اعطای جایزه برترین شرکت دانشی ایران
به فولاد مبارکه اصفهان
گروه شهرستانها: بنابر اعلام دانشگاه صنعتی شریف به عنوان نمایندۀ سازمان جهانی MAKE در ایران، شرکت فولاد مبارکه موفق شد از بین ۲۰۱ شرکت حاضر در ارزیابی جایزۀ سازمانهای دانشی برتر قارۀ آسیا، در سال ۲۰۱۷ به جایگاه یازدهم صعود کند. مدیر تضمین کیفیت و تعالی سازمانی شرکت فولادمبارکه ضمن اعلام این خبر گفت: عملکرد شرکت فولادمبارکه در دو محور از محورهای هشت گانه ارزیابی MAKE بسیار موفق ارزیابی شده است؛ به طوری که در محورهای «تسهیم دانش» و «فرهنگ دانش محور سازمانی» به ترتیب رتبۀ اول و دوم آسیا را به خود اختصاص داده است. محمد ناظمیهرندی در ادامه افزود: دانشگاه صنعتی شریف زیر نظر بنیاد جهانی (MAKE) به طور رسمیاز سال ۲۰۱۱ تاکنون جایزه سازمانهای دانشی برتر را در کشور برگزار میکند. وی با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه نیز از شروع این فرایند در ایران، برای ارزیابی سطح بلوغ دانشی خود در ارزیابی جایزۀ مدیریت دانش محور (MAKE) شرکت کرده است، گفت: این شرکت در تمامیدورهها به عنوان سازمان دانشی برتر کشور شناخته شده است. ناظمیتأکید کرد: این ارزیابیها در سه مرحله انجام میشود؛ در نخستین مرحلۀ ارزیابی که در بهمن ماه سال ۱۳۹۵ صورت گرفت، دکتر کلاوس نورث مؤسس انجمن مدیریت دانش محور آلمان و مشاور شرکتهای «لوفتانزا»، «زیمنس»، «مرسدس بنز» . به عنوان ارزیاب بینالمللی در محل شرکت فولاد مبارکه حاضر شد. در ادامه، پس از انتخاب این شرکت به عنوان یکی از پنج شرکت برتر دانشی ایران، ارزیابی مرحلۀ دوم در اسفندماه ۹۵ در سالن همایشهای صداوسیما با ارائۀ رویکردهای دانش محور شرکت توسط مدیران ارشد سازمان برگزار شد و شرکت فولادمبارکه موفق به دریافت جایزۀ برترین شرکت دانشی ایران شد و به جمع نامزدهای برترین سازمان دانشی قارۀ آسیا راه یافت.
قسمت جنوبی تالاب «شادگان» خشک شده است
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به کمبود آب در بسیاری از نقاط تالاب شادگان گفت: در حال حاضر قسمت جنوبی تالاب شادگان کاملا خشک شده است. سیدعادل مولا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به عدم تأمین حقآبه تالاب شادگان اظهارکرد: وزارت نیرو مسئول تأمین حقآبه تالاب شادگان است و طبق مطالعات سازمان آب و برق خوزستان، حقآبه تالاب شادگان را حدود یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب اعلام کردهاند. وی افزود: با این وجود تاکنون مصوبه تأمین حقآبه تالاب شادگان محقق نشده و تمام ارقام تعیین شده برای حقآبه این تالاب تنها روی کاغذ است.معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیطزیست خوزستان تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم، محل تلاقی آب شور و آب شیرین تالاب شادگان است که موجب ایجاد یک زیستگاه آب لبشور میشود که این امر مشکلاتی را برای آبزیان نیز ایجاد میکند. مولا ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر دیگر آب شیرین از رودخانه جراحی و قسمت شمالی تالاب وارد نمیشود، نفوذ آب شور در این مناطق بیشتر است و هنگام جزر و مد شوری آب تالاب نیز بیشتر میشود. وی با بیان اینکه در حال حاضر تالاب شادگان ماهیت اصلی خود را از دست داده است، گفت: اگر بتوانیم دوباره آب شیرین به این تالاب وارد کنیم این زیستگاه دوباره احیا میشود. معاون محیط طبیعی ادارهکل محیطزیست خوزستان تصریح کرد: آب زهکشیهای نیشکر که وارد تالاب شادگان میشود در بعضی مواقع آب زهکش است و در موارد دیگر آبی است که خود نیشکر به طور مستقیم به تالاب شادگان پمپاژ میکند ولی این اقدامات کافی نیست و تنها میتواند این تالاب را مرطوب کند.مولا گفت: تنها راه نجات تالاب شادگان تأمین حقآبه این تالاب از رودخانه جراحی است ولی متأسفانه به دلیل اینکه آب در چهار شهر بالادست رودخانه شامل بهبهان، رامشیر، رامهرمز و شادگان مدیریت نمیشود از این رودخانه آبی به تالاب شادگان نمیرسد.وی عنوان کرد: در حال پیگیری تأمین حقآبه تالاب شادگان هستیم ولی وزارت نیرو اظهار میکند که آب پشت سد مارون به اندازهای نیست که بتوانیم آب به تالاب شادگان وارد کنیم. معاون محیططبیعی ادارهکل محیطزیست خوزستان با اشاره به استشمام بوی لجن از برخی بخشهای تالاب شادگان عنوانکرد: تا زمانی که آب وارد تالاب شادگان نشود اکسیژن آن نیز تأمین نمیشود و همچنان بوی لجن در بخشهایی از این تالاب استشمام میشود.مولا گفت: در حال حاضر میزان دبی ورودی آب به تالاب شادگان کمتر از 5 مترمکعب بر ثانیه است و قسمت جنوبی تالاب شادگان کاملا خشک شده است.
اعتراض شهروندان کاشان
به فروش پساب تصفیه خانه این شهر
نماینده سازمانهای مردم نهاد کاشان از امضای طومار شهروندان کاشان به وزیر نیرو در اعتراض به فروش پساب تصفیهخانه این شهر خبر داد. خسرو اعتماد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: فروش پساب تصفیهخانه باعث از بین رفتن سفرههای آب زیرزمینی دشت کاشان خواهد شد.وی تصریحکرد: دشت کاشان، طی چهار دهه اخیر به عنوان دشت ممنوعه و بحرانی معرفی شده است و موضوع تامین آب، این منطقه استراتژیک به عنوان اصلیترین و مهمتین دغدغه مردم و مسئولان مطرح است. مدیر عامل جمعیت کویر سبز کاشان افزود: در طومار شهروندان آمده است که کاشان در بحران شدید کم آبی قرار دارد و نباید منتظر آب میان حوزهای باشد لذا مدیریت آبهای شیرین موجود و استفاده بهینه از آب و پساب میتواند راهکار موثری برای مقابله با بحران کمآبی باشد. به گفته وی، امضا کنندگان این طومار خواستار شدهاند که سازمان آب و فاضلاب کاشان به جای فروختن پساب تصفیهخانه فاضلاب، آن را در اختیار شهرداری کاشان قرار داده تا به مصرف فضای سبز شهری برسد زیرا این اماکن از چاههای آب شیرین منطقه کاشان آبیاری میشود.اعتماد گفت: در بخش پایانی این نامه آمده است که شهرداری کاشان، تقبل کرده به ازای هر مقدار پساب تصفیه شده که از طرف سازمان آب و فاضلاب در اختیارش قرار میگیرد، چاه آب شیرین در اختیار سازمان آب و فاضلاب قرار دهد. به گزارش ایسنا، رونوشت این طومار بعد از امضای شهروندان به استانداری اصفهان، فرمانداری کاشان، شهرداری کاشان و شرکت آب و فاضلاب کاشان ارسال شده است.
سه باغ در البرز پلمب شد
فرمانده نیروبی انتظامیالبرز گفت: با باغ تالارهای متخلف و فاقد مجوز برخورد قاطع و قانونی میشود. سردار عباسعلی محمدیان در گفت وگو با ایسنا، اظهارکرد: برای اجرای طرح نظارت بر باغ تالارهای استان 20 تیم عملیاتی ویژه به کارگرفته شدهاند. وی ادامه داد: این تیمها تاکنون از 112 باغ تالار بازدید کرده و تذکرات و آموزشهای لازم درخصوص نحوه فعالیت این اماکن را به متصدیان و مدیران ارائه دادهاند. وی افزود: در این بازدیدها برای ده باغ تالار که فاقد استانداردهای لازم بودند اخطاریه پلمپ صادر شد و با دستور دادستان کرج سه باغ تالار متخلف که شئونات دینی و اخلاقی را رعایت نکرده بودند نیز به مدت سه ماه پلمب شدند.فرمانده نیروی انتظامی البرز ابرازکرد: بازدید از اصناف، باغ تالارها و سایر اماکن عمومی از جمله وظایف پلیس است که در همین راستا مأموران پلیس اماکن استان به صورت محسوس و نامحسوس و مستمر این بازدیدها را انجام میدهند تا فضای امن و آرامی برای کسب و کار البرز نشینان فراهم شده و حقوق شهروندان نیز به درستی رعایت شود. سردار محمدیان اظهارکرد: برخی از باغ تالارداران با اخذ مبالغ سنگین از میزبان اقدام به برگزاری مراسم خارج از شئونات اسلامی و ارائه برخی خدمات غیرمتعارف میکنند که موجبات نارضایتی اهالی منطقه و حتی خود شرکت کنندگان را فراهم میکند.فرمانده انتظامیاستان البرز در پایان بر لزوم کسب مجوز از مراجعی نظیر شهرداری، جهاد کشاورزی، پلیس اماکن و ... تاکید کرد و گفت: در صورت عدم احراز این صلاحیتها، باغ تالارهای فاقد مجوز پلمب و در صورت ادامه فعالیت با مالکان آنها برخورد قانونی و جدی صورت خواهد گرفت.
وجود 1130 هکتار بافت فرسوده
در نوار لرزهای زاگرس
مدیرکل مدیریت بحران لرستان گفت: استان دارای 1130 هکتار بافت فرسوده است. به گزارش ایسنا، رضا آریایی در جمع خبرنگاران اظهارکرد: لرستان دارای 1130 هکتار بافت فرسوده است که بروجرد با 264 هکتار بیشترین بافت فرسوده استان را دارد. در این مجموعه بافت فرسوده شهرستان بروجرد 45 هزار نفر زندگی میکنند که در این راستا راه و شهرسازی اقداماتی را در حال انجام دارند که بازسازی شوند.
∎