ایران آنلاین / «ولی جهانی» اظهار کرد: این ظرف سفالی که به شکل کوزه یا سبوی شکسته بزرگ است، در حین تورریزی در ساحل روستای پشته جوکندان توسط صیادان کشف شد.
وی با بیان اینکه شی کشف شده مذکور به صورت یک کوزه بزرگ دستهدار است که رنگ بدنه آن نخودی تیره بوده و دارای خمیرهای به رنگ خاکستری است، اظهار کرد: در زیر لبه تزئینات نقش کنده به صورت دوایر افقی و خطوط عمودی در میان کادرهای افقی وجود دارد.
سرپرست معاون میراث فرهنگی گیلان اضافه کرد: بر روی بدنه این کوزه سفالی و به ویژه داخل ظرف، رسوبات دریایی که شامل صدفهای دریایی است مشاهده میشود که نشانگر قرار گرفتن طولانی مدت در زیر آب دریا میباشد.
جهانی خاطرنشان کرد: با توجه به رنگ و فرم بدنه و خمیره این ظرف سفالی که به شکل یک کوزه یا سبوی بزرگ است میتوان عنوان کرد که این ظرف متعلق به دوران اوایل اسلام و یا شاید اواخر ساسانی باشد.
وی با اشاره به اینکه بهعلت فقدان نمونههای قابل مقایسه در منطقه هماکنون نمیتوان با قطعیت دوره مرتبط به اثر را کشف کرد و اظهار کرد: با توجه به کشف این ظرف سفالی در نزدیکی کشتی به گل نشسته واقع در بندرگاه تاریخی ساحل قرق تالش، بررسی باستان شناختی و علمی به خصوص سواحل دریای خزر در این منطقه، جهت روشن شدن قدمت و حضور کشتیرانی در دریای مذکور حایز اهمیت خواهد بود./ ایسنا