به گزارش ایرنا، دکتر امیر رحیمی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه اصفهان افزود: بودجه دانشگاه اصفهان در سه سال گذشته با وجود محدودیت های منابع دولتی، رشد خوبی داشته است .
وی اضافه کرد: به تبع آن بودجه پژوهشی دانشگاه نیز در مقایسه با سال های گذشته افزایش یافته است هرچند ما برای نوسازی و خرید تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی و تحقیقاتی به اعتبارات بیشتر نیاز داریم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان ادامه داد: امسال 25 میلیارد ریال در این دانشگاه سرمایه گذاری و برای خرید تجهیزات مورد نیاز هزینه شد که حدود 16 میلیارد ریال آن مربوط به خریدهای داخلی بود.
رحیمی اظهار امیدواری کرد که تا پایان سالجاری حدود 80 میلیارد ریال دیگر برای خرید تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی خارجی مورد نیاز در این دانشگاه هزینه شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان تصریح کرد: این تخصیص اعتبارات در حالی است که در 15 سال گذشته تزریق جدی بودجه دولتی برای پژوهش نداشتیم درحالیکه پژوهش و نوآوری بدون دستگاه های مدرن و پیشرفته به جایی نمی رسد بنابراین دانشگاه اصفهان در سه سال گذشته به دنبال تامین تجهیزات و دستگاه های اساسی و مهم برای این دانشگاه بود.
وی همچنین بااشاره به اینکه اکنون حدود 300 طرح پژوهشی کلان و بزرگ با مجموع ارزش مالی 35 میلیارد ریال در دانشگاه اصفهان در حال اجراست، گفت: در سالجاری تاکنون قرارداد 50 طرح پژوهشی منعقد شده که امید است تا پایان سال به یکصد طرح برسد.
وی تحقیق و پژوهش در زمینه های آلودگی هوای اصفهان، ریزگردها، آب و فاضلاب، تصفیه خانه ها، امنیت پژوهی، اُپتیک و لیزر را از جمله این طرح ها اعلام کرد و افزود: حدود 40 شرکت دانش بنیان در مرکز رشد دانشگاه اصفهان مستقر و فعال هستند که این آمار نسبت به چهار سال گذشته، 6 برابر شده است.
وی ادامه داد: همچنین هشت پژوهشکده اقتصاد، علوم جغرافیایی، مدیریت، انرژی، محیط زیست، روانشناسی صنعتی و سازمانی، صنایع نفت و گاز و فناوری اطلاعات در این دانشگاه فعال است و تعدادی از مراکز پژوهشی غیر فعال را در سال های گذشته، تعطیل کردیم.
رحیمی با اشاره به اینکه سال گذشته یک سوم از آثار و بروندادهای علمی بین المللی دانشگاه اصفهان شامل مقاله، کتاب و اختراع در این دانشگاه با همکاری دانشمندان خارجی، تولید شده است، گفت: این تعداد حدود 300 برونداد است.
وی همچنین بااشاره به ارتقای رتبه دانشگاه اصفهان در نظام های رتبه بندی بین المللی تصریح کرد: این دانشگاه تا قبل از سال 2013 میلادی در هیچ نظام رتبه بندی بین المللی قرار نداشت اما باتوجه به اینکه رتبه های جهانی برای جذب دانشجو و استاد خارجی، ضروری است مسئولان دانشگاه تصمیم به ورود به این نظام ها گرفتند.
وی ادامه داد: دانشگاه اصفهان در نظام رتبه بندی لایدن در دنیا رتبه 798، نظام راوند 630 و نظام سایماگو رتبه 596 دنیا را دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان با بیان اینکه حدود 50 درصد از فعالیت های آموزشی و علمی این دانشگاه در عرصه علوم انسانی است، افزود: این دانشگاه از نظر میزان تولید بروندادهای علمی در حوزه علوم انسانی، رتبه سوم کشوری و از نظر کیفیت آثار علوم انسانی، رتبه پنجم کشوری را دارد.
وی با اشاره به برخورد جدی دانشگاه اصفهان با تخلف های پژوهشی نیز گفت: در سه سال گذشته تاکنون 70 پرونده مربوط به شکایت های تخلف های علمی در این دانشگاه تشکیل و بررسی شده است.
رحیمی با بیان اینکه در این زمینه فرهنگسازی بسیاری در دانشگاه اصفهان انجام شده است، افزود: طی سه سال گذشته برای دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد، دوره های آموزشی درباره مقابله با تخلف های پژوهشی و علمی برگزار کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به ماهیت نوع مقاله ها و بروندادها، 95 درصد آثار بین المللی این دانشگاه در عرصه علوم پایه و فنی و مهندسی و پنج درصد در حوزه علوم انسانی است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان با بیان اینکه حرکت جدی به سمت پژوهش های هدفمند در کشورمان از سال 84 آغاز شده است، گفت: ما رشد خوبی در زمینه کمی داشتیم بطوریکه در بسیاری از علوم در رتبه های کمتر از 20 قرار داریم اما باید در کنار آن به کیفی سازی بروندادهای علمی نیز توجه کنیم.
به گفته وی، تجارب تلخ نانوفناوری و بیوفناوری باعث شد تا در سیاست های پژوهشی کشور تجدید نظر شود زیرا در این 2 رشته رشد کمی خوبی داشته ایم اما از نظر سنجش کیفی آثار، در دنیا رتبه مناسبی نداریم.
رحیمی با بیان اینکه در مقطعی، دانشگاه های زیادی با هدف آموزش توده وار در کشور ایجاد شد و به جوانان فقط مدرک دادیم، تصریح کرد: این کار باعث شد تا برخی دانشگاه ها از نظر کیفیت و کمیت در سطح بسیار پایینی قرارگیرند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در گذشته به دلیل اتخاذ سیاست های اشتباه، اعضای هیات علمی دانشگاه ها بیشتر برای ارتقای رتبه های خود اقدام به تهیه مقاله می کردند اما گله مندی از اعضای هیات علمی، غیرمنصفانه است زیرا آنها بر اساس سیاست ها و آیین نامه های اتخاذ شده، به این سمت حرکت کرده بودند.
رحیمی با تاکید بر اینکه اعضای هیات علمی دانشگاه ها این ظرفیت و توانایی را دارند که به سمت نیازهای جامعه حرکت کنند، افزود: در سه سال گذشته اقدام های خوبی در این زمینه بویژه در دانشگاه اصفهان برای ارتقای کیفیت و مساله محور کردن پژوهش ها انجام شده است.
دانشگاه اصفهان با 70 سال قدمت به عنوان یکی از دانشگاه های جامع و برتر کشور دارای حدود 15 هزار دانشجو و 660 عضو هیات علمی است.
ت/3011 / 2093 ** خبرنگار: آسیه معینی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان: بودجه پژوهشی این دانشگاه 2 برابر شد
اصفهان- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان گفت: پیش بینی بودجه پژوهشی این دانشگاه در سالجاری حدود 260 میلیارد ریال است که نسبت به بودجه پارسال حدود 2 برابر افزایش یافته است.
صاحبخبر -
∎