شناسهٔ خبر: 22940746 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: تئاتر کُردی یک حرکت اصیل برای بیان فرهنگ والای این مرز و بوم است

به گزارش ایرنا، در متن پیام سید عباس صالحی که توسط مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره تئاتر کردی قرائت شد، آمده

صاحب‌خبر - به گزارش ایرنا، در متن پیام سید عباس صالحی که توسط مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره تئاتر کردی قرائت شد، آمده است: هنر نمایش و تئاتر در آیین و سنن مذهبی این مرز و بوم ریشه دارد، تئاتر از دیرباز خویشاوندی دیرینه ای با اعتقادات و باورهای قدسی انسان داشته است.
سنت ها شکلی از معرفت شناسی انسان برای تبیین جهان درون، عالم ماورا و دنیای پیرامون اند که به مدد زیبایی و معنویت ماندگار گشته و به نیازهای روحی انسان پاسخ گفته اند.
این ویژگی همچنان در غالب آیین ها و سنن اصیل نمایشی و نیایشی مشهود بود و تئاتر از این منظر وامدار این پیوند دیرین و کهن است.
عجین شدن فرهنگ اسلامی ایرانی با زیور هنر رمز مانایی و پایایی سنت ها در دنیای معاصر کنونی است و گرد هم آمدن خانواده تئاتر مناطق کردنشین داخل و خارج از کشور در خاستگاه آن یعنی شهر تاریخی سقز با مردمانی سخت کوش و ادیب، افق روشنی را پیش روی ما می گشاید که برای دستیابی به آن باید هم به جایگاه هنرمند بعنوان پدید آورنده اثر و تولید مداوم تاکید کنیم و هم بر مشارکت سازمان های مردم نهاد برای پویایی آن همت گماریم.
جشنواره تئاتر کُردی سقز که اکنون چهاردهمین دوره خود را تجربه می کند حرکتی اصیل و ارزشمند در جهت نیل به اصالت و هویت ماندگار فرهنگ و ادبیات کردی به عنوان سرمایه ای ملی است که همواره تجلیات ذوقی و ابتکاری خود را به عنوان موازین و مبانی معنوی در قالب های نمایشی به منصه ظهور رسانده است.
تئاتر ملی اگر بخواهد به هویت اصیل و حقیقی خود نزدیک شود گریزی از التفات به گونه های مختلف هنرهای سنتی و آیینی ندارد و باید با حفظ و صیانت از ریشه های هویتی خود و تکیه بر تجارب مختلف گذشتگان، اقدام به نوآوری و ابتکارات تازه کند تا دچار گسست فرهنگی نشود.
تئاتر کردی گونه ای از این مهم است و در این زمینه سنت ها نه عامل بازدارنده که عامل زاینده و زمینه ساز شکوفایی و خلاقیت های آتی خواهند بود.
فرهنگ غنی و انسان ساز اسلامی و سنت های پسندیده ایرانی و تجارب ذوقی نیاکان ما، حاکی از جلوه های روحانی و میراث معنوی در این زمینه است و انتظار می رود هنرمندان سخت کوش و مبتکر این رشته همچون گذشته گام های بلندی در این مسیر بردارند.
از خداوند متعال برای همه دست اندرکاران این رویداد کلان هنری و هنرمندان فرهیخته شرکت کننده که از اقصی نقاط ایران گرد هم آمده اند تا پیوند دیگر بار ما با اصالت و ارزش ها را استحکام بخشند، توفیق روز افزون آرزومندم.
به گزارش ایرنا، چهاردهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز از شامگاه پنجشنبه در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر آغاز شد و روز یکشنبه 19 آذر با معرفی گروه ها و نفرات برتر بکار خود پایان داد.
در این دوره از جشنواره 12 نمایش از شهرهای مختلف ایران در بخش رقابت و دو نمایش در بخش جنبی به روی صحنه رفت.
این جشنواره توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز و انجمن هنرهای نمایشی استان کردستان با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی، انجمن هنرهای نمایشی ایران، فرمانداری سقز، شورای اسلامی شهر و شهرداری سقز در راستای ارتقا، تشویق و ترویج هنر نمایش در جامعه با تاکید بر تولید نمایش هایی مبتنی بر فرهنگ کردستان برگزار شد.
جشنواره تئاتر کُردی از سال 78 به مدت شش سال متوالی برگزار شد اما بدلیل مشکلات مالی این جشنواره بعد از شش دوره متوقف شد و دوباره از سال 87 برگزاری آن از سر گرفته شد و تا سال 90 به مدت چهار دوره دیگر پیگیری و اجرا شد.
این جشنواره در سال های 91 و 92 برگزار نشد و از 93 دوباره فعالیت خود را آغاز کرد و سال 94 نیز دوازدهمین دوره این جشنواره با حضور 12 گروه نمایشی از ایلام، بانه، بوکان، تهران، دیاربکر ترکیه، سقز، سلیمانیه عراق، سنندج، شیروان، کرمانشاه و مریوان از 15 تا 19 شهریور در سالن نمایش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز برگزار شد.
دکتر قطب الدین صادقی، کوروش سلیمانی و علی ظفر قهرمانی نژاد نمایش های این دوره را داوری کردند.
شهرستان سقز با حدود 240هزار نفر جمعیت در 190 کیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.
خبرنگار: ابراهیم محمدحسینی ** انتشار: مجید سلیمانی
7249/9102