رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از برنامه ریزی برای افزایش میزان سرمایه گذاری خارجی از طریق سرمایه گذاری در سبد دارایی خبر داد و گفت: هم اکنون بیش از دو هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خارجی در بازار سهام انجام شده که بیشتر آن پس از برجام بوده است.
دکتر شاپور محمدی درباره شرایط سرمایه گذاری خارجی در بازار سرمایه کشور گفت : بازار سرمایه کشور برای حرکت به سمت بین المللی شدن باید عضو نهادهای بین المللی مانند آیسکو باشد؛ البته هم اکنون بورس ایران عضو ناظر این نهاد بین المللی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از برنامه این سازمان برای تبدیل عضو ناظر آیسکو به عضو عادی خبر داد و اظهار کرد: امیدواریم این برنامه به سرعت عملیاتی شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین از برنامه ریزی برای افزایش میزان سرمایه گذاری خارجی از طریق سرمایه گذاری در سبد دارایی خبر داد و گفت: هم اکنون بیش از دو هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خارجی در بازار سهام انجام شده که بیشتر آن پس از برجام بوده است.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: بر اساس برنامه ریزی ها قرار است سرمایه خارجی بیشتری در بازار سرمایه جذب شود و به سمت بین المللی شدن گام برداریم.وی ادامه داد: سازمان بورس همچنین پیگیری هایی را برای ارایه اطلاعات بازار سهام در سایت های بین المللی ایران انجام و مرکز مالی ایران هم در این زمینه اقدامات زیادی انجام داده است.
گزارش دیگری از وضع بازار معاملات حاکی است که تمامی هفت شاخص بورس صعودی بودند به طوری که شاخص کل با رشدی ۶۸ واحدی به رقم ۹۱ هزار و ۱۶۰ رسید و شاخص های بازار اول و دوم هم به ترتیب ۳۸ و ۱۹۸ واحد بالا رفتند.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، در داد و ستدهای بورس تهران شاخص کل ۶۸ واحد رشد کرد و در عدد۹۱ هزار و ۱۶۰ واحد قرار گرفت.
همچنین سرمایه گذاران بورسی بیش از ۸۷۹ میلیون برگه سهم، حق تقدم و سایر دارایی های مالی را در بازار دست به دست کردند که ارزش این مبادلات بیش از یک هزار و ۷۲۱ میلیارد و ۷۱۸ میلیون ریال بود و در ۶۲ هزار نوبت معاملاتی انجام شد.
نمادهای فولاد مبارکه،
های وب، ایران خودرو و سایپا با بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص باعث رشد این متغیر شدند این در حالی بود که نمادهای ملی مس، چادرملو و پالایش نفت تهران با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص مانع رشد بیشتر این متغیر شدند.
ضمنا گروه های فلزات اساسی، خودرو و فرآورده های نفتی با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروه های صنعتی قرار گرفتند.
صدرنشینی بازار هم با بیشترین رشد قیمت متعلق به نمادهای شیشه و گاز، کارخانجات تولیدی شیشه رازی، های وب، آلومینیوم ایران، کنترل خوردگی تکین کو، مهرکام پارس و فنرسازی زر بود.
در مقابل، نمادهای موتورسازان تراکتورسازی ایران، کاشی الوند، ذغال سنگ نگین طبس، صنایع شیمیایی فارس، ملی سرب و روی ایران، سرما آفرین و شکر شاهرود با بیشترین کاهش قیمت در انتهای جدول معاملات قرار گرفتند.
سرمایه گذاران بورسی هم برای خرید سهام های وب، اوراق مشارکت شهرداری سبزوار، اوراق صکوک سایپا، اوراق مشارکت شهرداری تهران، اوراق مشارکت شهرداری مشهد و سهام کارخانجات تولیدی شیشه رازی بیشترین تقاضا و سنگین ترین صف های خرید را داشتند.
در مقابل، گروهی از سرمایه گذاران برای خروج از سهام سیمان اصفهان، اوراق مشارکت شهرداری تهران، سهام پارس دارو، اوراق مشارکت شهرداری مشهد، اوراق مشارکت شهرداری شیراز و اوراق صکوک سایپا بیشترین عرضه ها و طولانی ترین صف های فروش را داشتند.
در پایان معاملات هم آلومینیوم ایران با معامله بیش از ۱۱۶ میلیون سهم به ارزش ۲۱۴ میلیارد ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات را داشتند.
از سوی دیگر یک نماینده مجلس با تاکید بر لزوم عرضه محصولات استراتژیک مانند زعفران در بورس کالا گفت: معامله زعفران در این بورس میتواند در تنظیم بازار، شفافسازی قیمتها، اطمینان خاطر کشاورزان و حذف دلالان نقش تعیین کنندهای داشته باشد.
محمد حسن نژاد در گفتگو با تسنیم، درباره عرضه زعفران در بورس کالا، گفت: با توجه به ظرفیت هایی که در بورس کالا وجود دارد باید از این ظرفیت در راستای تنظیم بازار زعفران استفاده کرد.
نماینده مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی افزود: بورس کالا در چند سال اخیر با اقدام های موثری که انجام داده است توانسته ارتباط بین بازار سرمایه و بخش کشاورزی را بیشتر کند.در این میان برای عرضه زعفران و برخی کالاهای استراتژیک، بورس کالا باید زیر ساخت هایی فراهم کند تا کشاورز بتواند با اطمینان و امنیت خاطر زعفران خود را در این بازار عرضه کند.
به گفته وی، مهیا کردن شرایط عرضه با هم اندیشی فعالان بازار زعفران باید به گونه ای باشد تا روند کار به سرعت اجرایی شود.
حسن نژاد اظهارداشت: باید به این نکته توجه داشت زمانی که صحبت از بورس کالا می شود یعنی مکانی که کالاهای استاندارد با گرید های مشخص در آن عرضه می شود.
برنامه افزایش سرمایه گذاری خارجی در بورس
صاحبخبر -
∎