرمتعارف عمدتا دست رژیم صهیونیستی است و این رژیم 75 تا 400 کلاهک هستهای در اختیار دارد و این منبع عمده نگرانیهاست چرا که مصر و رژیم صهیونیستی هنوز به کنوانسیون منع سلاحهای هستهای نپیوستهاند و ایده خاور میانه در خصوص سلاحهای کشتار جمعی که از دهه 70 شروع شده است هنوز به هیچ سرانجامی نرسیده چرا که رژیم صهیونیستی و آمریکا اجازه ندادند چنین منطقهآی شکل بگیرد.
وی افزود: تهدیدهای تروریستی منابع ثروت را از منطقه خارج میکند و به اختلافات فرقهای و قومی دامن میزند، باید در کنار آن به پدیده توسعهنیافتگی منطقه اشاره کنم و رژیمهای سرکوبگر و غیرمردم سالار که مردم خود را سرکوب میکنند و دخالتهای خارجی که موجب شده منطقه غرب آسیا پرتنش و پر از بحران، جنگ، بیثباتی و شکافهای سیاسی شود.
معاون حقوقی و بینالملل وزارت خارجه گفت: در شرایطی که منطقه در وضعیت آشفته، درگیری و نابسامان است، محور مقاومت و تفکر ضدسلطه رو به رشد و تقویت است و محور مقاومت در حزبالله لبنان، انصارالله، سوریه، عراق و بحرین رشد کرده و جای پا پیدا کرده است.
عراقچی با اشاره به اینکه از زاویه آمریکا، نفوذ و اقتدار جمهوری اسلامی در وضعیت فعلی غرب آسیا رو به افزایش است، تصریح کرد: این امر بزرگترین عامل نگرانی آمریکا بوده و از دید آنها ایران نفوذ و قدرت خود را گسترش داده و روز به روز نیز در حال گسترش است.
وی ادامه داد: تقویت محور مقامت، تقویت اقتدار ایران و حضور مجدد روسیه در منطقه باعث نگرانی آمریکا و رژیم صیهونیستی شده و اسرائیل بعد از سالها با تهدیدات بیرونی روبهرو شده است.
معاون حقوقی و بینالملل وزارت خارجه اظهار کرد: برخلاف اینکه برخی تصور میکنند بحرانها و تنشهای منطقه باعث آرامش خاطر اسرائیل شده است، باید اذعان داشت که ررژیم صهیونیستی دچار وحشت بیشتری نسبت به تهدیدهای فعلی و تهدیدهای آتی شده است.
وی تصریح کرد: اقدام ترامپ در شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صیهونیستی ناشی از آن است که پیام حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی را اعلام و بیشتر از پیش تحکیم کند، حمایتی که مدعی هستند در زمان اوباما ضعیف و متزلزل شده است.
عراقچی ادامه داد: اروپا از منظر دیگری به نام امنیت خود به غرب آسیا نگاه میکند، زیرا تنش در غرب آسیا در امنیت اروپا نیز اثر مستقیم دارد و هم در افزایش تروریسم در اروپا و هم افزایش مهاجرت را به همراه دارد.
معاون حقوقی و بینالملل وزارت خارجه اظهار کرد: بحران سوریه موجب مهاجرت میلیونی به اروپا شده و به تنش جدی امنیتی اروپاییها تبدیل شده است و نگاه اروپا به منطقه غرب آسیا امنیتی است.