شناسهٔ خبر: 22947669 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اعتدال | لینک خبر

نقش کنکور از سال ۹۸ کمرنگ می‌شود

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: واقعیت این است که نظام آموزشی متناسب با نیازهای کشور نیست و این یک اشکال اساسی است که خوشبختانه در برنامه ششم توسعه قانون را به گونه‌ای تصویب کرده‌ایم که آموزش‌های مهارتی در مدارس و دانشگاه‌ها پررنگ شود.

صاحب‌خبر -
 محمد مهدی زاهدی امروز (دوشنبه) در نشستی خبری در اصفهان اظهار کرد: در خصوص بودجه‌ای که دولت به مجلس ارائه داده است باید گفت که بودجه سال ۹۷ تازه به مجلس داده شده است و هنوز وارد بحث‌های جزئی در این خصوص نشده‌ایم، بنابراین بررسی بودجه پیشنهادی دولت از هفته آینده و از روز یکشنبه در مجلس آغاز می‌شود .

وی با بیان اینکه بدون شک در خصوص بودجه پژوهشی بحث مفصلی خواهد شد، گفت: علی‌رغم قوانین کاملاً صریح و روشنی که در مورد بودجه پژوهشی کشور داریم، اما به این بودجه کم‌لطفی می‌شود. طبق قانون باید یک درصد از  کل بودجه کشور به مباحث پژوهشی تخصیص یابد، اما در سال ۱۳۹۵ فقط ۴۶ صدم بودجه پژوهشی محقق شد.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با استنباطی که از بودجه دارم بعید است امسال هم میزان مبلغ بودجه پژوهشی به یک درصد برسد، متأسفانه در کشور پژوهش در رده‌های آخر اولویت‌های ما قرار دارد.

زاهدی در همین خصوص افزود: متأسفانه بودجه‌های پژوهشی هیچ‌گاه بیشتر از ۶ دهم درصد محقق نشده است. دلیل این امر هم این است که مسئولان اجرایی کشور در هر رده‌ای که باشند هنوز باور نکرده‌اند که دانشگاه‌ها توان این را دارند که با کمک محققان دانشگاهی مشکلات آنان و کشور را رفع کنند.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص حذف کنکور گفت: دو قانون در مورد کمرنگ شدن نقش کنکور تصویب کرده‌ایم. به همین منظور پیش بینی شده است که آموزش و پرورش آزمون‌های استاندارد را برای ورود به دانشگاه‌ها برگزار کند. برای مثال متقاضیان زیادی در رشته پزشکی وجود دارند و برای نمونه دانشگاه تهران سالانه ۱۰۰ دانشجوی پزشکی می‌پذیرد. بنابراین اگر قرار باشد همه این‌ها بر اساس آزمون استاندارد سه سال آخر دبیرستان به دانشگاه پزشکی تهران راه پیدا کنند ۳۰۰۰ نفر با معدل ۲۰ در رشته تجربی وجود دارد که در این صورت باید این ۳۰۰۰ نفر وارد دانشگاه تهران شوند که امکان‌پذیر نیست. بنابراین این آزمون نمی‌تواند پاسخگوی نیازها باشد.

زاهدی در همین رابطه افزود: از سال ۱۳۹۸ برای رشته‌های پرمتقاضی باید آزمون خاصی برگزار شود و برای سایر رشته‌های دیگر یک آزمون جداگانه پیش بینی شود. به همین منظور از سال ۱۳۹۸ نقش کنکور در کشور کمرنگ خواهد شد.

سنگین ترین تحقیق و تفحص تاریخ مجلس در خصوص صندوق ذخیره فرهنگیان بود

وی در خصوص صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: متأسفانه در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه تخلفات جدی رخ داده است. کمیسیون آموزش و تحقیقات از همان ابتدا تحقیقات مفصلی در خصوص این تخلفات انجام داد که نتیجه آن تهیه گزارش ۳۶۰۰ صفحه‌ای بود که طی ۲۲ ساعت کاری این گزارش ارائه شد. بنابراین سنگین‌ترین تحقیق و تفحص در تاریخ مجلس در خصوص تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان انجام شده است.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص محتوای کتب درسی، گفت: واقعیت این است که نظام آموزشی متناسب با نیازهای کشور نیست و این یک اشکال اساسی است که خوشبختانه در برنامه ششم توسعه قانون را به گونه‌ای تصویب کرده‌ایم که آموزش‌های مهارتی در مدارس و دانشگاه‌ها پررنگ شود.

زاهدی در همین خصوص افزود: بنابراین به صلاحیت حرفه‌ای بیشتر توجه داشته‌ایم و از سال آینده قانون توجه به آموزش‌های مهارتی در مدارس و دانشگاه‌ها اجرایی می‌شود. برای مثال در برخی رشته‌های فنی و مهندسی دانشجویان قوی داریم، اما از نظر مهارتی ضعیف هستند.

وی تصریح کرد: بر طبق قوانین دانشجویان دکترا می‌توانند بعد از پایان امتحان جامع برای پژوهش به خارج از کشور سفر کنند و دانشگاه باید برای ۶ ماه هزینه‌های این دانشجویان را بپردازد، اما نکته مهم این است که این هزینه‌ها بر اساس یک جدول خاص پرداخت می‌شود. برای مثال دانشجویی که به اروپا سفر می‌کند هزینه‌هایش بسیار بالاتر از دانشجویی است که به یک کشور آسیایی می‌رود.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص آخرین وضعیت استخدام معلمان حق‌التدریسی گفت: هیچ‌کس در مجلس نمی‌تواند بگوید من این کار را حتماً انجام می‌دهم، چراکه در صحن مجلس امور باید مطرح شود و این‌که کسی قول داده است که حتماً معلمان حق‌التدریس استخدام شوند سخن درستی نیست. در ابتدا طرحی برای استخدام این نیروها ارائه شد که کاملاً بر خلاف قانون اساسی بود و حدود سه ماه قبل این طرح رد شد.

زاهدی در همین خصوص افزود: مجدداً و با اصلاحاتی طرح استخدام معلمان حق‌التدریسی ۲۰ روز پیش در صحن علنی مجلس مطرح شد که در نهایت در کمیسیون آموزش تصویب کردیم که برای استخدام معلمان حق‌التدریسی آزمون اختصاصی برگزار شود.

برای کاهش حق بیمه معلمان حق‌التدریسی به وزیر کار نامه نوشته‌ایم

وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ایسنا که چرا حق بیمه معلمان حق‌التدریسی که در سال ۱۳۸۴ استخدام شدند باید بر اساس نرخ سال ۱۳۹۵ محاسبه شود، گفت: ما دولت را الزام کردیم که حق  بیمه معلمان حق‌التدریسی را پرداخت کنند به همین منظور نامه‌ای برای وزیر کار نوشتیم که با هماهنگی دولت این کمک به معلمان حق‌التدریسی که در آن سال(۱۳۸۴) استخدام شدند بشود که مبلغ پرداختی که باید این معلمان برای احتساب سنوات خود بپردازند کاهش یابد و تا حد ممکن بر اساس همان سال استخدام، حق بیمه‌شان پرداخت شود.

زاهدی در همین خصوص افزود: بنابراین کاهش مبلغی را که این معلمان باید برای احتساب سنوات خود بپردازند کاملاً در دست دولت است، اما مجلس و کمیسیون آموزش تلاش کرده است تا با همکاری دولت میزان این مبلغ پرداختی کاهش یابد که امیدواریم چنین هم بشود.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بحث پژوهشی دوباره تأکید می‌کنم که باید به نیروهای توانمند کشور اتکا کنیم تا هزینه ها کاهش یابد و بر اساس علوم بومی یک محصول تولید شود. بنابراین اولویت این است که با سیاست‌های دولت  تا حد امکان همراهی شود.

زاهدی تصریح کرد: باید دانشگاه در خدمت جامعه و مردم باشد تا نیازهای کشور رفع شود. نباید نگران زیاد بودن تعداد دانشگاه‌ها باشیم. برای مثال دانشگاه‌های علمی کاربردی با هدف مهارت آموزی بیشتر به دانشجویان راه‌اندازی شده است پس باید تعداد چنین دانشگاه‌هایی افزایش یابد.

نماینده مردم کرمان در مجلس در خصوص وجود مدارس مختلف در کشور گفت: وجود مدارس متعدد با نام‌های گوناگون و به بهانه‌های مختلف یکی از مشکلات اساسی کشور است. بنابراین باید کاهش تنوع در مدارس رخ دهد تا از مشکلات آینده پیشگیری کنیم.

برچسب‌ها: