به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، سید محمد بطحایی عصر دوشنبه در آیین معارفه سرپرست جدید دانشگاه فرهنگیان که در این مرکز علمی برگزار شد، اظهار کرد: تدوین اسناد بالادستی مانند برنامه ششم، سند تحول بنیادین و سند راهبردی دانشگاه نشان از ضرورت تربیت معلم در نظام آموزشی دارد.
وی با بیان اینکه تربیت معلم از دیرباز مورد توجه قرار داشت و برخی چالش های این حوزه به همت پیشینیان رفع و برخی دیگر باقی مانده بیان کرد: دانشگاه فرهنگیان علاوه بر ماموریت ها به سنجش صلاحیت ها توجه دارد که حلقه ای مفقوده در نظام آموزشی است و هنوز در این زمینه موفقیت چندانی نداشتیم، از این رو نقش دانشگاه در این حوزه دوچندان خواهد بود.
بطحایی با بیان این نکته اگر نتوانیم به همت دانشگاه سنجش صلاحیت را محقق کنیم به اهداف سند تحول نمی رسیم، اظهار کرد: در دهه های 60 و 70 یکی از چالش های تربیت معلم، وضعیت علمی پذیرفته شدگان بود که رتبه های کمی داشتند و امروز تا حدی این وضع رفع شده و پذیرفته شدگانی با رتبه های بهتر جذب می شوند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: دانشجویی که در نظام استخدامی وارد تربیت معلم شده، از روز اول فردی استخدام شده در دولت تلقی می شوند و این مساله فارغ از صلاحیت های افراد است و این موضوع یکی از مشکلاتی است که نیاز به دوره آزمایشی برای فعالیت دارد.
بطحایی با بیان اینکه امروز حداقل های لازم را برای آنچه از تربیت معلم توقع داریم در اختیار نداریم، افزود: برای آنچه مقام معظم رهبری در مناسبت های مختلف فرمودند نقش تخریب کننده داشتیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نخستین اتفاق تغییر ماموریت دانشگاه فرهنگیان، تربیت معلم است، تاسیس دانشگاه فرهنگیان را اقدامی مبارک در عرصه تربیت معلم برشمرد و اظهار کرد: در شرایطی که در آموزش و پرورش به طور سنتی همواره بدنبال فضا و امکانات مالی بوده ایم، به یکباره 167 آموزشکده در برنامه پنجم به وزرات علوم داده شد، هرچند در این امر تشویق کارکنان در تصمیم گیری بی اثر نبود.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی گاهی در زیرپله برای دانشجومعلمان کلاس تشکیل می شود و گاهی خوابگاه های لازم برای دانشجویان وجود ندارد، اظهار کرد: 16 هزار میلیارد تومان ارزش خالص آموزشکده هایی است که از آموزش و پرورش خارج شده و این در حالیست که هنرآموز ما اکنون کمترین امکانات را در اختیار ندارد.
بطحایی گفت: درخت تنومندی از آموزش و پرورش گرفته شده و نهالی ارزشمند به نام دانشگاه فرهنگیان در اختیار گذاشته شده و برای تقویت آن کاری زمان بر انجام دادیم.
وی با درخواست از همکاران برای کاهش خطاها اظهار کرد: اکنون با مشکلات بسیاری در حوزه فضای آموزشی مواجه هستیم. این دانشجومعلمانی که همه ما برای خدمت به آنها جمع شدیم چشم امیدی برای فضای بانشاط دارند.
** دانشگاه فرهنگیان رتبه 183 را دارد
سرپرست جدید دانشگاه فرهنگیان نیز در ایین معارفه خود گفت: دانشگاه فرهنگیان رتبه 183در بین دانشگاه های کشوری را دارد.
حسین خنیفر با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان در بین 584 دانشگاه کشور به این رتبه دست پیدا کرده، ادامه داد: این مرکز علمی از بین 11 هزار و 999 دانشگاه جهان، رتبه 7853 را دارا است.
وی که خود را یک معلم خطاب کرد و شغل معلمی را یک افتخار دانست، گفت: در اسلام، جایگاه معلم بسیار گرانمایه و مهم است و در فلسفه غرب هم به این قشر زحمتکش اهمیت زیادی می دهند.
خنیفر افزود: تاریخ دنیا بعد از جنگ جهانی نشان میدهد کشورهایی از خاکستر جنگ بلند شدند که به نظام آموزشی و معلم اهمیت دادهاند و لذا در اندیشه و تأکیدات امام(ره) و رهبر انقلاب هم شغل مهلمی بسیار مهم شمرده شده و باید ثمرات کنونی دانشگاه فرهنگیان که محصول تلاشهای رؤسای پیشین بوده، ادامه پیدا کند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان گفت: با تحول، تأمل و تعمق میتوان به پیشرفت رسید و علم و عملی قابل دفاع از خود برجای گذاشت.
بنابراین گزارش در این مراسم ضمن تقدیر از خدمات محمود مهر محمدی، حسین خنیفر حکم سرپرستی دانشگاه فرهنگیان را از وزیر آموزش و پرورش دریافت کرد.
فراهنگ ** 1417 ** خبرنگار: سید مهدی حسینی * انتشار: امید غیاثوند
وزیر آموزش و پرورش: دانشگاه فرهنگیان با مشکلات جدی مواجه است
تهران - ایرنا - وزیر آموزش و پرورش گفت: در دانشگاه فرهنگیان با نواقص جدی در زیرساخت های فیزیکی و ساختاری مواجه هستیم.
صاحبخبر -
∎