به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، نشست خبری مسؤولان تشکلهای دانشجویی مشهد با اصحاب رسانه ظهر امروز در سالن جلسات تشکلها در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور مصطفی تقیپور دبیر مجمع بیداری اسلامی، هادی گلسرخی دبیر جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد، علیاصغر رحمتی مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور، ابوالفضل عباسی مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی و علی سیادتی مسؤول مؤسسات آموزش عالی برگزار شد.
مصطفی تقیپور در این نشست با بیان اینکه رسانهها در فضای مجازی ارتباطی مؤثر با کانون جهان اسلام دارند، اظهار داشت: متأسفانه تحلیل درست، علمی و منطقی از نحوه شکلگیری طرح خاورمیانه جدید ارائه نشده و هنوز این طرح برای مردم بهطور روشن بیان نشده است، طرح خاورمیانه جدید مجموعه تحولاتی است که مردم در آن نقش دارند و رسانهها میتوانند نقش مفیدتری در آن داشته باشند.
وی به فرار مغزها اشاره کرد و افزود: فرهنگسازی برای خارج شدن نخبهها از کشور شکل گرفته، اما رسانه هنوز نتوانسته وظیفه یک دانشجو را تبیین و تعیین کند، ما تعداد بسیار زیادی دانشجویان غیرایرانی داریم که با نگاه مثبت وارد کشور ما شدهاند، اما به دلیل اینکه بسترسازی مناسبی فراهم نشده، به خاطر جو و غفلت ایجاد شده با نگاه منفی به کشور خود بازمیگردند.
دبیر مجمع بیداری اسلامی در ادامه بیان کرد: در راستای حمایت از مظلومان، باید علیه سکوت فراگیر مجامع بینالمللی اقدام کرد، همچنین تحرکاتی ضد اسلام و کشورهای اسلامی انجام شده که جدیدترین آنها، اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم کودککش صهیونیستی است.
وی در ادامه اظهار کرد: در همین رابطه در صورت موافقت و صدور مجوز، ساعت 12 روز پنجشنبه روبهروی دفتر سازمان ملل تجمعی برگزار میشود که هدف اصلی این تجمع، احقاق حق مردم یمن، اعتراض به سکوت جنایات آل سعود و تغییر پایتخت سرزمینهای اشغالی به قدس شریف است.
رسانهها مثل مسؤولان تنها آمار و ارقام اعلام نکنند
تقیپور با بیان اینکه هیچ ارتباط و هماهنگی معناداری بین رسانههای منطقه دیده نمیشود، گفت: هیچ ارتباط معناداری بین رسانهها وجود ندارد تا بتوانیم در سطح خاورمیانه و دیگر کشورها، موج رسانهای ایجاد کنیم.
مسؤول تشکلهای دانشجویی مؤسسات آموزش عالی مشهد نیز در این نشست بیان کرد: رسانهها رابط بین جنبشهای دانشجویی و مردم هستند.
وی ادامه داد: وقتی ارتباط رسانه با بدنه جنبش دانشجویی حفظ نمیشود، اخبار به شکل مناسب بازتاب داده نمیشود که نمونه عینی آن را در پوشش خبری مسؤولان در زلزله کرمانشاه شاهد هستیم، اعلام میکنند همه مسائل بهخوبی پیش میرود، اما متأسفانه اینطور نیست.
هزینههای هنگفت فرهنگی میگیرند، اما کاری نمیکنند
علی سیادتی در ادامه افزود: اگر ارتباط با فضای دانشجویی حفظ شود، اعتمادسازی نسبت به رسانهها ایجاد میشود، ارتباط رسانه با دانشگاههای مادر مانند فردوسی قوی است، اما با سایر دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی اینطور نیست؛ این مؤسسات جامعه آماری دانشجویی زیادی دارد، در آنها مشکلات بسیاری وجود دارد و میتواند سوژههای خوبی برای رسانهها باشد؛ علاوه بر اینکه هزینههای هنگفتی از دانشجویان گرفته میشود، اما هیچ کار فرهنگی برای دانشجویان انجام نمیشود.
وی با تأکید بر اینکه دانشجو با عدالت و مطالبهگری پیوند خورده است، خاطرنشان کرد: رسانهها باید موضوع فلسطین و چگونگی رسیدن به این نقطه را پوشش دهند، باید مردم را بیدار کنیم که دیپلماسی سازش و چراغ سبز نشان دادن جلوی ظلم جواب نمیدهد، در موضوع مذاکرات نیز این را شاهد هستیم و دولتمردان و مردم ما بدانند که سرانجام مذاکره با مستکبران، همین است.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی نیز در این نشست با بیان اینکه در فضایی زندگی میکنیم که در تلاش است آمریکا را بزک کند، اظهار کرد: در همین رابطه، برنامهای تحت عنوان «آمریکا بدون روتوش» در دانشکده ادبیات برگزار میشود که با حضور چندین مهمان خارجی و آقای قرقی، خبرنگار سابق واحد مرکزی خبر در نیویورک خواهد بود.
تهی بودن آمریکا باید برای مردم بیان شود
وی با بیان اینکه رسانهها باید تهی بودن آمریکا از درون را مطرح کنند، اضافه کرد: در فضایی که برخی مسؤولان به دنبال ایجاد رابطه با آمریکا هستند، رسانهها باید تهی بودن این کشور و مشکلزا بودن او برای کشور را برای مردم بیان کنند.
ابوالفضل عباسی با اشاره به اهمیت انجام اقدامات فرهنگی برای اهداف اصیل انقلاب و دستاوردهای آن، گفت: متأسفانه شاهدیم موضوع اتمام گروهک تروریستی شکست و اتمام و شعارهای اصیل انقلاب مانند استقلال به تمسخر گرفته میشود که اگر وارد فضای فرهنگی و روشنگری این مضامین نشویم، مبنای جنگ با کفار زیرسؤال میرود و در آینده اهداف ما در جنگ نیز به تمسخر گرفته میشود
وی به زلزله کرمانشاه اشاره و خاطرنشان کرد: در زلزله کرمانشاه شاهد دو الگوی جهادی و مدیریتی بودیم و این دو الگو باید به مردم ارائه و تبیین شود که کدام کارآمدتر عمل کرده است.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی افزود: اعزام کاروانهای اردوی جهادی و تیم روانشناسان برای ارتباطگیری با مردم و حل مشکلات اجتماعی آنان در دستور کار است که با همکاری و مشارکت همه تشکلها صورت میگیرد، این نشاندهنده ارتباط مؤثر مردم با جنبش دانشجویی است که وقتی فراخوانی داده میشود مردم با اعتمادشان در این عرصه قرار میگیرند.
در ادامه این نشست، هادی گلسرخی به اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و اظهار داشت: جنبش دانشجویی در فضای اقتصادی، بحث اقتصاد مقاومتی و اتکا به توان داخلی را مورد تأکید بسیاری قرار داده و در صدر موضوعات دارای اهمیت جنبش دانشجویی قرار دارد.
وی، دیگر نکته دارای اهمیت برای جنبشهای دانشجویی را جلوگیری از نفوذ فرهنگی دانست و گفت: برای این منظور، جلسات روشنگری و فرهنگی بسیاری تشکیل شده است و این مباحث در اولویت و چشمانداز فعالیتهای ما قرار دارد.
گفتمان انقلاب باید بر فضای دانشگاه غالب باشد
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: بحث ما همواره غلبه گفتمان دانشجویی و انقلاب اسلامی بر فضای فکری دانشگاه بوده، به این معنا که موضوعات سیاسی را روشنگری و بصیرتافزایی کنیم که یکی از آنها، پیگیری و مطرحشدن دیپلماسی مقاومت است.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور نیز در این نشست از برگزاری همایش ابناءالخمینی خبر داد و گفت: همایش سههزارنفری ابناءالخمینی روز سهشنبه 21 آذرماه با موضوع شهدای اسلام برگزار میشود.
علیاصغر رحمتی ادامه داد: محوریت همایش، هشت شهید دانشجوی دانشگاه پیام نور، ایام روز دانشجو و کشتار شیعیان نیجریه است؛ سخنران این برنامه حجتالاسلام رئیسی تولیت آستان قدس رضوی است، میهمانان خارجی و هنرمندان انقلابی نیز در این همایش حضور خواهند داشت.
انتهای پیام/ذ
∎