به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس، محمد مهدی بهکیش، امروز در سومین همایش مبارزه با فساد که در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، گفت: چند سال پیش یکی از مسئولان کشور به من گفت که به وی بگویم که آی سی سی اتاق بازرگانی بین المللی در مورد مبارزه با فساد چه می گوید؟
وی با بیان اینکه در پاسخ به وی گفتم که ای سی سی چند محور را برای مبارزه با فساد دارد، افزود:
اول باید اقتصاد رقابتی باشد و دوم یک قوه قضائیه شفاف، پاک و پاسخگو باید داشته باشد و سوم اینکه دولت باید دست پاک باشد.
دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین الملل بیان داشت: اما آن مسئول گفت اینها که نمی شود؟!
وی افزود: خوب من هم در پاسخ به وی گفتم ، خوب فساد هم با این شرایط بیشتر می شود.
بهکیش با اشاره به لایحه بودجه 97 که روز گذشته تقدیم مجلس شد، اظهار داشت: نرخ ارز در لایحه دیروز 3500 تومان تعیین شده، در حالی که ارز با این نرخ به یک گروه خاصی تخصیص داده میشود و من شما باید ارز 4 هزار و اندی را بگیریم، آیا این موضوع فساد آور نیست؟
دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالملل افزود: چرا باید تعرفه ها یک دفعه باید افزایش یابد؟ آن وقت می گوییم سال گذشته چرا این همه به ترکیه رفته اند و آن وقت عوارض را چند برابر میکنیم که مردم به ترکیه نروند. آیا این اقدامات راه مبارزه با فساد است؟
بهکیش اظهار داشت: این گونه با فساد نمی شود مبارزه کرد. بلکه باید تفاهمی بین مسوولین کشور به وجود آید زیرا آی سی سی می گوید ریشه فساد مقررات است و آن هم در دست بخش خصوصی نیست.
وی با اشاره به اینکه اتاق تهران مدلی را برای ارزیابی بنگاه ها شروع کرده است، گفت: این کار خوبی است که بخش خصوصی شروع کرده و پیام به دولت است که کاری را که باید دولت انجام دهد، در مبارزه با فساد ما شروع کردهایم و جالب است که برخی از مسئولان دولتی که باید در این همایش شرکت میکردند، امروز شرکت نکردهاند.
دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین الملل اظهار داشت: ما بیش از 100 سال است که به اقتصاد حمایتی عادت کردهایم، در حالی که اقتصاد باید رقابتی شود و اتاق ها هم مرتبط از این موضوع حمایت می کنند، در حالی که دولت عکس آن را عمل می کند.
وی افزود: الان باید وضعیت کشورهایی که در رده اول شاخص نداشتن فساد قرار گرفته اند و یا حداقل کشورهای در حال حال توسعه را بررسی و مطالعه کرد و ببینیم که اینها چه کردهاند که ما نمیتوانیم در مبارزه با فساد انجام دهیم.
وی با بیان اینکه مرتب گفته می شود 20 میلیارد دلار قاچاق وجود دارد، اظهار داشت: در این کشور که نیروهای امنیتی بسیار قوی وجود دارد که حتی حرکت یک پشه را متوجه و می توانند کنترل می کنند، چطور نمی توان 20 میلیارد دلار قاچاق را کنترل کرد؟ و اگر این گونه باشد قاچاق اصلا قابل حل در کشور نیست.
بهکیش با بیان اینکه صریح تر باید با دولت صحبت کرد، اظهار داشت: نمی شود خود رئیس جمهور بیاید بگوید، می گویند 20 میلیارد دلار قاچاق در کشور وجود دارد و بعد هم بگویند ما می خواهیم با قاچاق مبارزه کنیم.
وی اظهار داشت: دولتها در منجلاب فساد خود غرق می شوند. چرا هر کدام از ریاست جمهوری ها که آمدهاند سر کار بعدا با یکسری مشکلات رفته اند. و رئیس جمهور عاقبت بخیر نداریم. ریشه آن فساد است. فساد دامن گیر یک عده به درست و غلط می شود ولی آنهایی که بیش از همه زیان می دهند بخش خصوصی است که باید از طریق تولید، صادرات و واردات مایحتاح مردم را تأمین کند، زیرا مجبور هستیم در بعضی از جاها برای اینکه کارمان راه بیفتد، تن به فساد دهیم و بعد کم کم آلوده می شویم و بعد کم کم جریان عادی و عادت می شود.
وی اظهار داشت: اگر بناست از تجربه سازمان های بین المللی از جمله ای سی سی (اتاق بازرگانی بین المللی استفاده کنیم) می گوید که تلاش کنید اقتصاد رقابتی باشد و تلاش کنید قوه قضائیه شفاف و پاسخگو باشد. و بنابراین باید سعی کنیم رابطه با دولت بهتر برقرار کنیم و سعی کنیم به آنها این پیام را برسانیم که بر اثر فساد دولت هم مثل بخش خصوصی زیان می دهد.
وی افزود: از دید هزینه فایده، فساد به نفع هیچ کس نیست و حتی دولت ها هم از وجود فساد زیان می بینند و ما تا آنجا که بتوانیم در این زمینه خدمت می کنیم تا بتوانیم با فساد مبارزه کنیم.
انتهای پیام/ب
∎