شناسهٔ خبر: 22947656 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

تامین 70 درصد منابع داخلی آب شیرین یزد از شیرکوه

‌عضو هیات علمی دانشگاه یزد با اشاره به ظرفیت‌های زیست‌محیطی کوهستان شیرکوه، خواستار اهتمام مسئولان در رابطه با تبدیل این کوهستان غنی به «منطقه حفاظت ‌شده» شد.

صاحب‌خبر -

‌به گزارش ایسنا‌، «محمد‌حسین ایران‌نژاد» در همایش روز جهانی کوهستان که به منظور  بررسی آخرین فرصت‌ها برای حفاظت از حیات کوهستان شیرکوه در دانشگاه یزد برگزار شد، اظهار کرد: نیمی از منابع آب شیرین دنیا از کوهستان‌ها تامین می‌شود، در حالی که شیرکوه بیش از 70 درصد از آب شیرین استان یزد را تامین می‌کند‌.

وی با اشاره به غنای گونه‌های گیاهی شیرکوه، افزود: شیرکوه علاوه بر تامین منابع آب شیرین استان یزد، 610 گونه از 800 گونه گیاهی استان را در خود پرورش می‌دهد که 530 گونه از تعداد را گیاهان خودرو هستند و 91 گونه‌ی آنها فهرست سرخ گیاهان کشورمان است.

به گفته‌ی این عضو هیات علمی دانشگاه،  83 گونه از گیاهان شیرکوه تنها مختص کشورمان هستند و در دیگر نقاط دنیا وجود خارجی ندارند.

ایران‌نژاد در مورد آسیب‌های انسانی وارد شده به کوهستان شیرکوه، گفت: ایجاد باغ‌های بولدوزوری در مناطق مختلف شیرکوه که البته با هدف ایجاد فضای سبز ایجاد شده است، یکی از مهمترین آسیب‌هایی است که به بدنه شیرکوه وارد شده است .

وی ادامه داد: انواع ساخت و سازهای ناموزون و جاده‌های ماشین‌رو در دل شیرکوه نیز از دیگر این آسیب‌هاست.

این عضو هیات علمی از اقدامات صورت گرفته برای ذخیره‌سازی منابع آبی شیرکوه به عنوان یک اقدام اشتباه یاد کرد و گفت: بافت شیرکوه به گونه‌ای است که قادر به حفظ این ذخایر آبی و فرستادن این آب‌ها به دورن قنوات است.

وی افزود:  ذخیره‌سازی این منابع در استخرهای ایجاد شده، علاوه بر آسیب‌‌رسانی به بافت شیرکوه، مورد سواستفاده قرار گرفته یا تبخیر می‌شود.

وی در مورد ممانعت وزیر صنعت و معدن از تبدیل کوهستان شیرکوه به یک منطقه حفاظت شده انتقاد کرد و گفت: متاسفانه به علت وجود سنگ‌های زینتی در منطقه شیرکوه و پتانسیل‌های غنی معدنی از ارتقای 40 هزار هکتار از این منطقه به اراضی حفاظت شده ممانعت شده در حالی که این پناهگاه تاریخی رو به نابودی است‌.

ایران‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: نامه‌های ارسالی به دفتر مقام معظم رهبری تنها امید مردم استان برای حفظ این منطقه است که امیدواریم مثمرثمر واقع شود.


انتهای پیام

برچسب‌ها: