شناسهٔ خبر: 22950955 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیر نفتی: اقتصاد مقاومتی سبب پیشی گرفتن برداشت از میدان های مشترک با عراق شد

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) گفت: تا پارسال در زمینه برداشت از میدان های مشترک از عراق عقب بودیم اما با تلاش های صورت گرفته در چارچوب اقتصاد مقاومتی اکنون 15 هزار بشکه بیش از آن کشور برداشت داریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، نشست «بررسی اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در وزارت نفت» عصر دوشنبه با محور میدان های مشترک نفت و گاز در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
در این نشست «سیدحمید پورمحمدی» معاون سازمان برنامه و بودجه، «غلامرضا منوچهری» معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور توسعه و مهندسی، «مجتبی خالصی» رییس دفتر امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصادی و «نورالدین شهنازی زاده» مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، حضور داشتند.
شهنازی زاده به عنوان مجری اصلی منطقه غرب کارون گفت: با توجه به مشترک بودن میدان های غرب کارون، افزایش تولید در این منطقه به عنوان یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی درنظر گرفته شد.
وی ادامه داد: اکنون عراق 305 هزار بشکه نفت از این میدان ها استخراج می کند و هدف یک میلیون و 200هزار بشکه ای را در نظر دارد.
به گزارش ایرنا، آبان ماه پارسال بود که با حضور رییس‎جمهوری، سه طرح توسعه‎ای در غرب کارون به بهره‎برداری رسید تا تلاش‎های صنعت نفت در این منطقه به ثمر بنشیند و ظرفیت تولید روزانه 270 هزار بشکه نفت در میادین مشترک یادآوران، یاران و آزادگان ایجاد شود؛ میادینی که در زمان آغاز به کار دولت یازدهم فقط حدود 70 هزار بشکه در روز نفت تولید می‎کردند.
بیست و سوم آبان‎ماه پارسال با افتتاح رسمی فاز نخست توسعه میدان یادآوران، تولید روزانه بیش از 115 هزار بشکه نفت تحقق یافت.
با افتتاح فاز نخست توسعه میدان آزادگان شمالی، تولید روزانه بیش از 75 هزار بشکه نفت از این میدان‎ها به ثمر نشست و طرح توسعه میدان یاران شمالی هم با ایجاد ظرفیت تولید روزانه 30 هزار بشکه نفت عملیاتی شد.
در ادامه این روند، افزون بر آنکه توسعه میادین غرب کارون بویژه آزادگان جنوبی به عنوان یکی از موضوع های محوری‎ در جریان مذاکرات توسعه‎ای بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت‎های داخلی و خارجی مطرح بود، فرایند توسعه این میدان با اتکا به منابع و توانمندی‎های داخلی با جدیت ادامه یافت تا جایی که ظرفیت تولید این میدان که تاکنون از 50 هزار بشکه در روز تجاوز نکرده بود، اوایل امسال به حدود 80 هزار بشکه در روز رسید.

** برنامه ایران برای تولید یک میلیون و 220 هزار بشکه در روز از میدان های مشترک منطقه غرب کارون
آنگونه که مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت امروز اعلام کرد، ذخیره نفت درجا در میدان های مشترک منطقه غرب کارون 67 میلیارد بشکه است.
شهنازی زاده اعلام کرد: اکنون میزان تولید در پنج میدان آزادگان شمالی و جنوبی، یاران شمالی و جنوبی و یادآوران 320 هزار بشکه در روز است که باید تا پایان سال به 350 هزار بشکه برسد.
وی تصریح کرد: هدف گذاری ایران برای این میادین تولید یک میلیون و 220 هزار بشکه در روز است.

** باید ضریب بازیافت میادین غربی کارون افزایش یابد
«حمید پورمحمدی» دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی در ادامه این نشست گفت: از ۲۴ بند سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی سه بند معطوف به نفت است و باید به اعداد و ارقام بزرگی همچون سرمایه گذاری هشت میلیارد دلاری و برداشت ۳۵ هزار بشکه تولید در روز تا پایان سال برسیم.
وی ادامه داد: براساس گزارش تحلیلی نظارتی سازمان برنامه و بودجه علیرغم مشکلات پروژه اقتصاد مقاومتی توسعه میادین نفتی پیشرفت خوبی داشته و به رقم تولید ۳۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
پورمحمدی بیان کرد: تاکنون چهار هزار و 900 میلیارد ریال برای این طرح هزینه شده و باید در زمینه مسئولیت اجتماعی به ملاحظات مسئولان منطقه ای توجه شود.
وی تاکید کرد باید حضور شرکت ها و پیمانکاران داخلی در این پروژه تقویت شود تا فازهای باقی مانده به اتمام برسد و به اهداف تعیین شده دست یافت.
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: باید تلاش کنیم ضریب بازیافت میادین غربی کارون افزایش یابد؛ این مورد نیز از سیاست های مورد تاکید اقتصاد مقاومتی است.
وی اضافه کرد: فعال سازی کارخانه گاز طبیعی با توجه به منافع ملی و آثار زیست محیطی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه فازهای ١و٢میدان دارخوین توسعه یافته و فاز ٣ آن را در دست توسعه است، گفت: قصد داریم توسعه میدان نفتی بند کرخه را با استفاده از قراردادهای IPC آغاز کنیم.
وی ادامه داد:میزان نفت درجای میدان آزادگان جنوبی ۲۶.۴ میلیارد بشکه است که از این میزان ٣٢٠هزار بشکه هدف تولید در فاز یک توسعه این میدان است. میزان نفت درجای میدان آزادگان شمالی۵.۶ میلیارد بشکه است که از این میزان هدف تولید ٧٥هزار بشکه در روز هدف تولید در فاز نخست توسعه این میدان است.
شهنازی زاده اضافه کرد: میزان تولید نفت محقق شده میدان آزادگان جنوبی در سال ۹۲ را ۲۸ هزار بشکه در روز است و این میزان تولید برای میدان آزادگان جنوبی امسال،۱۲۰ هزار بشکه در روز در نظر گرفته شده است. این در حالی است که میزان تولید محقق شده میدان آزادگان شمالی معادل ۷۵ هزار بشکه در روز بوده است که میزان تحقق تولید آن را در سال جاری ۸۰ هزار بشکه در نظر گرفته شده است.
وی گفت: تولید محقق شده میدان یادآوران در سال ۹۲ معادل ۲۳ هزار بشکه در روز بوده که میزان مورد نظر برای تحقق آن در سال ۹۶ را رقمی معادل ۱۱۵ هزار بشکه در روز برآورد کرده ایم.
به گفته وی رقم پیش بینی شده برای تولید نفت در میدان یاران جنوبی برای امسال ۱۰ هزار بشکه و یاران شمالی ۲۵ هزار بشکه در نظر گرفته شده است.
به گفته این مقام مسئول جذب سرمایه میدان آزادگان شمالی از طریق قرارداد بیع متقابل به ارزش ۲ میلیارد و ۵۵۰ میلیون دلار منابع مالی خارجی جذب شد تا هدف تولید ۷۵ هزار بشکه نفت در روز برای فاز نخست توسعه ای محقق شود، این در حالی است که میزان تولید نفت از این میدان ۷۵ هزار بشکه در روز است.
وی افزود: در میدان یادآوران نیز با استفاده از قراردادهای بیع متقابل به جذب ٢.٩میلیون دلاری از طریق منابع مالی خارجی انجام شد که بر اساس پیش بینی های انجام شده باید در فاز نخست توسعه ۸۵ هزار بشکه در روز تولید نفت انجام می شد که در حال حاضر از این میدان ۱۱۰ هزار بشکه در روز تولید نفت داریم. در میدان یاران شمالی از طریق جذب سرمایه داخلی به ارزش ۵۸۵ میلیون دلار توانستیم ۲۰ هزار بشکه نفت در روز تولید داشته باشیم.
شهنازی زاده با اشاره به اینکه برای توسعه میادین آزادگان جنوبی و یاران جنوبی با استفاده از سازو کارهایی که در ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید وجود دارد برآورد کردیم که بتوانیم ۶.۶ میلیارد دلار جذب سرمایه داشته باشیم، افزود: هدف تولید نفت از میدان آزادگان جنوبی در فاز نخست توسعه ۳۲۰هزار بشکه در روز بوده است که از این میزان ۱۱۰ هزار بشکه در حال حاضر تولید می شود. این در حالی است که برای میدان یاران جنوبی برای فاز نخست توسعه رقم تولیدی معادل ۲۵ هزار بشکه نفت در روز را در نظر گرفته ایم که از این میزان ۱۰ هزار بشکه در روز آن محقق شده است.
به گزارش ایرنا، ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از تولید داخلی از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال 1392 ابلاغ شد.
پس از آن، سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نیز (1396) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9132*1961
گزارش: فرزانه سلامت بخش*انتشار: مریم مسعود

انتهای پیام /*