به گزارش مهر، علیاکبر پوراحمدنژاد، در هفتمین جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران که در محل استانداری و به ریاست مقیمی استاندار برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: طبق ماده ۶ قانون باید سامانه مدون شامل تمام فرآیند تجارت شکل بگیرد یعنی از زمانی که وارد کننده تصمیم به وارد کردن کالا، ثبت سفارش و تخصیص ارز، کشور مقصد، روند واردات ، گمرک محل ورود شرکت حمل ونقل کالا، انبارش کالا در کدام انبار تا زمان انتقال کالا به مبادی خود می گیرد در سامانه ثبت شود.
پور احمد نژاد افزود: این درگاه ها شامل ۸ درگاه می باشد و در هر کدام از این درگاه ها بیش از ۱۰ دستگاه باید مشارکت کنند و اگر این سامانه به معرض عمل برسد روند تجارت را می شود در یک شرایط اتاق شیشه ای قرار داد و همه می توانند به صورت شفاف در جریان قرار بگیرند و به دلیل شبکه درون ساختاری که وجود دارد کلیه اطلاعات بدون طبقه بندی در دسترس است و امروز در برخی از درگاه ها با مشکل مواجه هستیم مثل درگاه گمرگ که لینک صادرات و واردات در دسترسی به دستگاه ها تا حدودی با محدودیت روبرو است مثلا خود وزارت اطلاعات به این درگاه ها دسترسی دارد اما بدنه این دستگاه امکان دسترسی محدوداست و تلاش ستاد بر این است که این شیوه در تهران عملیاتی شود.
وی گفت: بر اساس تاکید استاندار مقرر شد که در یک کارگروه به دلیل اهمیت این مطلب متصدیان مربوط به این مقوله را دعوت و مشکلات را دریافت و به قید فوریت در فضای پایتخت این سامانه را اجرایی کنیم و قولی که به ما دادند به دلیل مهیا بودن زیرساخت ها از این ۸ درگاه ۷ درگاه دارای لینک شبکه می باشد و این کامل شدن فضای شفاف در اولین فرصت اعلام می شود.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران بیان داشت: آخرین اخبار درباره بیشترین کالا ها عمده هدف ما در سال ۹۵ در القا و نا امن کردن فضای تجارت در حوزه تخلفات اقتصادی بوده است و این روند بحث کشفیات روبه پایین است که نشان از تاثیر گذار بودن این طرح می باشد ما در موضوع ارز و نظارت بر شبکه هایی با مویرگ های فعال در عرصه قاچاق مواجه شده ایم.
وی اظهار داشت: در تلاش هستیم بتوانیم لایه های پنهان قاچاق را شناسایی کنیم و اخیرا یک کیس بزرگی در حوزه کامپیوتر که تعداد ۵۹۰۰ پالت انواع لپ تاپ های غیر قانونی که با برندهای جعلی وارد کشور کرده بودند را شناسایی کردیم.