به گزارش
جهان نيوز، فائو پیشبینی کرده است تولید جهانی غلات در سال 2017 به 2 هزار و 627 میلیون تن برسد که در مقایسه با پیشبینی ماه اکتبر به میزان 13 میلیون و 400 هزار تن بیشتر است.
این رشد تولید به بازتاب پیشبینی خیزش برداشت ذرت در آمریکا و نیز افزایش چشمگیر کاشت این محصول در اندونزی برمی گردد.
تولید جهانی گندم 754 میلیون و 800 هزار و تولید برنج نیز 500 میلیون و 800 هزار تن پیشبینی میشود که در مقایسه با تولید سال 2016 کاهش جزیی نشان می دهد.
انتظار میرود مصرف جهانی غلات در فصل 18-2017 با افزایش 1,2 درصدی به 2 هزار و 599 میلیون تن برسد؛ به طوری که در این فصل زراعی، آهنگ مصرف برنج و گندم به عنوان غذای انسانی سرعت بیشتری گرفته و نیز مصرف دامی دانهدرشتها نیز افزایش یابد.
جدیدترین پیشبینی فائو حاکی از این است که ذخایر جهانی گندم و ذرت رکورد جدیدی را ثبت میکند.
به گزارش دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران، این افزایش در میزان ذخایر، نسبت ذخیره-به-مصرف را بالاتر برده و در پایان سال زراعی 18-2017 به 27,3 درصد می رساند که بالاترین رقم در 16 سال گذشته به شمار میآید.
* شاخص بهای مواد غذایی
جدیدترین گزارش شاخص بهای مواد غذایی فائو در ماه نوامبر (دهم آبان تا نهم آذر) نیز کاهش قیمت جهانی غذا را نشان میدهد که با وجود بالا رفتن قیمت شکر و روغن نباتی، قیمت جهانی مواد غذایی متعاقب افت بهای لبنیات، اندکی کم شد.
این شاخص با کاهش 0,5 درصدی به رقم متوسط 175.8 واحد رسید.
شاخص بهای مواد غذایی فائو تغییر ماهانه در قیمت بینالمللی سبد اقلام غذایی را رصد میکند.
افت قیمتها در ماه نوامبر ناشی از کاهش 4,9 درصدی در شاخص بهای لبنیات فائو بود.
قیمت کره، پنیر، پودر شیر کامل و شیر خشک در این ماه سیر نزولی داشت.
در مقابل، کاهش صادرات شکر برزیل و نگرانی از افزایش قیمت روغن که شکر بیشتری را به سمت صنایع تولید اتانول سوق می دهد، به جهش 4,5 درصدی شاخص بهای این محصول منتهی شد.
شاخص بهای روغن نباتی فائو نیز در پی افزایش قیمت روغن سویا، افزایش 1,2 درصدی نشان میدهد. اما ارزش روغن پالم متعاقب رشد بیش از حد انتظار سطح ذخایر در مالزی کاهش داشته است. شاخص بهای گوشت فائو نیز در ماه نوامبر تقریبا ثابت باقی مانده است.
در این میان، رشد 1,1 درصدی قیمتهای بینالمللی برنج، افزایش جزئی شاخص بهای غلات فائو را در پی داشت.
منبع:اقتصاد انلاین