شناسهٔ خبر: 22944738 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر

۷۵ درصد تریاک، ۶۱ درصد مرفین و ۱۷ درصد هروئین در جهان توسط ایران کشف می‌شود

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: به طور میانگین ۷۵ درصد کشفیات جهانی تریاک، ۶۱ درصد کشفیات جهانی مرفین و ۱۷ درصد کشفیات جهانی هروئین و بیشترین مواد کشف شده پیش‌سازهای شیمیابی مواد مخدر توسط ایران صورت می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، علی مؤیدی در اجلاس گروه کاری میثاق پاریس پیرامون همکاری‌های بین‌مرزی که صبح امروز برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره ۴ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز راه مبارزه با مواد مخدر گفت: این نشست اولین صحنه مواجهه با شرایط جدیدی است که کارشناسان و متخصصان منطقه‌ای و بین‌المللی کنار هم آمده و می‌کوشند راهکارهای متناسب با مبارزه با مواد مخدر را بررسی کنند، به همین دلیل طبیعی است که توقع از نشست تهران بیشتر از نشست‌های دیگر است. 

وی با اشاره به نقش نشست‌هایی با عنوان ابتکار میثاق پاریس تصریح کرد: ارزیابی امکانات و سازوکارهای پلیسی و امنیتی با هدف بهبود وضعیت در جلسه قبلی مورد بررسی قرار گرفته است، اما اثرات تولید اقتصادی و اجتماعی مواد مخدر در جهان بسیار بالاست. 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: علی‌رغم وجود اسناد جامع و مصوبات بین‌المللی و بیانات سیاسی و برنامه اقدام کمیسیون مواد مخدر و سند نهایی سی‌امین مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای کنترل معضل جهانی مواد مخدر و تلاش مؤثر و مقابله‌ای کشورها در کنترل مرزهای مشترک و بهبود زیرساخت‌ها، اما متأسفانه تهدیدات امنیتی و اجتماعی و اقتصادی ناشی از تولید و قاچاق مواد مخدر در منطقه و جهان همچنان ادامه دارد. 

وی خاطرنشان کرد: هدف ابتکار میثاق پاریس، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر افغانستان تعریف شده، در حالی که هیچ‌گونه نقشه راهی برای توقف کشت و تولید مواد مخدر پیش‌بینی نشده است. 

مؤیدی افزود: عامل دیگری که باع ث تولید و کشت مواد مخدر می‌شود، نبود بازار و تقاضای آن است، لذا در کشورهای مقصد باید با اقدامات خاصی، این تقاضا کمتر شده تا انگیزه‌ای برای سوداگران و مافیای مواد مخدر باقی نماند. 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در اسناد و متون بین‌المللی عبارت مسئولیت مشترک کشورها برای مقابله با مواد مخدر عنوان شده، در حالی که هیچ‌گونه نمونه عینی و تعهد و کمک به کشورهای مبدأ و مسیر انتقال مواد مخدر دیده نشده است. 

مؤیدی با انتقاد از نبود برخی سازوکارهای عملیاتی تصریح کرد: مقابله جدی با مواد مخدر نیازمند هماهنگی‌های مرزی گسترده بین کشورهای مسیر و مقصد است و علیرغم سازوکارهای بین‌المللی مؤثر برای همکاری‌های مرزی و مقابله با مواد مخدر نظیر فعالیت گروه مشترک ایران، افغانستان و پاکستان، اما متأسفانه این سازوکار از سوی ابتکار میثاق پاریس حمایت نمی‌شود. 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: به طور میانگین ۷۵ درصد کشفیات جهانی تریاک، ۶۱ درصد کشفیات جهانی مرفین و ۱۷ درصد کشفیات جهانی هروئین و بیشترین مواد کشف شده پیش‌سازهای شیمیابی مواد مخدر توسط ایران صورت می‌گیرد. 

وی در پایان از دفتر جرم مواد مخدر سازمان ملل متحد و تمامی ذینفعان و کشورهای مقصد برای مشارکت بیشتر جهت هماهنگی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دعوت کرد، ضمن اینکه حمایت جمهوری اسلامی ایران از اجلاس‌های میثاق پاریس و دیگر اجلاس‌ها برای مقابله با مواد مخدر را به حضار اعلام کرد. 

انتهای پیام/