به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد جوروند، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، امروز (20 آذر) در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: سال گذشته در پی حادثه ناگوار تصادف که منجر به فوت دکتر یداللهی از شاعران و ترانه سرایان حماسی مطرح کشور شد، تصمیم گرفتیم جایزه ادبی با نام این شاعر ارزنده را برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه پس از جلسات مستمر و مشورت با شخصیت های ادبی استان و کشور بنا شد این برنامه 21 دی سال جاری همزمان با زادروز زنده یاد افشین یداللهی برگزار شود، افزود: زبان شعر این شاعر حماسی زبان جوانان امروز است و آثار بسیار ماندگاری از وی به یادگار مانده است.
وی هدف از برگزاری جایزه ادبی دکتر افشین یداللهی را رشد و اعتلای خلاقیت ها و آفرینش های ادبی ترانه سرایان کشور و تکریم و بزرگداشت جایگاه ارزنده و ارزشی این هنرمند و انعکاس فعالیت های ادبی و فرهنگی هنرمندان جوان و پیشکسوت حوزه ترانه سرایی عنوان کرد.
فردین کوراوند، دبیر جایزه ادبی افشین یداللهی، هم با اشاره به اینکه دکتر یداللهی چهره فرهیخته ملی و تاثیرگذار در حوزه ادبیات بود، اضافه کرد: یکی از ضرورت های ادبی در خوزستان بحث ترانه سرایی است و همیشه این گله مندی برای ما وجود داشت که برای همه رشته ها جشنواره هایی برگزار می شود ولی در رشته ترانه اقدامی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه خوزستان ظرفیت خوبی در حوزه ترانه سرایی دارد و باید این جایگاه در کشور و استان نشان داده شود، اظهار کرد: بر این اساس تصیم بر این شد که بحث جایزه ادبی افشین یداللهی جدی گرفته شود و به جای گستره استانی در سطح ملی به اجرا دربیاید.
وی با اشاره به اینکه در این حوزه سعی شد نقاط مغفول مانده را پیگیری کنیم، ادامه داد: این جشنواره در دو بخش ترانه و ترانه سرایی و نقد و پژوهش های ادبی برگزار می شود که در بخش ترانه علاوه بر ترانه و شعر محاوره با موضوع آزاد یک بخش ویژه هم با موضوع ترانه های ملی و میهنی در نظر گرفته شده که به صورت جداگانه بررسی و آثار برگزیده تقدیر می شود.
کوراوند، ابراز کرد: به پژوهش در ترانه بسیار کم پرداخته شده که خالی از اشکال نیست از این رو در بخش نقد و پژوهش های ادبی هم با نگاه اجمالی این موضوع، نقدها و مقالاتی که پیرامون ترانه و ترانه سرایی و یا نقد و تحلیل آثار زنده یاد افشین یداللهی پرداخته باشد، داوری می شود.
وی ابراز امیدواری کرد این جشنواره نقطه عطفی در حوزه ترانه و پژوهش باشد و اذعان داشت: مهلت ارسال آثار 25 آذر بود که تا 30 آذر سال جاری تمدید شده و زمان برگزاری جایزه ادبی 21 دی همزمان با زادروز دکتر افشین یداللهی است که در اهواز برگزار می شود.
آرش یداللهی، برادر زنده یاد افشین یداللهی، هم با تقدیر از جامعه فرهنگی استان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان جهت برگزاری این جشنواره، بیان کرد: افشین کسی بود که ترانه بعد از انقلاب را متحول کرد و جریان جدیدی را در این مملکت به راه انداخت تا به ترانه ها و شعرهای حماسی پرداخته شود و این افتخاری برای ماست.
وی تاکید کرد: از افشین یداللهی پنج مجموعه با عناوین «جنون منطقی»، «امشب کنار غزل های من بخواب»، «روزشمار یک عشق»، «مشتری میکده ای بسته» و «حرف هایی که من باید می گفتم و تو باید می شنیدی» به چاپ رسیده است.
وی با بیان اینکه همچنین یک کتاب گویا به نام «چه می گفت زرتشت» با صدای افشین یداللهی از وی به جای مانده است، خاطر نشان کرد: تعدادی دست نویس از ایشان وجود دارد که در حال جمع آوری جهت چاپ آنها هستیم و در ماه های آینده منتشر خواهد شد.
محمدرضا ایزدی، عضو شورای شهر اهواز، هم یاد آور شد: معرفی یکی از شعرای کشوری در چنین جشنواره ای برای اولین بار در سطح کشور توسط خوزستان افتخاری برای ماست و امیدواریم با برگزاری این برنامه بتوانیم جایگاه ناشناخته این شاعر ارزشی و حماسی را معرفی کنیم.
∎